Camper huren in Amerika & Canada

Een camper huren in Amerika of Canada kan bij verschillende camperverhuurders. Wij werken samen met de belangrijkste camperverhuurders en kunnen daarom zo voordelig mogelijk een camper voor je boeken. Je kunt alle benodigde verzekeringen bij ons afsluiten voor een zorgeloze reis.

Camperhuur: welke verhuurders?

De camperverhuurders in Amerika en Canada verschillen in het aantal verhuurlocaties, de leeftijd van de campers en de campertypes die zij verhuren. Ook is er een prijsverschil. Meestal geldt: hoe luxer en nieuwer de camper, hoe hoger de huurprijs. Hoe eerder je de camper boekt, hoe lager de huurprijs die je betaalt. Onze reisadviseurs helpen je de beste camper te kiezen voor jouw reisgezelschap. Op ons kantoor in Zwolle staat een camper die je kunt bekijken. Kom langs op een infodag of maak een afspraak en ontdek of deze manier van reizen iets voor jou is.

Camperhuren in Amerika Camper huren in Canada

Huurcampers: welke types zijn er?

Je kunt kiezen uit verschillende campertypes, variërend in grootte van minibus- tot touringcarformaat. Alle campers zijn te besturen met een gewoon rijbewijs en hebben een keukentje, automatische versnellingsbak en airconditioning. Grotere campers zijn ook voorzien van een douche en wc en hebben soms een slide-out; een uitschuifbaar woongedeelte.

Campervan huren in Amerika Camper huren in Canada

Waarom een camper huren in Amerika of Canada bij Tioga Tous?

  1. Ruime keuze - we werken met alle belangrijke camperverhuurders in Amerika & Canada
  2. De beste deal - scherpe prijzen door directe samenwerking
  3. Korte lijntjes - snel antwoord op jouw vragen, offerte in één werkdag
  4. Gratis een persoonlijke reisgids - roadbook vol bezienswaardigheden en tips voor onderweg
Campervan in Amerika van Jucy Interieur camper
Route Best of the West door Zuidwest-Amerika Gebruik de routeplanner van Tioga Tours om zelf een route uit te stippelen door Amerika of Canada

Veelgestelde vragen camperhuur Amerika en Canada

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een camper?

Twijfel je of je in Amerika of Canada een camper of auto wilt huren? Bekijk onze blog voor de voor- en nadelen van autohuur versus camperhuur. Het meest genoemde voordeel van een camper is dat je je huisje altijd bij je hebt. De meeste campers hebben namelijk een wc, douche en keukentje aan boord. Je overnacht ook nog eens op de mooiste campings midden in de nationale parken, terwijl hotels daar vaak buiten liggen. Volg je eigen gevoel en kom gerust eens een camper bekijken bij ons op kantoor in Zwolle. Dit kan op afspraak of tijdens een infodag. We vinden het geen enkel probleem om een prijsvergelijking te maken voor jouw reis per camper en per auto.

Welke huurcamper kies ik voor mijn Amerika- of Canadareis?

Als je een camper wil huren in Amerika & Canada, is de keus groot. Dit kan overweldigend zijn. Welke verhuurder en welk type huurcamper voor jou de beste keus is, hangt van verschillende zaken af, zoals je budget, de gewenste luxe en afmetingen van de camper en in welke steden de verhuurlocaties van de verhuurder zijn. Samen kiezen we de beste optie en vergelijken graag meerdere opties voor je. Welke verhuurder of camper je ook kiest: je zit altijd goed. Wij werken al jarenlang direct samen met camperverhuurders in Amerika en Canada. Onze korte lijntjes zorgen voor een vlot boekingsproces en snel antwoord bij vragen.

Wat zijn de kosten van het huren van een camper in Amerika of Canada?

De meeste camperverhuurders in Amerika & Canada bepalen hun prijs wekelijks opnieuw op basis van vraag en aanbod. Dit noemen we 'flexrates' en dat is precies de reden waarom het lastig is een prijs te noemen. Omdat we snappen dat je snel wilt weten wat jouw droomreis nou kost, sturen we jou binnen een werkdag een uitgewerkte offerte. Het flexrate-systeem betekent doorgaans dat hoe vroeger je boekt, hoe lager de huurprijs is. Vroeg in het seizoen heb je bovendien de hoogste vroegboekkortingen. Wil je de voordeligste huurprijs, dan kun je al in september of oktober je camper boeken voor de zomer erna. In onze offertes nemen we standaard de benodigde kilometerpakketten, inventarissen (zoals keukengerei en beddengoed) en basisverzekeringen op. Ook verwerken we alle geldige aanbiedingen. Een eigenrisicoverzekering kun je ook bij ons afsluiten. Zo huur je zorgeloos een camper in Amerika of Canada.

Met welke extra kosten moet ik rekening houden bij camperhuur?

Huur je een camper in Amerika & Canada dan moet je natuurlijk rekening houden met extra kosten bovenop de kosten die wij in de offerte noemen voor het huren van de camper zelf. Denk aan brandstof, eten & drinken en campings. Een wat gedetailleerder overzicht lees je in onze blog Kosten rondreis Amerika & Canada.

Zijn er specifieke regels voor het huren en besturen van campers in Amerika & Canada?

Voor het huren en besturen van huurcampers in Amerika & Canada moet je minimaal 21 jaar zijn en een geldig B-rijbewijs (autorijbewijs) hebben. Dit volstaat ook bij de grootste modellen. De hoofdbestuurder moet in het bezit zijn van een creditcard. Dit zijn de vereisten om een camper te huren. Goed om te weten: alle campers hebben een automatische versnellingsbak en ondanks hun grote afmetingen laten ze zich erg makkelijk besturen. Het is niet vor niets zo'n populaire manier van reizen in Amerika & Canada. De wegen en campings zijn er helemaal op ingesteld. Voor meer FAQ-vragen over het huren van een camper in Amerika of Canada, kijk je in onze camper-vraagbaak

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan
{{javascripts}}