Vraag offerte

  Alaska, Yukon & Beyond

Houd je van een avontuurlijke reis buiten de gebaande paden? Treed dan in de voetsporen van goudzoekers en inheemse volkeren met deze afwisselende camperreis van Seattle naar Alaska. Je rijdt over historische scenic routes in Canada en Amerika, zoals de Alaska- en Cariboo Highway. Tijdens deze reis bezoek je nationale parken zoals Denali, North Cascades en Kluane. Ervaar tenslotte de rust en weidsheid van het ongerepte Yukon en het ruige Alaska.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4749 kilometer / 2951 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Seattle

Je reis begint in Seattle.

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, is de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. De muziek komt tot leven in het gerenommeerde museum Experience Music Project, waar ook veel aandacht is voor Jimi Hendrix, die opgroeide in Seattle.

Seattle Experience Music Project

Dag 2. Seattle

De beroemdste attractie van Seattle is de 184 meter hoge Space Needle. Bovenin heb je een geweldig uitzicht over de stad. Wist je dat Seattle in de negentiende eeuw een stuk lager lag? Een bijzondere belevenis is een rondleiding door de nu ondergrondse stad. Bezoek bovengronds de Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van de VS. Sluit je dat af met een kop koffie in de Original Starbucks; het eerste koffiehuis van de beroemde keten.

Seattle Space Needle

Dag 3. Seattle - North Cascades National Park

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Seattle en vervolgt je weg naar North Cascades National Park.

Groene bergruggen, besneeuwde toppen, watervallen, meren, toendra's en oerbossen: North Cascades National Park biedt je alle natuurpracht die je je wensen kan. Met wat geluk spot je ook wat wildlife, zoals een wolf of lynx. De hoofdweg is de circa 85 kilometer lange North Cascades Scenic Highway (#20), die langs de Skagit-rivier slingert. Langs de weg vind je verschillende uitkijkpunten en er starten wandelroutes. Houd er rekening mee dat North Cascades een wildernisgebied is en dat de voorzieningen beperkt zijn. De parkweg is geopend van eind april/begin mei t/m eind november.

North Cascades bezienswaardigheden

Dag 4. North Cascades National Park

Enkele hoogtepunten aan de North Cascades Scenic Highway zijn het indrukwekkend groenblauwe Gorge Lake en Diablo Lake. Je kunt een bezoek aan North Cascades het beste beginnen bij het bezoekerscentrum in Newhalem. Hier starten ook diverse (wandel)paden, zoals Rock Shelter Trail en River Loop Trail. Een ander mooi meer is Ross Lake (voor wandelen, varen en kanoën).

North Cascades bezienswaardigheden

Dag 5. North Cascades National Park - Penticton

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Penticton heeft het beste klimaat van Ca­nada, met wel 2.000 uren zon per jaar. De stad ligt ingesloten tussen het Okanagan- en Skaha-meer en wordt omringd door hoge bergtoppen. Langs Okanagan Lake liggen de mooiste stranden van de regio. Dankzij het klimaat en de vruchtbare valleien is er in Penticton een rijke wijncultuur ontstaan. In het Wine Informati­on Centre zijn honderden wijnen te koop en te proeven.

Wijngaarden

Dag 6. Penticton - Cache Creek

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Tijdens de negentiende-eeuwse goudkoorts diende Cache Creek als handelspost waar goudzoekers en pelshandelaren samenkwamen. Tegenwoordig is de grootste publiekstrekker Hat Creek Ranch, waar je een roadhouse uit 1860 vindt en een indianendorp met Shuswap-indianen die je over hun cultuur en geschiedenis kunnen vertellen. De natuur rondom Cache Creek is prachtig. Bezoek bijvoorbeeld Marble Canyon Provincial Park (in een marmeren kloof) of de meren Crown Lake, Turquoise Lake en Pavilion Lake.

Cache Creek British Columbia

Dag 7. Cache Creek - Quesnel

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De plaats Quesnel wordt doorkruist door twee rivieren die het stadje kenmerken: Quesnel River en Fraser River. Het stadje ligt aan de Cariboo Highway, de historische goldrush trail waar goudzoekers hun geluk beproefden. In het Quesnel & District Museum leer je er meer over. Voor verse etenswaren kun je in Quesnel terecht op de Quesnel Old Time Farmers' Market. De bijzonder natuurrijke omgeving van Quesnel leent zich uitstekend voor een flinke wandeling, bijvoorbeeld door het nabij gelegen Pinnacles Provincial Park. Ook is Quesnel een stopplaats voor de beroemde Rocky Mountaineer trein.

Quesnel British Columbia

Dag 8. Quesnel - Prince George

Afstand: 120 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Het landschap van Prince George wordt gedomineerd door de Nechako- en Fraser-rivieren. In het waterrijke landschap staan de oudste gebouwen van de regio. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Huble Homestead Historic and Heritage Site, een openluchtmuseum met een hoeve, postkantoor en smederij of het Fraser Fort museum. Ook is er een gerestaureerd visserskamp van de First Nations. Hét herkenningspunt van Prince George is het vrolijke mascottebeeld Mr. PG.

Prince George British Columbia

Dag 9. Prince George - McLeod Lake

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Aan de Hart Highway, een scenic route met mooie vergezichten, ligt McLeod Lake. Aan de noordkant van het meer vind je diverse historische gebouwen in Fort McLeod Historic Park, de eerste handelspost voor de bonthandel in West-Canada. Breng een bezoek aan een van de provinciale parken zoals Whiskers Point voor een picknicklunch en neem een verfrissende duik in het meer. Ook de veertig meter hoge waterval in Bijoux Falls Provincial Park is een bezienswaardigheid.

McLeod Lake

Dag 10. McLeod Lake - Fort St. John

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Fort St. John, British Columbia ligt tussen de glooiende heuvels van de Peace River Valley. Het is een klein stadje waar de gastvriendelijke bewoners je graag tips aan de hand doen voor leuke activiteiten. Volg de Highway 97 naar het Fort St. John Lookout, of speur vanaf Highway 29 naar bijzondere vogels, elanden of beren. Wil je een regenboogforel vangen? Werp dan je hengel uit in de Peace River of Charlie Lake. Wandelen kan prima op de paden in het Beatton Provincial Park of Charlie Lake Provincial Park, waar ook campings te vinden zijn.

Fort St. John British Columbia

Dag 11. Fort St. John - Fort Nelson

Afstand: 380 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Het vriendelijke Fort Nelson is genesteld in een oase van wildernis in het noorden van British Columbia. Fort Nelson ligt aan de Alaska Highway en wordt regelmatig bezocht door reizigers die onderweg zijn van Alaska naar Yukon (of andersom). Fort Nelson ligt in de noordelijke Rocky Mountains, in de koude maanden wordt er regelmatig geskied. Voor meer informatie over wandelroutes en activiteiten in de omgeving kun je terecht in het Fort Nelson Visitor Centre.

Fort Nelson British Columbia

Dag 12. Fort Nelson - Muncho Lake

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Muncho Lake ligt op slechts een paar minuten vanaf de Alaska Highway in het noordelijke deel van de Canadese staat British Columbia. Muncho Lake ligt op slechts een paar minuten vanaf de Alaska Highway in het noordelijke deel van de Canadese staat British Columbia. Het plaatsje Muncho Lake ligt in het provinciale park aan de zuidkant van het gelijknamige meer. Het meer staat bekend om de mooie blauwgroene kleur. Aan de zuidzijde van het meer vind je de imposante formaties van de 'Folded Mountains'. Tektonische bewegingen hebben het kalksteen als het ware gevouwen wat deze bergen zo uniek maakt.

Muncho Lake

Dag 13. Muncho Lake - Watson Lake

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Het plaatsje Watson Lake ligt aan de grens met British Columbia en is een goede rustplaats aan de Alaska Highway. Het vormt het centrum van de kleine bosbouwindustrie en transportsector in Yukon en is van oudsher een servicecentrum voor de mijnindustrie. De omgeving is er werkelijk adembenemend. Beroemd is het Sign Post Forest, waar in totaal zo’n 68.000 borden van woonplaatsen over de hele wereld hangen.

Watson Lake Yukon

Dag 14. Watson Lake - Whitehorse

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Tijdens de goudkoorts werd de Yukon-rivier bij Whitehorse bevaren door de hekwielboot S.S. Klondike. Ga mee met een tour of verken het gerestaureerde schip op eigen gelegenheid. Bij het schip start de leuke Millennium Trail (5-15 km) rond de rivier, deze brengt je ook naar de 30 meter lange Fishway. Ook leuk is de levendige waterkant, waar in het hoogseizoen (juli-augustus) een treintje rijdt. Aan 4th en 5th Ave vind je souvenirwinkeltjes.

Whitehorse Yukon

Dag 15. Whitehorse

Net buiten Whitehorse, bij de luchthaven, liggen twee leuke musea. In het Yukon Beringia Interpretive Centre vertellen interactieve tentoonstellingen en gave films je over de tijd dat hier mammoeten en sabeltandkatten rondliepen. Skeletten en fossielen nemen je mee terug in de tijd. Het naastgelegen Transportation Museum vertelt je over de vroege luchtvaart en de aanleg van treinrails in de barre Yukon. Je kunt een combinatieticket kopen voor (ruim) een halve dag vermaak.

Whitehorse Yukon

Dag 16. Whitehorse - Kluane National Park

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Haines Junction is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Kluane National Park, in het zuidwesten van Yukon. Dit ongerepte natuurpark wordt gedomineerd door bergen, gletsjers en ijsvelden. Ook ligt hier Mount Logan, de hoogste berg van Canada. De hoofdwegen zijn de Alaska Highway en Haines Highway, die langs de (noord)oostelijke parkgrens lopen. Volg je Haines Highway in zuidelijke richting, maak dan een stop bij Kathleen Lake, waar je mooie korte wandelingen kunt maken. Ook de Rock Glacier Trail is een aanrader; dit wandelpad voert je via het bos naar een rots(!)gletsjer en eindigt met een panorama over Dezadeash Lake.

Kluane National Park in Yukon

Dag 17. Kluane National Park - Beaver Creek

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Beaver Creek, op slechts een paar kilometer van de grens met Alaska, is de meest westelijke nederzetting in Canada. De kleine gemeenschap is van belang als grenspost en servicecentrum voor de Alaska Highway. Het is tevens de thuisbasis van de White River First Nation, een indianenstam die erg actief is op het gebied van cultuurbehoud. Zo promoot de stam traditionele dans, zang en taalprogramma’s. Voor informatie over de regio kun je terecht in het Visitor Information Centre. Ernaast ligt de kleine kerk Our Lady of Grace.

Beaver Creek Yukon

Dag 18. Beaver Creek - Tok

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het rustige plaatsje Tok (zeg: 'Took') ligt bij de grens met Yukon, aan de fabelachtige Top of the World Highway naar Dawson City in Yukon. Neem ruim de tijd om deze prachtige weg, die zijn naam eer aandoet, te rijden. Informeer voor je op pad gaat altijd naar de wegconditie en weersomstandigheden. Rijd je vanuit Tok de andere kant op, dus zuidwaarts naar Beaver Creek, dan kom je langs Tetlin National Wildlife Refuge. Hier wisselen bossen, toendra, meren, bergen en gletsjerrivieren elkaar af. Er leven vogels, wolven, (grizzly)beren en rendieren.

Let op! In 2023 is de grenspost op de Top of the World Highway richting Dawson City (Yukon) geopend van 1 juni t/m 4 september.

Tok Alaska

Dag 19. Tok - Fairbanks

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Fairbanks is de toegangspoort tot het binnenland van Alaska. Hier, aan de voet van Mount Denali, kun je fabelachtige flightseeing-excursies doen over de besneeuwde bergpieken. Ook leuk is een bezoek aan Pioneer Park: een groot stadspark vol musea en attracties die het verleden van Alaska doen herleven. Ook gaaf is het University of Alaska Museum of the North. De grootste attractie van Fairbanks is het noorderlicht; een natuurspektakel dat iedere winter de nachthemel kleurt. In de zomer wordt het in Fairbanks nauwelijks donker en zie je het noorderlicht niet.

Fairbanks Alaska

Dag 20. Fairbanks - Denali National Park

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Denali National Park draait om Mount Denali (voorheen McKinley), met 6.190 meter de hoogste berg van Noord-Amerika. De 150 kilometer lange Denali Park Road geldt als een van de allermooiste wegen van Alaska. Aan de parkweg liggen mooie uitkijkpunten en wandelroutes. Al na 14 kilometer zie je Mount Denali liggen. Bezoek zeker de populaire Savage River en Polychrome Overlook, waar je een caleidoscopisch uitzicht hebt over de vulkanische rotsen, beekjes, bergen en gletsjers die dit landschap uniek maken. De Park Road is grotendeels alleen per shuttle- of tourbus te bereizen. De tourbus kunnen wij voor je reserveren. Trek twee dagen uit voor Denali National Park.

LET OP! In 2024 is de Park Road slechts open tot aan Mile 43 in verband met een aardverschuiving

Denali National Park, Mount Denali

Dag 21. Denali National Park

De shuttlebussen rijden verschillende routes: naar Toklat River, Eielson Visitor Center, Wonder Lake of Kantishna. Toklat River is de dichtstbijzijnde halte en is ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen. Rijd je verder via bergpassen en toendra's, dan bereik je het fraai spiegelende bergmeer Wonder Lake. Hier is Reflection Pond is een populair fotopunt. Eielson Visitor Center is een leerzame plek mét mooi uitzicht op Mount Denali. De Park Road eindigt bij Kantishna, waar enkele overblijfselen herinneren aan het mijnverleden.

LET OP! In 2024 is de Park Road slechts open tot aan Mile 43 in verband met een aardverschuiving

Denali National Park, Alaska

Dag 22. Denali National Park - Whittier

Afstand: 480 km / 300 mijl || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

In het zuiden van Alaska, op de noordoostelijke oever van het Kenai-schiereiland, ligt het plaatsje Whittier. De industriële haven ligt 's zomers tjokvol met watertaxi's en cruiseschepen. Niet voor niets, want Whittier is de toegangspoort tot Prince William Sound. Je kunt een boottocht maken door deze prachtige zeestraat, die wordt gevormd door fjorden, gletsjers en hoge ijsbergen. Op de boot heb je kans om zeehonden, zeeleeuwen, adelaars en walvissen te zien. De enige toegangsweg naar Whittier bevat een tunnel waarvoor je tol moet betalen.

Whittier Alaska

Dag 23. Whittier - Anchorage

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Anchorage betekent 'ankerplaats': een toepasselijke naam voor de stad waarin bijna de helft van alle Alaskanen woont. Je maakt op een leuke manier kennis met het centrum van Anchorage via de korte en levendige Coastal Trail. Liefhebbers van luchtvaart kunnen in Anchorage het Alaska Aviation Heritage Museum bezoeken voor historische vliegtuigen en helikopters, een grote restauratiehangar, vliegsimulators en een Hall of Fame. Ook Point Woronzof Park, waar de vliegmobielen laag over je hoofd razen, is een aanrader.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 24. Anchorage

Je levert 's ochtends de camper in.

Voor een kijkje in de rijke geschiedenis van Alaska bezoek je het grote Anchorage Museum of het Alaska Native Heritage Center. Wil je wildlife zien? Ga dan vanaf het bezoekerscentrum in downtown Anchorage naar de Alaska Zoo, in de zomer vertrekt er een gratis bus. Voor een kennismaking met de stadsparken van Anchorage, kun je fietsen over de Tony Knowles Coastal Trail (18 km), die uitzicht biedt op de Alaska Range en langs verschillende stadsparken loopt.

Anchorage bezienswaardigheden

Dag 25. Anchorage

Je reist terug naar huis.

Anchorage, Alaska

Dag 26. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 4749 kilometer / 2951 mijl
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan