Vraag offerte

  Northwest USA & Alaska-cruise

Sail & Drive: met deze unieke rondreis maak je een combinatie van een spectaculaire cruise langs de ruige kust van Alaska en een campertrip door Noordwest-Amerika. Na een nacht in Seattle, scheep je in op het cruiseschip van de Holland America Line voor een bijzondere cruise door schitterende baaien en langs de beroemde gletsjers van Alaska. Na deze indrukwekkende achtdaagse tocht ga je een roadtrip maken vanaf Seattle, via Mount Rainier langs diverse hoogtepunten van de staten Washington en Oregon.

Deze reis is standaard 25 dagen lang. De route voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

van 25 dagen
Totale afstand: 2111 kilometer / 1312 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Seattle

Je reis begint in Seattle.

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, is de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. De muziek komt tot leven in het gerenommeerde museum Experience Music Project, waar ook veel aandacht is voor Jimi Hendrix, die opgroeide in Seattle.

Seattle Experience Music Project

Dag 2. Seattle - Op zee (kust van British Columbia)

Dit traject reis je per cruise.

Vertrek Seattle: 15:00
Schip ahoy, jouw droomcruise gaat van start! In Seattle ga je aan boord van het cruiseschip de Westerdam van Holland America Line en begint je avontuur op zee. Je vaart vandaag richting de Inside Passage; een beschermd netwerk van waterwegen tussen majestueuze bergen, ijsschotsen en fjorden. Houd je ogen open voor bultruggen en orka's die langs het schip zwemmen en Amerikaans zeearenden hoog in de lucht. Langs de ruige kustlijn zie je soms beren.

Cruise vanuit Vancouver

Dag 3. Op zee (kust van British Columbia) - Op zee (Inside Passage)

Dit traject reis je per cruise.

Vandaag breng je door op zee. De Inside Passage strekt zich maar liefst 1.500 kilometer uit tussen de Puget Sound in de Amerikaanse staat Washington tot Zuidoost-Alaska. Je vaart langs spectaculaire fjorden die zijn uitgesleten door gletsjers. Ook zie je weelderige regenwouden langs de ruige rotskusten. De Inside Passage wordt regelmatig genoemd als een van de mooiste waterwegen ter wereld.

Inside Passage, British Columbia

Dag 4. Op zee (Inside Passage) - Juneau

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Juneau: 13:00, vertrek: 22:00
Je vaart vandaag de bedrijvige haven van Juneau binnen. Juneau is een van Alaska's mooiste steden en dankt zijn bestaan aan de negentiende-eeuwse goudkoorts. Het afgelegen stadje wordt omringd door water en wouden. Het historische centrum ligt tegen de bergen aan en wordt gevormd door smalle straatjes. Juneau is de toegangspoort tot veel natuurlijke attracties. Je kunt een excursie maken naar de Mendenhall Glacier; bereid je voor op een reis vol ijsschotsen, gletsjers en walvissen. Ook kun je een boottochtje maken naar Auke Bay, waar walvissen zijn.

Juneau cruise

Dag 5. Juneau - Dawes Glacier

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Dawes Glacier-Edicott Arm 2024: 07:00, vertrek: 22:00
Endicott Arm is een bijna 50 kilometer lang fjord die door de Tracy Arm-Fords Wilderness Area slingert. Bovenaan bevindt zich de majestueuze Dawes Glacier. Vanaf de witte Dawes Glacier klinkt regelmatig gedonder, dus houd je camera bij de hand!

Hubbard Glacier

Dag 6. Dawes Glacier- Sitka

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Sitka: 8:00, vertrek: 16:00
Tussen 1741 en 1867 was Sitka het hoofdkwartier van de Russische overheersing in Alaska. Zowel de Russische als de inheemse invloeden zijn goed bewaard gebleven. Sitka ligt voor een decor van dichte bossen, waterwegen en de slapende vulkaan Mount Edgecumbe. In de omgeving heb je veel kans om beren, walvissen en zeeotters te spotten. Deze dag kun je een aantal mooie excursies maken. Boek een zeekajaktocht of ga op avontuur met een expeditieboot.

Sitka cruise

Dag 7. Sitka - Ketchikan

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Ketchikan: 7:00, vertrek: 13:00
Vandaag leg je aan in het langgerekte plaatsje Ketchikan. Dit sprookjesachtige stadje ligt op het poëtisch klinkende Revillagigedo Island en is een populaire bestemming voor cruiseschepen. De gekleurde houten huizen in Creek Street staan op steigers in het water en zijn heel fotogeniek. Proef verse vis of duik in de inheemse geschiedenis. Totempalen en bijzonder houtsnijwerk vind je in Totem Heritage Center. In elke plaats waar je aanmeert, kun je kiezen uit een heel scala aan excursies (betaald). Een van de leukste excursies vanuit Ketchikan is de vaart of vlucht langs het sprookjesachtige Misty Fjords National Monument.

Ketchikan Alaska

Dag 8. Ketchikan - Victoria

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Victoria: 20:00, vertrek: 23:59
Het charmante Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en ligt op Vancouver Island. Deze vriendelijke stad heeft een Europese uitstraling en claimt zelfs Engelser te zijn dan Engeland. Zo rijden er rode dubbeldekkers rond, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en vind je er verzorgde tuinen die de stad de bijnaam ‘City of Gardens’ hebben bezorgd. De Butchart Gardens, met planten en dieren van over de hele wereld, is er een voorbeeld van.

Victoria Canada

Dag 9. Victoria - Seattle

Dit traject reis je per cruise.

Dit traject bevat een ferry van Swartz Bay naar Tsawwassen.

Aankomst Seattle: 7:00
Je vaart deze ochtend de haven van Seattle weer binnen.

De beroemdste attractie van Seattle is de 184 meter hoge Space Needle. Bovenin heb je een geweldig uitzicht over de stad. Wist je dat Seattle in de negentiende eeuw een stuk lager lag? Een bijzondere belevenis is een rondleiding door de nu ondergrondse stad. Bezoek bovengronds de Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van de VS. Sluit je dat af met een kop koffie in de Original Starbucks; het eerste koffiehuis van de beroemde keten.

Seattle Space Needle

Dag 10. Seattle - Mount Rainier National Park

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in Seattle en vervolgt je weg naar Mount Rainier National Park.

Het hart van Mount Rainier National Park is de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Hoewel hij al 150 jaar niet is uitgebarsten, verraden rookpluimen dat hij nog niet is uitgedoofd. Het centrum van het park heet 'Paradise'. Hier zijn uitgestrekte weides met wilde bloemen, ruisende watervallen en rivierkloven, met zicht op de reus Mount Rainier. Vanuit de westingang is Paradise altijd bereikbaar. Het parkdeel Sunrise is alleen bereikbaar van juli/begin augustus tot eind september/begin oktober.

Camperreizigers opgelet!

 • De weg naar Sunrise is niet geschikt voor voertuigen langer dan 25 feet.
 • Campers hoger dan 3,8 meter (12 feet en 6 inches) kunnen niet van Paradise via de Stevens Canyon Road naar Ohanapecosh/Sunrise rijden door een tunnel. Omrijden kan via het zuiden.

Mount Rainier Washington

Dag 11. Mount Rainier National Park

Paradise is het meest bezochte gebied van Mount Rainier National Park. Het centrum van deze parkregio zijn het Henry M. Jackson Visitor Center en de Paradise Inn, gelegen aan de Valley Road, een lus van de doorgaande parkweg. Aan de Valley Road (eenrichtingsweg) starten een paar schitterende wandelingen, die duidelijk maken waarom het gebied Paradise heet. Een van de mooiste wandelingen is de Skyline Trail tot de Myrtle Falls (1,6 km round trip).

Mount Rainier Washington

Dag 12. Mount Rainier National Park - Portland

Afstand: 250 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

The City of Roses. Stumptown. Beervana. Portland heeft veel bijnamen. Naast rozen en bier is de vrijzinnige sfeer kenmerkend voor de stad. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoek je de Pittock Mansion.

Portland Pittock Mansion

Dag 13. Portland

Ook voor natuurliefhebbers is Portland een waardevolle bestemming. De Columbia River Gorge, die zich uitstrekt tussen Portland en de plaats The Dalles, is de droom van elke fotograaf. Aan de panoramische route langs de rivierkloof liggen talloze watervallen en hooggelegen uitzichtpunten.

Portland

Dag 14. Portland - The Dalles

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

In The Dalles startte in de negentiende eeuw de Oregon Trail. Pioniers en handelaren laadden in The Dalles hun vrachten over op vloten om vervolgens de Columbia-rivier af te varen. Bij The Dalles begint de prachtige Columbia River Gorge, die doorloopt tot aan Portland. Highlights zijn het uitzicht vanaf Women's Forum Viewpoint over de rivierkloof en de wandeling naar de 186 meter hoge Multnomah Falls. Oneonta Gorge kan niet bezocht worden, wel kan de trail gelopen worden.

Columbia River Gorge Vista House

Dag 15. The Dalles - John Day Fossil Beds National Monument

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Kleurrijke rotsformaties maken van John Day Fossil Beds een indrukwekkende bezienswaardigheid. Dit nationaal monument vertelt over veertig miljoen jaar aan evolutie van planten, dieren, klimaten en ecosystemen. Het National Monument bestaat uit drie gebieden: Clarno, Painted Hills en Sheep Rock. In de eerste twee gebieden vind je voornamelijk wandelroutes. In Sheep Rock kun je terecht voor het Thomas Condon Paleontology Center, waar je alles leert over fossielen en de planten, ratelslangen, pogonodon en andere bijzondere dieren die hier miljoenen jaren geleden leefden.

John Day Fossil Beds National Monument, Oregon

Dag 16. John Day Fossil Beds National Monument - Bend

Afstand: 190 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Bend ligt aan de Deschutes River, waar dennenbossen en besneeuwde bergtoppen plaatsmaken voor woestijnlandschap. Vooral de omgeving maakt een overnachting in Bend de moeite waard. Een half uur rijden ten zuiden van Bend ligt het vulkanische Newberry National Volcanic Monument. Een half uur ten noorden van de plaats is het ruige Smith Rock State Park een aanrader. Je kunt deze bezienswaardigheden bezoeken op de weg van/naar Bend.

Bend Oregon

Dag 17. Bend

Voor een schitterend uitzicht over Bend en de natuurrijke omgeving, bezoek je Pilot Butte Scenic Viewpoint. Vanaf deze 155 meter hoge sintelkegel zie je de woestijn en negen besneeuwde bergtoppen. In het stadscentrum kun je de Bend Ale Trail Beer Tour langs veertien ambachtelijke bierbrouwerijen volgen, of de Roundabout Art Route langs twintig kunstwerken, verspreid door de stad. Voor een schitterende wandeling bezoek je het Smith Rock State Park, waar je door een diep rivierdal met spitse rotskliffen wandelt.

Bend Oregon

Dag 18. Bend - Newport

Afstand: 280 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Newport is een klein plaatsje in het noorden van de staat Oregon, aan de monding van de Yaquina-rivier. Het is een van de vele idyllische stadjes aan de kust van Oregon. Je kunt er een bezoek brengen aan het Oregon Coast Aquarium, de Sea Lion Caves of de Historic Old Town. De kust ten zuiden van Newport is heel indrukwekkend.

Newport Oregon

Dag 19. Newport - Cannon Beach

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Het charmante Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. De grote publiekstrekkers liggen aan de kust: de glorieuze Haystack Rock, Ecola State Park en de witte zandstranden die zich mijlenver uitstrekken. Vanuit Cannon Beach kun je de Three Capes Scenic Route rijden om een goed beeld te krijgen van de Oregon Coast.

Cannon Beach

Dag 20. Cannon Beach

Cannon Beach is een populaire bestemming in de zomer, maar het hele jaar door de moeite waard. De kuststrook van Oregon biedt je de mogelijkheid om eindeloos te wandelen. Een waardevolle bezienswaardigheid in Cannon Beach is de gigantische Haystack Rock die uit de zee oprijst. Maar met eb kan je hier naar toe wandelen en de indrukwekkende Monoliet van dichtbij onderzoeken. Vanuit Cannon Beach kun je ervoor kiezen om door te rijden naar Ecola State Park of Hug Point State Park.

Cannon Beach

Dag 21. Cannon Beach - Forks

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Het kleine stadje Forks ligt genesteld tegen Sol Duc Valley. Hier vind je naast prachtige wandelpaden ook de Sol Duc waterval. Het pad naar de top van de 27 meter hoge waterval is 1,3 km lang (one-way). Via een brug steek je het smalle ravijn over. In het najaar is de Salmon Cascades Overlook een geliefde bestemming. Bij Forks vind je de zijweg naar onder andere het schitterende Rialto Beach.

Forks, Washington

Dag 22. Forks - Port Angeles

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

De middelgrote stad Port Angeles dankt zijn bekendheid voornamelijk aan het nabijgelegen Olympic National Park. Port Angeles ligt op Olympic, een schiereiland in de staat Washington. Uit de haven waar Port Angeles naar vernoemd is, vertrekken veel boten richting de Canadese stad Victoria. Port Angeles is dan ook een typisch vissersstadje, waar je bovendien van veel ongerepte natuur kunt genieten.

Port Angeles Washington

Dag 23. Port Angeles - Seattle

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In Everett, ten noorden van Seattle, staat de Boeing-fabriek. Vliegtuigfanaten kunnen hier een rondleiding volgen en het museum bezoeken. Dichter bij het stadscentrum is de Chihuly Garden and Glass: het grootste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van de glaskunstenaar Dale Chihuly. Alles wat je ziet is van glas; zelfs de trappen zijn handgeblazen.

Boeing-fabriek Seattle

Dag 24. Seattle

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Seattle Pike Place Market

Dag 25. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Vertrekdata

Vertrek van huis

Deze rondreis begint op zaterdagen vanaf Seattle. De cruise vertrekt de volgende dag. Cruises gaan niet het hele jaar, ze vertrekken op zondagen vanaf mei t/m september. Houd daar rekening mee met het uitstippelen van je reis. Klik een van deze data aan in het tabblad 'Reisschema' en je ziet precies wanneer welk onderdeel van je reis gepland is. Wil je de route voor (of na) de cruise helemaal op maat (laten) maken? Dat kan! We maken graag een voorstel voor jouw droomroute.

Data van de cruise

Wil je de route voor (of na) de cruise helemaal op maat (laten) maken? Houd dan rekening met de vertrekdatum van de cruise vanuit Seattle. In 2024 vertrekken de cruises op zaterdag van 3 mei t/m 27 september. Het ontschepen is steeds de volgende zondag.

Informatie

De route wordt gevaren met het schip Eurodam. Goed om te weten: De route is onder voorbehoud en afhankelijk van het weer onderweg.

Veelgestelde vragen

 • Wil je alvast weten wat er aan boord te doen is, wat voor reisdocumenten vereist zijn en hoe bijvoorbeeld de inscheping gaat? Kijk bij Veelgestelde vragen over Cruises

Faciliteiten en activiteiten aan boord

 • diverse restaurants en bars: ontbijt, lunch, diner zijn inbegrepen. Bij enkele restaurants aan boord betaal je een toeslag of dineer je a la carte. Er is altijd ruime keus aan gratis maaltijden.
 • winkels
 • (film)theater
 • club
 • bibliotheek
 • casino
 • twee buitenzwembaden
 • basket/volleybalveld
 • kookshows
 • workshops
 • spa-behandelingen
 • fitnesscentrum met machines, yoga- en pilates-lessen
 • activiteiten voor jongeren en tieners in de Club HAL (3-17 jaar)

Gratis extra's

Alle suites en staterooms hebben:

 • gratis 24-uurs maaltijden-roomservice
 • dagelijkse housekeeping
 • elke avond wordt het bed opengeslagen
 • royale bergruimte
 • kluisjes voor waardevolle voorwerpen
 • Elemis Aromapure toiletartikelen
 • luxe badjassen
 • gratis vers fruit
 • gratis schoenenpoets-dienst
 • gratis ijs

Niet inbegrepen

 • dineren in speciale restaurants
 • excursies in de plaatsen waar je aanmeert
 • fooien p.p.p.d. (automatisch via je boordrekening/creditcard)

Suites en Staterooms

Je kunt op schip van Holland America Line kiezen voor verschillende soorten hutten. Ze verschillen in luxe en in het uitzicht dat je hebt. Heb je eenmaal gekozen voor een hut, dan kun je nog kiezen of je een hut aan de voorzijde, achterzijde of het midden van het schip wilt en op welk deck. Dit kan van invloed zijn op de prijs. Onze reisadviseurs zoeken - afhankelijk van jouw wensen - de beste en/of voordeligste optie voor je!

Op de cruises van Holland America Line zijn de volgende hutten:

 • Interior: De Interior is de goedkoopste hut: het is een simpele binnenhut zonder uitzicht op zee. De twee bedden zijn om te vormen tot een queen-size bed. Badkamer met douche aanwezig. Ongeveer 151-233 vierkante voet (14-22 m²).
 • Ocean-view: Qua grootte en faciliteiten redelijk vergelijkbaar met Interior, maar met uitzicht op zee. Er zijn hutten voor 2 personen en enkele voor maximaal 4 personen. Ongeveer 174-180 vierkante voet (14-15 m²).
 • Verandah: Groter dan Interior/Ocean View, en badkamer met bad en douche. Ook een zithoek, privé-veranda en ramen van plafond tot vloer. 212-359 vierkante voet inclusief veranda (20-33 m²).
 • Signature Suites: Weer iets groter en luxer: badkamer met dubbele wastafel, grote jacuzzi en extra douchehokje. Ook aanwezig: een eenpersoons-slaapbank. Ongeveer 372-384 vierkante voet inclusief veranda (35-36 m²).
 • Neptune Suites: Nog grotere hut met twee bedden die zijn om te vormen tot een kingsize-bed, grote zithoek, kleedkamer en slaapbank voor 2 personen. Ongeveer 500-712 vierkante voet inclusief veranda (46-66 m²). Vele extra's, zoals: koffie- en espressoautomaat, gratis was- strijk- en stoomservice, voorrang bij inscheping in drukke aanleghavens plus toegang tot de Neptune Lounge, een exclusieve ruimte voor gasten.
 • Pinnacle Suites: De grootste hutten zijn de Pinnacle Suites. Hier heb je een aparte eetkamer, magnetron, koelkast en apart toilet. Ongeveer 1.150 vierkante voet (100 m²).

Alle categorieën zijn voor maximaal 4 personen mogelijk, de Interior, Ocean View en Verandah hutten echter beperkt.

De indeling van het meubilair en/of de voorzieningen zijn niet in alle staterooms van elke categorie hetzelfde. Alle informatie is onderhevig aan wijzigingen.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

van 25 dagen
Totale afstand: 2111 kilometer / 1312 mijl
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan