Vraag offerte

  Country Roads

Kom meer te weten over de geschiedenis van de Burgeroorlog in de staten West Virginia en Maryland, de bakermat van de huidige Verenigde Staten. Je start deze autorondreis in het sfeervolle Philadelphia en maakt kennis met Washington DC. Verder rij je door Amish Country bij het historisch belangrijke Gettysburg en je bewondert de natuur van de nationale parken Shenandoah en New River Gorge.

VROEGBOEKKORTING 2025
Boek uiterlijk 9 januari 2025 een autorondreis met vertrek in 2025 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1567 kilometer / 973 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Philadelphia

Je reis begint in Philadelphia. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

De stad Philadelphia speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse koloniale geschiedenis en de Onafhankelijkheidsoorlog. De historische gebouwen, parken en musea vormen een mooi contrast met de moderne wolkenkrabbers in het centrum. 'Old city' heeft als publiekstrekkers de Independence Hall en het Liberty Bell Center. Beiden symboliseren tegenwoordig de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. Bezoek ook het Philadelphia Museum of Art of de University of Pennsylvania.

Philadelphia Pennsylvania

Dag 2. Philadelphia

De beste manier om het prachtige oude centrum te bekijken is met een wandeltour met gids langs de historische plekjes via ‘The Historic Mile’. De beroemde Philadelphia City Hall is het hoogste overheidsgebouw van Amerika, dankzij een 167 meter hoge toren. Bovenop de toren staat een standbeeld van William Penn, de stichter van de stad. Onder het standbeeld, dat elf meter hoog is, vind je een uitzichtplatform. Vergeet niet de Swann Memorial Fountain te bewonderen.

Philadelphia Pennsylvania

Dag 3. Philadelphia - Washington

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Washington DC is de hoofdstad van Amerika en is een stad vol publiekstrekkers. Niet te missen zijn het Capitoolgebouw (met zijn hoge koepel) en het Witte Huis (waar de president en de First Family wonen). Washington bezit de belangrijkste monumenten en gedenktekens van Amerika, ze liggen voornamelijk aan de National Mall. Hier vind je bijvoorbeeld het Washington Monument (een 170 meter hoge obelisk), het Roosevelt Memorial en Jefferson Memorial.

Washington DC

Dag 4. Washington

Washington DC biedt een scala aan (gratis) musea, zoals de National Gallery of Art, het National Museum of American History en het National Museum of Natural History. Ben je geïnteresseerd in ruimte- en luchtvaart, bezoek dan het National Air and Space Museum. Een museumtocht kun je het beste beginnen bij het Smithsonian Instution Building, aan de National Mall. Geen fan van musea? Bezoek dan Smithsonian's National Zoo, Jefferson Memorial of het Washington Monument.

Washington DC

Dag 5. Washington - Shenandoah National Park

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het smalle, langgerekte Shenandoah National Park kun je bewonderen via de Skyline Drive. Deze toeristische route kronkelt 170 kilometer van noord naar zuid en laat je kennis maken met lokale plant- en diersoorten. Onderweg heb je weidse uitzichten over het heuvelachtige en bosrijke gebied. Je rijdt langs uitzichtpunten en wandelpaden die dieper het park in gaan. Langs en op de weg tref je regelmatig herten en beren. Shenandoah is op zijn allermooist tijdens de herfst.

Shenandoah National Park

Dag 6. Shenandoah National Park

Begin je bezoek aan Shenandoah National Park bij een van de bezoekerscentra, laat je informeren en haal een (route)kaartje op. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen, is Stony Man; een rotspunt waar je met wat fantasie een gezicht in kunt zien. Wandelaars kunnen naar de top lopen voor een beeldschoon uitzicht (4,2 km retour). Andere wandelingen voeren je naar verschillende watervallen, zoals Overall Run Falls (7,5 km), Limberlost Lake Trail (2,1 km) en Lewis Falls (5,3 km).

Shenandoah Virginia

Dag 7. Shenandoah National Park - New River Gorge National Park

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De New River is een ruige rivier die stroomt door diepe kloven, van North Carolina en Virginia naar West Virginia. Het is, anders dan de naam doet vermoeden, een van Amerika's oudste rivieren. 85 kilometer van de 515 kilometer lange New River behoort tot New River Gorge National River, dat zich uitstrekt van Bluestone Dam tot Hawks Nest Lake. Het beschermde gebied herbergt een groots bos met berggebied en een mozaïek aan leefgebieden voor wilde dieren. Raften is een populaire activiteit in dit prachtige natuurgebied.

New Gorge Bridge

Dag 8. New River Gorge National Park

Bij de New River Gorge is genoeg te doen om je dagenlang te vermaken. Breng vooral een bezoek aan een van de vele staatsparken zoals Hawks Nest State Park. Vanaf de klif in Hawks Nest pak je het kabelbaantje naar de rivier als je met een boot de omgeving wilt verkennen. Voor pittoreske plaatjes rijd je vanaf Canyon Rim Visitor Center 29 kilometer noordwaarts naar Babcock State Park. Hier vind je de fotogenieke Glade Creek Grist Mill, een oude korenmolen uit de jaren vijftig. Babcock State Park staat ook bekend om zijn mooie wandel- en kano-routes.

Babcock State Park

Dag 9. New River Gorge National Park - Blackwater Falls State Park

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

In het hart van de Allegheny Mountains in West Virginia ligt Blackwater Falls State Park. Dit natuurpark dankt zijn naam aan de achttien meter hoge Blackwater Falls, die zich naar beneden stort vanaf de Canaan Valley in de Blackwater kloof. De beroemde Elakala Falls is nog zo'n fotogenieke waterval, vol met mos bedekte stenen en een lieflijke wandelbrug. Vanaf Pendleton Point Overlook en Lindy Point kijk je prachtig uit over de uitgesleten canyons en beboste heuvels van dit staatspark.

Blackwater Falls State Park West Virginia

Dag 10. Blackwater Falls State Park - Shepherdstown

Afstand: 220 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het historische Shepherdstown ligt aan de Potomac River en is het oudste stadje van de staat West Virginia. In het verleden was deze regio het strijdtoneel van de Amerikaanse Burgeroorlog, waardoor je hier veel historische parken, nationale monumenten en musea kunt bezoeken. Het sfeervolle centrum met haar koloniale huisjes herbergt oude winkeltjes zoals O'Hurley's General Store en het eeuwenoude Opera House. Net buiten Shepherdstown bezoek je Antietam National Battlefield, een van de beroemdste slagvelden uit de Amerikaanse geschiedenis.

Shepherdstown West Virginia

Dag 11. Shepherdstown

Op een kwartiertje rijden, via een mooie weg langs de Potomac rivier, ligt het sfeervolle plaatsje Harpers Ferry. In het gelijknamige National Historical Park leer je van alles over de levendige geschiedenis van Harpers Ferry. Je kunt er wandelen langs plekken waar gevochten werd tijdens de oorlog, historische workshops volgen, een tour door het park doen of tentoonstellingen bezoeken. Het Harpers Ferry National Historical Park kent meer dan 30 kilometer aan wandelpaden, in niveau variërend van makkelijk tot moeilijk. Het park wordt gezien als één van de beste parken om in te wandelen in Amerika.

Harpers Ferry West Virginia

Dag 12. Shepherdstown - Gettysburg

Afstand: 80 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Tijdens de Burgeroorlog, in 1863, veranderde Gettysburg voorgoed. National Military Park neemt je mee terug in die tijd. Begin je bezoek in het bezoekerscentrum en het bijbehorende museum, waar je een rondleiding kunt aanvragen. Wandel over de Soldiers’ National Cemetery, de grote begraafplaats waar president Abraham Lincoln zijn toespraak ‘Gettysburg Address’ hield. In Gettysburg zijn veel musea over de Burgeroorlog, zoals het National Civil War Museum en het Gettysburg Diorama. Ten oosten van Gettysburg ligt Lancaster County, het gebied van de traditionele Amish gemeenschap.

Gettysburg, Pennsylvania

Dag 13. Gettysburg - Philadelphia

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Middenin het stadscentrum van Philadelphia vind je LOVE Park. In dit door skateboarders zeer geliefde park vind je het beroemde LOVE-standbeeld van kunstenaar Robert Indiana. Ook boeiend: een audiotour door de voormalige gevangenis Eastern State Penitentiary. Het stond na de bouw in 1829 model voor vele andere gevangenissen. Er zaten beruchte criminelen gevangen, onder wie Al Capone en bankovervaller Willie Sutton.

Love Park Philadelphia Pennsylvania

Dag 14. Philadelphia

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Philidelphia Reading Market

Dag 15. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1567 kilometer / 973 mijl
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan