Vraag offerte

  Northern California & Oregon

Deze afwisselende motorreis brengt je van San Francisco naar Noord-Californië en Oregon. Hier bezoek je vele natuurlijke hoogtepunten en toer je over de mooiste bergpassen. Het landschap bevat hier veel vulkanische elementen. Van het diepblauwe Crater Lake National Park tot grote lavavelden rond de plaats Bend. De route voert over Highway 1 langs de kust van Oregon, waar je geniet van ruige uitzichten op de woeste oceaan, bijvoorbeeld bij Cannon Beach. Een mooie afwisseling is de rit over de Avenue of the Giants, door het Humboldt Redwoods State Park.

Reis van dag tot dag

Dag 1. San Francisco

Je reis begint in San Francisco.

San Francisco is beroemd vanwege typische kenmerken als de lange Golden Gate Bridge, de kabeltrams en de steile straten die in een recht patroon over de heuvels golven. Leuke bezienswaardigheden zijn het gevangeniseiland Alcatraz en Fisherman's Wharf.

Cable car

Dag 2. San Francisco

Er zijn verschillende manieren om een citytour door San Francisco te maken. Bijvoorbeeld met de fiets. Maak een tocht over de Golden Gate Bridge naar Sausalito, een kunstzinnige stad aan de overkant. Ook leuk is een boottocht rond Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door. Wil je Alcatraz bezoeken, reserveer dan ruim van tevoren!

Motorreis Noordwest-Amerika

Dag 3. San Francisco - Calaveras Big Trees State Park

Afstand: 250 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je haalt de motor op.

Vandaag ga je voor het eerst op pad met je motor. Je roadtrip begint vanuit het drukke San Francisco, maar al snel reis je over rustigere wegen richting Calaveras. In het Calaveras Big Trees State Park - de naam zegt het al - vind je megagrote bomen. In dit geval gaat het om sequoiabomen van wel 76 meter hoog met diameters van meer dan 7,5 meter. De bomen staan verdeeld over twee boomgaarden. De ene zie je via de North Grove Trail (2,4 km wandelpad). De South Grove Trail ligt wat meer afgelegen. Hier vind je een wandelpad van 8 kilometer, langs de grootste bewoner van het park: Agassiz Tree.

Sequoiaboom

Dag 4. Calaveras Big Trees State Park - Lake Tahoe

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Via een relaxte route reis je richting het zuiden van Lake Tahoe. Reis langs het westen van het meer voor de mooiste route en stop dan vooral even bij Inspiration Point voor het geweldige uitzicht. Lake Tahoe is een zoetwatermeer op de grens van Californië en Nevada. Het wordt omringd door bergen en (staats)parken. Je kunt Lake Tahoe te voet of per fiets verkennen, maar ook via Lake Tahoe Scenic Byway. Deze autoroute voert je langs de oever naar uitzichtpunten en Lake Tahoe - Nevada State Park. Sand Harbor is een hoogtepunt, met helder water, parelwitte stranden en rotsachtige inhammen.

Sand Harbor Lake Tahoe

Dag 5. Lake Tahoe - Lassen Volcanic National Park

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Lassen Volcanic National Park is bijna geheel door vulkanische activiteit gevormd en bevat het meest intacte netwerk van hydrothermale verschijnselen ten westen van Yellowstone. Een bezoek aan Lassen is niet compleet zonder een bezoek aan Bumpass Hell, een gebied met gekleurde modderpoelen, stoomgaten en hete bronnen. Let op! De weg door het park is meestal geopend van juni t/m oktober. Buiten deze maanden zijn veel bezienswaardigheden niet toegankelijk.

Lassen Volcanic Bumpass Hell

Dag 6. Lassen Volcanic National Park

De bijna vijftig kilometer lange Lassen Volcanic National Park Highway is de parkweg in Lassen. Lassen Peak is het hoogste punt dat met de auto bereikt kan worden (2.594 meter). Vanwege deze hoge ligging is de weg door sneeuwval vaak alleen in de zomer open. De route is onderdeel van de Volcanic Legacy Scenic Byway All American Road. Deze 800 kilometer lange weg loopt langs allerlei vulkanen en vulkanische landschappen, van Lake Almanor in Californië, door Lassen Volcanic naar Crater Lake National Park in Oregon.

Motorreis Californie

Dag 7. Lassen Volcanic National Park - Klamath Falls

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

In het zuiden van de Amerikaanse staat Oregon ligt Klamath Falls. Vooral de natuur trekt veel bezoekers naar deze plaats. Niet gek, als je in de nabije omgeving woestijn, bergen, meren en bossen vindt. Ten noorden van Klamath Falls ligt het Upper Klamath Lake, waarin de Williamson River uitmondt. Met name vissen is hier populair. Ongeveer een uur rijden ten zuiden van Klamath Falls, over de grens met Californië, ligt het Lava Beds National Monument. Dit ruige landschap met vulkanische elementen is de laatste half miljoen jaar ontstaan. Er zijn meer dan zevenhonderd grotten en twaalf wandelroutes.

Klamath Falls Oregon

Dag 8. Klamath Falls - Bend

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bend ligt aan de Deschutes River, waar dennenbossen en besneeuwde bergtoppen plaatsmaken voor woestijnlandschap. Vooral de omgeving maakt een overnachting in Bend de moeite waard. Een half uur rijden ten zuiden van Bend ligt het vulkanische Newberry National Volcanic Monument. Een half uur ten noorden van de plaats is het ruige Smith Rock State Park een aanrader. Je kunt deze bezienswaardigheden bezoeken op de weg van/naar Bend.

Bend Oregon

Dag 9. Bend - Columbia River Gorge

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De spectaculaire Columbia River Gorge is zo'n 15.000 jaar geleden uitgesleten door gletsjers en overstromingen. Dit schitterende natuurgebied strekt zich uit langs de Columbia-rivier, op de grens tussen Washington en Oregon. Hoge watervallen, steile rotswanden en de variëteit in landschap kenmerken deze fotogenieke omgeving. Je kunt er mooie fiets- en wandeltochten maken, langs kloven en stromende rivieren. Vooral rond de plaats Hood River zijn veel avontuurlijke activiteiten, waaronder raften en kiteboarden.

Columbia River Gorge Washington

Dag 10. Columbia River Gorge - Portland

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

The City of Roses. Stumptown. Beervana. Portland heeft veel bijnamen. Naast rozen en bier is de vrijzinnige sfeer kenmerkend voor de stad. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoek je de Pittock Mansion.

Portland Pittock Mansion

Dag 11. Portland - Pacific City

Afstand: 230 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Verbaas je over de natuurpracht van Pacific City, een klein plaatsje aan de kust van Oregon, bij de Kaap van Kiwanda. Hier is het een aaneenrijging van vergezichten over de oceaan, lange zandstranden en een woeste brandingen. Ruige rotsen doemen op uit het water en een torenhoge zandduin biedt de gelegenheid om het hoogste punt van de kaap te bereiken. Hier zie je hoe de golven genadeloos tegen de rots aan beuken terwijl op de stranden beneden surfers zich verzamelen voor een duik.

Pacific City

Dag 12. Pacific City - Coos Bay

Afstand: 230 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Golven, duinen en een niet-aflatende wind: dat is Coos Bay. Wandel door de parken Shore Acres State Park of Cape Arago State Park, die worden omgeven door een ruige kustlijn. Kijk goed of je walvissen of zeeleeuwen ziet. De kust ten noorden van Coos Bay is schitterend. Hier ligt het grootste duingebied van Noord-Amerika.

Coos Bay Oregon

Dag 13. Coos Bay - Redwood National and State Parks

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Redwoodbomen behoren tot de hoogste boomsoorten ter wereld. In Redwood National & State Parks staan veel van deze reuzen. De meeste bomen bereiken een leeftijd tussen de 500 en 700 jaar. Het parklandschap is gevarieerd: van kuststroken met getijdenpoelen, steile kliffen en lagunes tot oerbossen met rivieren. Er leeft een bonte verzameling dieren in de parken van Redwood, waaronder zeeleeuwen, walvissen, pelikanen, arenden en elanden.

Redwood NP, groene megabomen in Californie

Dag 14. Redwood National and State Parks - Eureka

Afstand: 80 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Eureka ligt in de zogenaamde Redwood Empire (ook wel Redwood Coast genoemd), met rotsachtige stranden en torenhoge kustmammoetbomen. Anders dan in veel andere Californische steden is het verleden goed bewaard gebleven. Je ziet hiervan het meest tijdens een bezoek aan Old Town. Ten noorden van Eureka voert Highway 101 (en de paralel lopende Scenic Parkway) je dwars door het Redwood National Park met zijn torenhoge mammoetbomen.

Eureka Californie

Dag 15. Eureka - Mendocino

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Mendocino is een prachtig kustplaatsje om even tot rust te komen. Het plaatsje is erg populair onder kunstenaars, dit komt door de prachtige natuur rondom Mendocino. Zo kan je door een korte wandeling uitkomen bij Mendocino Bay Viewpoint, hier zijn vaak kunstenaars aan het schilderen door het prachtige uitzicht wat je hebt. Als je geluk heb spot je zelfs walvissen!

Motorreis Californie

Dag 16. Mendocino - Napa Valley

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In het uitgestrekte, vruchtbare Napa Valley draait alles om wijn. Bezoek een van de vele wijngaarden, zoals Mondavi of Sterling, en neem deel aan een wijnproeverij of een rondleiding. Je zult met open armen worden ontvangen. Je kunt ook de stadjes Napa en St. Helena verkennen, of je vergapen aan luxueuze restaurants, boetiekjes en kunstgalerieën in Yountville.

Napa Valley bezienswaardigheden

Dag 17. Napa Valley

In en rondom Napa Valley zijn diverse paden aangelegd. De meeste stadjes worden met elkaar verbonden via de Napa Valley Wine Trail, die alleen toegankelijk is voor fietsers en wandelaars. Stebbins Cold Canyon Trail ligt verder van deze stadjes af. Deze route is 6,4 km (roundtrip) en voert je langs Lake Berryessa, de dam en de omringende rotsen.

Napa Valley bezienswaardigheden

Dag 18. Napa Valley - San Francisco

Afstand: 80 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Vanaf Fisherman’s Wharf vertrekken boten naar het gevangeniseiland Alcatraz. Je kunt zelf in de gevangenis rondwandelen, maar de meerderheid van de bezoekers kiest voor een audiotour, die ook beschikbaar is in het Nederlands. Naast de gevangenis biedt het eiland prachtige natuur en bijzondere vogels.

Golden Gate Bridge

Dag 19. San Francisco

Je levert de motor in en reist terug naar huis.

Coit Tower

Dag 20. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan