Vraag offerte

  Eastern Highlights & American History

De naam van deze route zegt het al: je bezoekt in deze motorreis de hoogtepunten van Oost-Amerika. Daartoe behoren onder andere Washington DC, New York City en de Niagara Falls. American History komt aan bod in Lancaster (het gebied van de Amish), Woodstock en Williamsburg, gelegen in de Golden Triangle en bijgenaamd The Worlds Largest Living History Museum. Ter afwisseling bezoek je de prachtige Finger Lakes en Shenandoah National Park.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Washington

Je reis begint in Washington.

Washington DC is de hoofdstad van Amerika en is een stad vol publiekstrekkers. Niet te missen zijn het Capitoolgebouw (met zijn hoge koepel) en het Witte Huis (waar de president en de First Family wonen). Washington bezit de belangrijkste monumenten en gedenktekens van Amerika, ze liggen voornamelijk aan de National Mall. Hier vind je bijvoorbeeld het Washington Monument (een 170 meter hoge obelisk), het Roosevelt Memorial en Jefferson Memorial.

Washington DC

Dag 2. Washington

Washington DC biedt een scala aan (gratis) musea, zoals de National Gallery of Art, het National Museum of American History en het National Museum of Natural History. Ben je geïnteresseerd in ruimte- en luchtvaart, bezoek dan het National Air and Space Museum. Een museumtocht kun je het beste beginnen bij het Smithsonian Instution Building, aan de National Mall. Geen fan van musea? Bezoek dan Smithsonian's National Zoo, Jefferson Memorial of het Washington Monument.

Washington DC

Dag 3. Washington - Lancaster

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je haalt de motor op.

Het gebied van Lancaster wordt bewoond door de Amish. Deze strenge kerkgemeenschap gelooft in de letterlijke interpretatie en uitvoering van het woord van God. De Bijbelse geboden houdt men streng in acht. Je zult in de Amish gemeenschap nauwelijks mobiele telefoons of televisies tegenkomen, paard en wagen zijn daarentegen geen vreemd verschijnsel. De Amish bedrijven landbouw en huisnijverheid. Wist je trouwens dat James Buchanan, de vijftiende president van de VS, uit Lancaster komt? Zijn voormalige woonhuis, Wheatland, is nog altijd te bezoeken.

Lancaster Pennsylvania

Dag 4. Lancaster - New York

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en tevens een van de meest beroemde steden ter wereld. Wie kent niet de beroemde bezienswaardigheden als Times Square, het Vrijheidsbeeld en de gele taxi's? Maar vergeet ook het Empire State Building niet, de bekendste wolkenkrabber van New York aan de boulevard Fifth Avenue. De 381 meter hoge wolkenkrabber heeft twee uitkijkplatforms, je hebt er een magistraal uitzicht over de Big Apple. Geduchte concurrenten zijn het Top of the Rock Observation Deck van het Rockefeller Center en het gloednieuwe One World Trade Center.

New York, New York

Dag 5. New York

De terroristische aanslag op de Twin Towers wordt herdacht in het 9/11 Memorial and Museum. Op de randen van de vierkante bassins staan alle namen van de slachtoffers gegraveerd. Vanaf het gloednieuwe One World Trade Center heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Haal na dit heftige bezoek een frisse neus op Brooklyn Bridge. Deze brug verbindt Manhattan met Brooklyn en is indrukwekkend om over heen te wandelen of fietsen. Een overtocht is vooral mooi in de avond, als de stalen kabels verlicht zijn. Ga je liever toeren met je motor? Rijd dan vanaf Manhattan over de beroemde Brooklyn Bridge en langs de East River of naar Long Island. Je rijdt dan weer terug via iconische bruggen zoals de Manhattan Bridge of Queensboro Bridge.

New York, New York

Dag 6. New York - Bethel

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Bethel in New York was de locatie waar in 1969 het wereldberoemde Woodstock Festival plaatsvond. Ga naar het Woodstock Monument en bezoek het Bethel Museum, waar alles in het teken staat van de Sixties en het hippiefestival Woodstock.

Motorhuur Amerika

Dag 7. Bethel - Finger Lakes

Afstand: 280 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Deze groep van lange, smalle meren dankt de naam 'Finger Lakes' aan de gelijkenis met vingers. Cayuga Lake en Seneca Lake vormen het centrum van de regio en behoren tot de diepste wateren van Amerika. De meren zijn ongeveer zestig kilometer lang en zes kilometer breed. Ze liggen in een landschap vol glooiende heuvels met wijngaarden en charmante dorpjes. Toch zijn de meren niet de beroemdste attracties. Dat zijn de honderden watervallen, zoals die in Watkins Glen State Park (foto).

Finger Lakes, New York

Dag 8. Finger Lakes - Niagara Falls

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

'Niagara Falls' is de benaming voor drie watervallen langs de grens van Ontario (Canada) en New York (Amerika). Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Aan beide zijden van de Niagara Falls bevinden zich voorzieningen, attracties en uitkijktorens. De Niagara Falls behoren tot de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Niagara Falls, New York

Dag 9. Niagara Falls

Wil je de Niagara Falls vanuit een ander perspectief bekijken, steek dan de Rainbow Bridge over. De populairste attractie is de Maid of the Mist, een boottocht naar de voet van de watervallen. Een andere attractie om het watergeweld van dichtbij te bekijken is de Cave of the Winds, die begint met een 53 meter diepe afdaling per lift in de Niagara Gorge. Vervolgens word je over houten bruggen en trappen naar het Hurricane Deck geleid, op zes meter afstand van de Bridal Veil Falls.

Niagara Falls, New York

Dag 10. Niagara Falls - Dubois

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De naam verklapt het al een beetje: hier bevind je je in de bossen. Dubois ligt vlak bij het Cook Forest, een van de grootste bossen van de staat Pennsylvania. Hier komen natuurliefhebbers, jagers en wandelaars tezamen om van het landschap te genieten. Je vindt hier glooiende heuvels en klaterende beekjes. De plaats zelf staat bekend om de leuke winkeltjes en golf. Bezoek bij Driftwood vooral het huis van Tom Mix, Hollywoods 'King of the Cowboys'.

Motorhuur Amerika

Dag 11. Dubois - Harpers Ferry

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Harpers Ferry is een klein dorpje in West-Virginia en telt iets meer dan driehonderd inwoners. Het ligt in een ravijn tussen de Shenandoah- en Potomac-rivier en is omringd door bergen. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog speelde Harpers Ferry een belangrijke rol, omdat het precies op de grens tussen de Noordelijke en Zuidelijke Staten lag. In het National Historical Park kom je meer te weten over de levendige geschiedenis van Harpers Ferry. Je kunt er wandelen langs plekken waar gevochten werd tijdens de oorlog, historische workshops volgen, een tour door het park doen of tentoonstellingen bezoeken.

Harpers Ferry West Virginia

Dag 12. Harpers Ferry - Shenandoah National Park

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Het smalle, langgerekte Shenandoah National Park kun je bewonderen via de Skyline Drive. Deze toeristische route kronkelt 170 kilometer van noord naar zuid en laat je kennis maken met lokale plant- en diersoorten. Onderweg heb je weidse uitzichten over het heuvelachtige en bosrijke gebied. Je rijdt langs uitzichtpunten en wandelpaden die dieper het park in gaan. Langs en op de weg tref je regelmatig herten en beren. Shenandoah is op zijn allermooist tijdens de herfst.

Shenandoah National Park

Dag 13. Shenandoah National Park - Blue Ridge Parkway (Roanoke)

Afstand: 220 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De Blue Ridge Parkway wordt vaak de mooiste weg van Amerika genoemd. De parkweg laat je honderden kilometers lang genieten van prachtige uitzichten, bergen en de landelijke omgeving van Virginia en North Carolina. De Parkway verbindt Shenandoah National Park bij Waynesboro (Virginia) met Great Smoky Mountains National Park bij Cherokee (North Carolina). Je kunt natuurlijk ook een deel van de route rijden, bijvoorbeeld tot Roanoke. Onderweg kom je veel bezienswaardigheden tegen zoals de beroemde Claw of the Dragon.

Blue Ridge Parkway, Virginia

Dag 14. Blue Ridge Parkway (Roanoke) - Williamsburg

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Een van Amerika's leukste historische steden is Williamsburg. Het koloniale verleden en de Onafhankelijkheidsoorlog kleurden dit (studenten)stadje. Authentieke straten en statige monumenten nemen je mee terug in de tijd. Het achttiende-eeuwse centrum van Williamsburg is als een groot openluchtmuseum, met mensen in klederdracht, een oude kruidenierswinkel, een smederij en een weverij. Wil je deelnemen aan een rondleiding, een museum bezoeken of een theatervoorstelling bijwonen, dan is een 'Revolutionary City'-ticket het overwegen waard.

Williamsburg Virginia

Dag 15. Williamsburg - Washington

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Een andere bezienswaardigheid in Washington is het Arlington National Cemetery, aan de Potomac-river. Hier ligt onder andere John F. Kennedy begraven. Hier en aan The National Mall vind je ook oorlogsmonumenten. Net buiten de stad ligt het vijfhoekige Pentagon (ministerie van Defensie). Twintig kilometer buiten de bezienswaardige stad vind je Great Falls Park, een langgerekt natuurgebied met prachtige bossen en waterstromen. Politiek-fanaten kunnen een bezoek brengen aan Mount Vernon Estate.

Washington DC

Dag 16. Washington

Je levert de motor in en reist terug naar huis.

Washington DC

Dag 17. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan