Vraag offerte

  Oost-Canada & New England-cruise

Drive & Sail: een unieke combinatie van een autorondreis en een cruise! Je begint in Toronto, haalt je huurauto op en ziet de machtige Niagara Falls met je eigen ogen. Via de Thousand Islands en prachtige hoofdstad Ottawa ga je naar Montréal. Hier ga je aan boord van de Holland America Line voor een cruise door de Canadese en Oost-Amerikaanse wateren. Onderweg bezoek je onder andere Québec City en Acadia National Park. Je gaat van boord in Boston en het laatste deel van je reis is een treinreis naar New York.

Deze reis is standaard 22 dagen lang. De route voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier.

VROEGBOEKKORTING 2025
Boek uiterlijk 9 januari 2025 een autorondreis met vertrek in 2025 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Toronto

Je reis begint in Toronto. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en heeft fijne parken aan de waterkant. Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Toronto Ontario

Dag 2. Toronto

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals. Van een heel andere orde zijn het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto Kensington Market

Dag 3. Toronto - Niagara Falls

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Niagara Falls bestaat uit drie watervallen langs de Amerikaans-Canadese grens. Horseshoe Falls, de grootste waterval, ligt in het Canadese Queen Victoria Park. De American Falls en Bridal Veil Falls liggen in Amerika, je kunt ze bewonderen via de Rainbow Bridge. Skylon Tower, Prospect Point en Observation Tower bieden je spetterende uitzichten. Wil je het watergeweld van dichtbij ervaren? Overweeg dan Journey behind the Falls (een lift naar beneden) of Maid of the Mist (een boottocht).

Niagara Falls Ontario

Dag 4. Niagara Falls - Kingston

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Kingston ligt aan Lake Ontario en is populair vanwege boottochten door het labyrint van de Thousand Islands. Leuk zijn Boldt Castle en het eiland ‘Just Room Enough’, met precies één huis. In Kingston zelf zijn historische bouwwerken, zoals de City Hall, St. George’s Cathedral en Bellevue House.

Kingston Ontario

Dag 5. Kingston - Ottawa

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Ottawa is het politieke hart van Canada. Het statige Parliament Hill, op de zuidoever van de Ottawa-rivier, is de thuishaven van de overheid. Bekijk hier de wisseling van de wacht, die elke morgen om 10:00 plaatsvindt. Parliament Hill ondergaat vanaf 2019 een tien jaar lange renovatie. Het Centre Blok met Peace Tower is al die tijd gesloten. Dwars door Ottawa stroomt het Rideau-kanaal, dat eindigt als dubbele waterval in Rideau Falls Park. Op het kanaal kun je 's zomers varen en 's winters schaatsen.

Ottawa Ontario

Dag 6. Ottawa

Het Rideau-kanaal doorkruist Ottawa. Langs de kade liggen plantsoenen, parken en meren. Maar ook Château Laurier, een reusachtig hotel in kasteel-stijl. Vanaf het terras heb je een goed zicht op de Ottawa Locks, een reeks sluizen in het kanaal. Bezoek als je voldoende tijd hebt ook eens Gatineau, een Franstalige stad aan de overzijde van de Ottawa-rivier. Hier ligt het Canadian Museum of History en schitterende Gatineau Park.

Ottawa Ontario

Dag 7. Ottawa - Montreal

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Je levert de auto in.

Montréal is een van Canada's oudste steden en biedt je, naast een boeiende geschiedenis, ook prachtige architectuur en goede restaurants. In het oude centrum (Vieux-Montréal of Old Town) waan je je even in Frankrijk. Loop langs historische gebouwen, pak een terrasje op Place Jacques-Cartier en bewonder de Basilique Notre-Dame aan Place d’Armes. Vooral het altaar is indrukwekkend: het goud contrasteert prachtig met de blauwe koepel. In de basiliek staat ook een enorm orgel.

Montreal Quebec

Dag 8. Montreal

Dit traject reis je per cruise.

Vertrek Montreal: 15.00
Vanmiddag vertrekt het cruiseschip vanuit Montreal en vaar je de St. Lawrence-rivier op. Wie weet spot je walvissen! Er leven maar liefst dertien soorten zeezoogdieren in de St. Lawrence-rivier, waaronder blauwe vinvissen, bultruggen, beluga's, orka's en dolfijnen.

Cruiseschip Zaandam

Dag 9. Montreal - Quebec City

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Quebec: 07.00, vertrek: 16.00
Québec wordt omgeven door een historische stadsmuur, die het meest intact is in het westen van Vieux-Québec (het oude stadscentrum). Vieux-Québec bestaat uit Haute-Ville en Basse-Ville. Bekijk in Haute-Ville ook het Château Frontenac, een kasteelachtig hotel. Wandel over Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Leuk en opvallend is La Citadelle, een stervormig bastion met een schitterend uitzicht over de stad.

Quebec city

Dag 10. Québec City - Op zee (Golf van St. Lawrence)

Dit traject reis je per cruise.

Vandaag staat een geweldige vaart over de St. Lawrence-rivier en de Golf van St. Lawrenc op het programma. Je vaart langs pittoreske dorpjes aan de waterkant en ziet hoe het majestueuze Saguenay-fjord zich voor je uitstrekt. Daarna trekt je de kust van Canadese provincie New Brunswick aan je voorbij en vaar je richting Prince Edward Island.

Saguenay Fjord

Dag 11. Op zee (Golf van St. Lawrence) - Charlottetown

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Charlottetown: 09.00, vertrek 18.00
Je bereikt het sfeervolle Prince Edward Island. Charlottetown is de charmante hoofdstad van Prince Edward Island (PEI) en heeft een gezellige haven met restaurantjes. De stad was cruciaal voor de eenwording van Canada, veel gebouwen herinneren daar nog aan. Struin door de sfeervolle straten met hoge bomen en verken het centrum te voet. Bezienswaardigheden zijn het Province House en de Founders Hall. Beaconsfield Historic House is volgens velen het mooiste Victoriaanse landhuis van Canada, met prachtuitzicht vanaf de veranda.

Charlottetown bezienswaardigheden

Dag 12. Charlottetown - Sydney

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Sydney: 08.00, vertrek: 17.00
In de grote cruisehaven van Sydney staat de grootste viool ter wereld. Rondom de Esplanade zijn monumenten, zoals St. Patrick’s Church, de oudste rooms-katholieke kerk van Cape Breton Island. Ook vind je er Cossit House Museum en het Jost Heritage House, in het museum is een collectie modelschepen en medicijnen uit de vroege negentiende eeuw. Bezoek voor meer historie het Cape Breton Centre for Science & Heritage, waar alles draait om de cultuur, het erfgoed en de wetenschap van Cape Breton. Je ziet er onder andere historische kostuums en voorwerpen van Mi'kmaq-indianen.

Cruiseschip

Dag 13. Sydney - Halifax

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Halifax: 08.00, vertrek 16.00
Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia en ligt aan een grote natuurlijke haven. Kenmerkend voor de haven zijn de Historic Properties: oude opslagplaatsen en werven die een belangrijke rol speelden in het bedrijvige zeeleven. Een stervormig verdedigingswerk op Citadel Hill beschermde de haven van Halifax in de achttiende eeuw. Aan de rand van de heuvels is de Old Town Clock niet te missen.

Halifax Nova Scotia

Dag 14. Halifax - Bar Harbor

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Bar Harbor: 07.00, vertrek: 17.00
Vroeger was Bar Harbor hét vakantieoord van welgestelde Amerikanen, tegenwoordig komen er allerlei toeristen met de ferry vanuit Nova Scotia aan. Het stadje heeft de natuur hoog in het vaandel staan: er rijden milieuvriendelijke bussen rond en het College of the Atlantic is volledig gericht op de studie naar de relatie tussen mens en natuur. Je kunt er goed vis eten, waaronder kreeft. Op een steenworp afstand van Bar Harbor ligt het prachtige Acadia National Park.

Bar Harbor Maine

Dag 15. Bar Harbor - Boston

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Boston: 07.00
's Morgens vroeg arriveer je in Boston. Je cruise zit erop! Je gaat van boord en hebt de komende twee dagen de tijd om Boston te verkennen. Boston behoort tot Amerika's meest historische en welvarende steden en is rijk aan musea en historische locaties. De Freedom Trail voert langs bezienswaardigheden als het Old State House en het houten schip de USS Constitution. Via de Black Heritage Trail wandel je langs vooroorlogse gebouwen in de wijk Beacon Hill. Veel gebouwen maakten deel uit van de ‘Underground Railroad’, een voormalige vluchtweg voor slaven. Museumliefhebbers bezoeken het Museum of Fine Arts, met bijvoorbeeld Egyptische werken en Franse impressionistische schilderijen.

Boston, Massachusetts

Dag 16. Boston

Vlak bij Boston ligt de Harvard University. Harvard is de oudste universiteit van Amerika en heeft een prachtige campus. Studenten kunnen je rondleiden over de campus. Je kunt ook een self-guided tour volgen. Op de campus, die deels ook in Boston ligt, bevinden zich onder andere het Harvard Museum of Natural History, diverse kunstmusea en de Arnold Arboretum, een grote bomentuin.

Cambridge Harvard

Dag 17. Boston - New York

Dit traject reis je per trein.

De trein brengt je vliegensvlug van Boston naar wereldstad New York. Vandaag en de komende drie dagen bezoek je iconische locaties. Wandel over Times Square, fiets door Central Park en fotografeer het Vrijheidsbeeld. Ga shoppen op boulevard Fifth Avenue of geniet van het uitzicht vanaf een van de duizelingwekkend hoge wolkenkrabbers, zoals Empire State Building. Geduchte concurrenten zijn het Top of the Rock Observation Deck van het Rockefeller Center en het gloednieuwe One World Trade Center.

Trein USA

Dag 18. New York

De terroristische aanslag op de Twin Towers wordt herdacht in het 9/11 Memorial and Museum. Op de randen van de vierkante bassins staan alle namen van de slachtoffers gegraveerd. Vanaf het gloednieuwe One World Trade Center heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Haal na dit heftige bezoek een frisse neus op Brooklyn Bridge. Deze brug verbindt Manhattan met Brooklyn en is indrukwekkend om over heen te wandelen of fietsen. Een overtocht is vooral mooi in de avond, als de stalen kabels verlicht zijn.

New York, New York

Dag 19. New York

Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island is alleen bereikbaar per veerboot. Klim naar de kroon van het beeld of bezoek het Liberty Island Museum. Bij een ticket zit ook de toegang voor Ellis Island inbegrepen. Op dit eiland arriveerden ruim twaalf miljoen immigranten in afwachting van toestemming om Amerikaans burger te worden.

New York, New York

Dag 20. New York

Een van de iconen van New York die in veel films voorkomt, is Central Park. Dit stadspark is 341 hectare groot en herbergt populaire attracties als de Central Park Zoo en Bethesda Fountain. Voor een musical moet je 's avonds op Broadway zijn. Aan deze straat liggen veertig professionele theaters, in elk theater speelt één (vaste) voorstelling.

New York, New York

Dag 21. New York

Je reist terug naar huis.

New York, New York

Dag 22. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Vertrekdata

Vertrek van huis

Deze rondreis vangt aan op zaterdagen en start in Toronto.
De cruises gaan niet het hele jaar, ze vertrekken in april of mei tot september. Houd daar rekening mee met het uitstippelen van je reis. Klik een van deze data aan in het tabblad 'Reisschema' en je ziet precies wanneer welk onderdeel van je reis gepland is. Wil je de route voor (of na) de cruise helemaal op maat (laten) maken? Dat kan! We maken graag een voorstel voor jouw droomroute.

Data van de cruise

Wil je de route voor (of na) de cruise helemaal op maat (laten) maken? Houd dan rekening met de vertrekdatum van de cruise vanuit Montreal, de cruise vertrekt altijd op zaterdag. Hieronder staan de data die tot nu toe bekend zijn.

Cruisedata 2024 met schip de Volendam

  • 4 mei
  • 18 mei
  • 1 juni
  • 15 juni
  • 29 juni
  • 13 juli
  • 21 september

Vertrek van huis en afvaarten

Wil je de route voor (of na) de cruise helemaal op maat (laten) maken? Houd dan rekening met de vertrek- en aankomstdata van de cruise.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan