Vraag offerte

  Coast to Coast by motorbike

Coast to Coast met de motor, over scenic routes, highways en byways van Orlando naar Los Angeles. Je reist via de Panhandle van Florida, langs de Gulf Coast, waar je onder andere New Orleans bezoekt en in de moerassen naar alligators zoekt. Via de prachtige staten Texas en New Mexico, bereik je San Diego in Californië. We raden je aan om deze route te rijden tussen medio maart en eind juni. Vanaf oktober kun je de route het beste andersom rijden.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Orlando

Je reis begint in Orlando.

Welkom in Orlando, de grootste pretstad van Amerika! Je kunt je hier dagenlang vermaken in de beroemde attractieparken. Bezoek bijvoorbeeld Walt Disney World. Hier ontmoet je beroemde tekenfilmfiguren in Magic Kingdom en kruip je in de huid van een astronaut in Epcot. Ga je voor meerdere dagen plezier? Dan kan een flex- of combinatieticket voordelig zijn.

Je kunt overnachten in bijvoorbeeld Orlando of Kissimmee (dichter bij de parken).

Disney Orlando, Florida

Dag 2. Orlando - Saint Augustine

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt de motor op.

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Saint Augustine. De plaats werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht en is daarmee de oudste, continu bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staten. Zwerf door de geplaveide straten met eeuwenoude gebouwen en monumenten en bezoek een van de talloze musea. Het 144 blokken tellende Historic District is één groot openluchtmuseum. Hier herleven oude tijden met paardenkoetsen en gekostumeerde gidsen.

St augustine florida

Dag 3. Saint Augustine - Tallahassee

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Tallahassee is weliswaar de hoofdstad van Florida, het is niet de plaats die deze staat het meest kenmerkt. De vriendelijke, rustige stad is gelegen in een relatief groene omgeving en herbergt niets van de pretparken en drukke boulevards waar andere steden mee pronken. Tallahassee ligt in zowel cultureel als geografisch opzicht dichter bij Atlanta dan bij Miami. De stad herbergt twee universiteiten en een aantal musea. Rondom Tallahassee kun je een bezoek brengen aan diverse wildparken en zoetwaterbronnen.

Florida motorreis

Dag 4. Tallahassee - Pensacola

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De historische en militaire stad Pensacola is nauw verbonden met de luchtvaart. Je vindt hier onder meer de oudste marinevliegbasis van Amerika. Bezoek het National Museum of Naval Aviation bij het Naval Air Station, bekijk hier gerestaureerde vliegtuigen en maak een vlucht in een simulator. Op de vliegbasis oefenen piloten van Blue Angels. Tussen maart en november kun je hun vliegshows bekijken, onder meer vanuit de vuurtoren. Je kunt natuurlijk ook lekker op het strand neerstrijken en helemaal niets doen!

Pensacola Florida

Dag 5. Pensacola - New Orleans

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

New Orleans ('The Big Easy') is een stad met vele gezichten. Zo is het de bakermat van de jazz, heeft het een multicultureel en tolerant karakter, zijn er veel plantagehuizen uit vroegere tijden en vind je er veel achttiende- en negentiende-eeuwse architectuur. De oudste en bekendste wijk is French Quarter, met een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs en typisch Spaanse gebouwen, balkons en pleintjes.

New Orleans, Louisiana

Dag 6. New Orleans

In French Quarter bezoeken veel toeristen Bourbon Street, waar je elk moment van de dag terecht kunt in bars, restaurants en souvenirshops. Jackson Square daarentegen is het historische hart van de wijk. Het mooie park bestaat deels uit een groot plein met historische gebouwen, zoals de St. Louis Cathedral, de Cabildo (waar de Louisiana Purchase getekend werd en tegenwoordig het Louisiana State Museum gevestigd is) en de Presbytere, een museum over Mardi Gras.

New Orleans, Louisiana

Dag 7. New Orleans - Lafayette

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Lafayette ligt in het hart van Acadiana of Cajun Country, het gebied dat geclaimd werd door afstammelingen van de eerste Franse kolonisten die Amerika betraden. Het Franse erfgoed wordt vermengd met Spaanse, Afrikaanse en inheemse Amerikaanse invloeden, wat leidt tot een kleurrijke maatschappij en mooie combinaties van leefstijlen. Leuke bezienswaardigheden zijn Acadian Village en Vermillionville, beiden een duik in het verleden. In de omgeving worden tochten door moeraslanden aangeboden. Durf jij op zoek te gaan naar alligators?

Lafayette, Louisiana

Dag 8. Lafayette - Port Arthur

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

In de buurt van de grens van Texas en Louisiana liggen veel grote meren, moerassen en wildlife refugees. Op weg van Lafayette (Abbeville) rijd je langs de Gulf Coast. Onderweg kun je onder andere Pecan Island bezoeken, waar je - de naam zegt het al - veel pecannoten vindt. Ook Holly Beach is de moeite waard. Dit strand heet in de volksmond ook wel de Cajun Rivièra. In Port Arthur is het Museum of the Gulf Coast een aanrader.

Coast to coast motorreis

Dag 9. Port Arthur - Galveston

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Galveston is een stad aan de Golf van Mexico. Het ligt op een schiereiland, op ongeveer een uur rijden vanaf Houston. In de stad zijn heel wat historische bezienswaardigheden. Het Bishop's Palace is een bouwwerk uit de Victoriaanse tijd. Meer Victoriaanse huizen vind je in de wijk Strand District. Waar het, anders dan de naam doet vermoeden, wemelt van de winkeltjes en restaurants. Voor liefhebbers van de luchtvaart is het Lone Star Flight Museum een aanrader, met een verzameling vliegtuigjes uit de Tweede Wereldoorlog.

Galveston Texas

Dag 10. Galveston - Austin

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Austin is de hoofdstad van de staat Texas en draagt met trots de bijnaam 'Live Music Capital of the World'. Het kloppend hart is Sixth Street, waar je een scala aan clubs, bars en muziektentjes vindt. Een mooie bezienswaardigheid in Austin is het roze granieten Texas State Capitol, het op één na grootste capitoolgebouw van Amerika. Je kunt op eigen gelegenheid door het gebouw wandelen. Als thuishaven van de University of Texas is Austin bovendien een ware studentenstad. Er heerst een alternatieve, liberale en artistieke cultuur. De tekst 'Keep Austin Weird' zul je regelmatig tegenkomen op bumperstickers en t-shirts.

Austin Texas

Dag 11. Austin

De Congress Avenue Bridge in Austin trekt tussen maart en november veel bezoekers. En dat is niet voor niets, want hier huist in die periode een grote populatie guano-vleermuizen. Tijdens zonsondergang verlaten de vleermuizen met honderdduizenden tegelijk de brug, wat een spectaculair schouwspel oplevert. Bezoek ten westen van Austin ook de beroemde Hamilton Pool; een natuurlijke waterbron, omringd door kliffen en een ruisende waterval. Je mag erin zwemmen, maar je bent niet de enige die dit wil: reserveer dus vooraf een tijdslot. Niet gelukt? Niet getreurd, ook in het nabijgelegen Pedernales Falls State Park kun je een duik nemen!

Austin Texas

Dag 12. Austin - Fredericksburg

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Fredericksburg is een klein stadje met Duitse roots in de Amerikaanse staat Texas. In de buurt van Fredericksburg vind je veel wijnvelden en bezienswaardigheden die het omrijden waard zijn, zoals het 'terug naar de cowboy-tijd' Lyndon B. Johnson State Park en de natuurlijke omgeving van Enchanted Rock. Voor wie nog geen souvenir heeft gevonden, is het winkelaanbod van Fredericksburg een verademing.

Fredericksburg Texas

Dag 13. Fredericksburg - Abilene

Afstand: 280 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In Abilene lijkt het oude Wilde Westen nog springlevend. De stad dweept met zijn 'spirit', de grenszoekende en -overschrijdende mentaliteit die het erfde van zijn voorouders: de pelsjagers en pioniers, cowboys en andere avonturiers. Populaire attracties in Abilene zijn de Abilene Zoo, Abilene State Park, Frontier Texas en het National Center for Children and Illustrated Literature.

Amerika motorreis

Dag 14. Abilene - Carlsbad

Afstand: 450 km / 280 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

De attractie van Carlsbad (New Mexico) is het Carlsbad Caverns National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Hier ligt een indrukwekkend grottenstelsel met een van de grootste grotkamers ter wereld. Een leuke bovengrondse attractie is het Living Desert Zoo & Gardens State Park. Je ziet er adelaars, leeuwen, bizons en de grijze wolf. Wandelen, watersporten en zwemmen kan in het Lake Carlsbad Beach Park.

Carlsbad New Mexico

Dag 15. Carlsbad - Alamogordo

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Vandaag rijd je een bijzonder mooie route, dwars door Lincoln National Forest van Carslbad naar Alamogordo. De plaats Alamogordo, New Mexico, ligt ingeklemd tussen twee natuurprachten: het White Sands National Monument en het Lincoln National Forest. De hagelwitte zandduinen in White Sands doen haast surrealistisch aan en zijn absoluut een bezoek waard. Daarnaast zijn er in Alamogordo diverse ranches te bezoeken en ligt het Oliver Lee Memorial State Park dicht in de buurt.

Coast to Coast USA motorreis

Dag 16. Alamogordo - Las Cruces

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Las Cruces in New Mexico ligt al eeuwenlang aan kruisingen van wegen. Vroeger waren dit pioniersroutes, later spoorwegen en nu Highways. De naam Las Cruces (de kruisen) is echter niet afgeleid van kruisingen, maar van de graven van kolonisten die er in 1787 door Apache-indianen werden gedood. Las Cruces is de op een na grootste stad van New Mexico en een bedrijvig centrum voor industrie en landbouw. Zestien kilometer naar het oosten liggen de Organ Mountains. Deze zijn vanuit de stad goed te zien. Bezoek het Branigan Cultural Center, waar geschiedenis en kunst centraal staat.

Amerika motorreis

Dag 17. Las Cruces - Tombstone

Afstand: 400 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Sommigen zullen Tombstone herkennen als decor voor westernfilms: mistige straten, gunfights en salloons. Wandel door het typische Allen Street en bezoek O.K. Corral, waar het wilde westen tot leven komt. Voor een nagespeelde Gunfight kun je terecht in het Helldorado Town Western Park. Ook in het Tombstone Courthouse State Historic Park vang je een glimp van historie op. Alhoewel je daar in Tombstone eigenlijk niet omheen kunt.

Tombstone Arizona

Dag 18. Tombstone - Tucson

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Van 'The Old Pueblo' tot 'The Sunshine Factory': Tucson heeft vele bijnamen. Het is een van de grootste steden van Arizona. Tucson kent een aantal historische buurten met prachtig gekleurde huizen. De grootste attractie van Tucson is echter het Saguaro National Park. Hier zijn reuzencactussen te zien. Rond zonsondergang maak je hier de mooiste foto's.

Saguaro NP

Dag 19. Tucson - Organ Pipe Cactus NM

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

In Organ Pipe Cactus National Monument groeit de orgelpijpcactus in het wild. Dit uitgestrekte natuurmonument ligt in de Sonora-woestijn en herbergt zo'n 500 plantensoorten, waaronder 28 cactussoorten. De orgelpijpcactus bestaat uit verschillende stammen en is gemiddeld vijf meter hoog. De Organ Pipe Cactus is na 150 jaar volwassen en draagt dan witte bloemen. Wandel over de Victoria Mine Trail, of bewonder de zonsopkomst en -ondergang vanaf Desert View Nature Trail.

Organ Pipe Cactus National Monument

Dag 20. Organ Pipe Cactus NM - Brawley

Afstand: 420 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De plaats Brawley ligt tussen twee mooie natuurgebieden: de Imperial Sand Dunes en Anza-Borrego Desert State Park. De zandduinen zijn de grootste van Californië en in Anza-Borrego vind je een uitgestrekt woestijnlandschap vol cactussen en wilde bloemen, tegen een achtergrond van onheilspellende donkere bergen. Brawley ligt bovendien heel dicht bij de Salton Sea en de 'kunstberg' Salvation Mountain.

Californie Brawley

Dag 21. Brawley - San Diego

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De zonnige stad San Diego ligt in Zuid-Californië. Maak een wandeling door Old Town met zijn monumentale gebouwen, koffie van over de hele wereld, keur aan sigaretten en sigaren en Mexicaanse restaurants. Of bezoek SeaWorld, de grote San Diego Zoo of het Balboa Park. Een echte aanrader is een bezoek aan een vliegdekschip waarin het USS Midway Museum gevestigd is. Hoewel er in San Diego genoeg te doen is, kun je vanuit hier ook een bezoek brengen aan de Mexicaanse stad Tijuana, even over de grens.

Old Town San Diego

Dag 22. San Diego

In Balboa Park vind je tijdens jouw vakantie de rust dankzij wandelpaden, tuinen, vijvers en fonteinen. Bezoek in dit park vooral Casa de Balboa, een fotografiemuseum waarvan het gebouw alleen al bewonderenswaardig is. In Balboa Park ligt ook de San Diego Zoo, waar je een safari kunt maken per tram, segway of kabelbaan.

San Diego Balboa Park

Dag 23. San Diego - Los Angeles

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Los Angeles is een van de bekendste steden van Amerika. De stad biedt je cultuur in de vorm van theaters en musea, maar er zijn ook stranden en pretparken. De meesten zullen Los Angeles echter kennen van de wijk Hollywood en de Walk of Fame. Deze straat telt circa 2.500 sterren met namen van beroemdheden uit de entertainmentindustrie.

Hollywood Los Angeles

Dag 24. Los Angeles

Je levert de motor in en reist terug naar huis.

Amerika motorreis

Dag 25. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan