Vraag offerte

  Splendid Nature of Québec

Laat je tijdens deze reis meeslepen door de diversiteit, romantiek en rijke geschiedenis van de Franstalige provincie Québec. Van het kosmopolitische Montréal en Québec City ga je naar de kustroutes van het Gaspéschiereiland. Geniet van de stedelijke attracties, de diverse natuurparken, meren, rivieren, ruige kusten en de uitstekende keuken waar de provincie Québec bekend om staat.

VROEGBOEKKORTING 2023
Boek uiterlijk 28 februari een autorondreis met vertrek in 2023 en ontvang 3,5% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2044 kilometer / 1270 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Montreal

Je reis begint in Montreal. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Montréal is een van Canada's oudste steden en biedt je, naast een boeiende geschiedenis, ook prachtige architectuur en goede restaurants. In het oude centrum (Vieux-Montréal of Old Town) waan je je even in Frankrijk. Loop langs historische gebouwen, pak een terrasje op Place Jacques-Cartier en bewonder de Basilique Notre-Dame aan Place d’Armes. Vooral het altaar is indrukwekkend: het goud contrasteert prachtig met de blauwe koepel. In de basiliek staat ook een enorm orgel.

Montreal Quebec

Dag 2. Montreal - Québec City

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Québec wordt omgeven door een historische stadsmuur, die het meest intact is in het westen van Vieux-Québec (het oude stadscentrum). Vieux-Québec bestaat uit Haute-Ville en Basse-Ville. Bekijk in Haute-Ville ook het Château Frontenac, een kasteelachtig hotel. Wandel over Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Leuk en opvallend is La Citadelle, een stervormig bastion met een schitterend uitzicht over de stad.

Quebec city

Dag 3. Québec City

Het bekendste park in Québec City is Parc des Champs-de-Bataille. De veldslag die hier in 1759 plaatsvond, wordt herdacht in Musée du Fort. Leuk in Basse-Ville (de benedenstad) is Place-Royale, het oudste en meest Europees ogende stadsdeel. Leer meer hierover in Musée de la Place Royale. In Musée de la Civilisation krijg je een goede indruk van Québec City. Wandel ook zeker langs de restaurants, boetiekjes en kunstnijverheidszaken aan de Rue du Petit-Champlain.

Quebec City

Dag 4. Québec City - Tadoussac

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Walvissen, daar draait het om in Tadoussac. In de wateren komt veel krill voor, dat als voedsel dient voor deze grote zeezoogdieren. Tadoussac is dan ook de perfecte locatie om mee te gaan met een walvisexcursie. De grote zeezoogdieren bevinden zich voornamelijk in het Parc marin du Saguenay – Saint-Laurent. Vanaf de rotsen van Cap-de-Bon-Désir kun je speuren naar walvissen. Een ander uitzichtpunt is Islet Point, te bereiken via de Sentier de la Pointe-de-l’Islet Trail.

Tadoussac bezienswaardigheden

Dag 5. Tadoussac

In het Centre d’Interprétation des Mammifères Marins in Tadoussac leer je meer over walvissen. Hier staat ook een replica van een handelspost uit 1600, een van de vroegste bewijzen van contact tussen indianenstammen en Europese kolonisten. Een ander historisch bouwwerk in Tadoussac is de Petite Chapelle uit 1747, die behoort tot de oudste houten kerken van Noord-Amerika. De markante vuurtoren van Tadoussac is een opvallende verschijning.

Tadoussac bezienswaardigheden

Dag 6. Tadoussac › › Rimouski

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Dit traject bevat een ferry van Les Escoumins naar Trois-Pistoles.

Een leuke attractie in Rimouski is de Site Historique Maritime de la Pointe-au-Père. Bekijk hier de onderzeeër Onondaga en het Empress of Ireland Pavilion, waar de geschiedenis van dit gezonken passagiersschip centraal staat. Ook leuk: Pointe-au-Père Lighthouse, de hoogste vuurtoren in Oost-Canada. Vlak bij Rimouski liggen l’île St. Barnabé, waar je kunt wandelen, picknicken en waar je kans hebt om wildlife tegen te komen, en Canyon des Portes de l’Enfer, een indrukwekkende canyon met metershoge wanden.

Rimouski Quebec

Dag 7. Rimouski - Percé

Afstand: 450 km / 280 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Percé is een van de leukste stadjes op het Gaspé-schiereiland. Beroemd is de Rocher Percé, een vrijstaande kalkstenen rots in het water van maar liefst 88 meter hoog en 475 meter lang. Bij laagtij is de rots toegankelijk via een zandbank. Vlakbij ligt Île Bonaventure, een eiland waar tienduizenden jan-van-genten leven. De rots en het vogeleiland maken deel uit van het Parc National Île-Bonaventure-et-du-Rocher-Percé. Vanuit Percé kun je op de boot stappen om de rots en het vogeleiland te bekijken. Tourboten leggen aan op Bonaventure-eiland, zodat je de vogels van dichtbij kunt zien.

Perce Ontario

Dag 8. Percé

Naast de tours naar Île Bonaventure en Rocher Percé behoren walvistours, kreeftvisexcursies, diepzeevissen, zeekajakken en duiken tot de mogelijkheden in Percé. Bovendien kun je goed wandelen rond Percé. De Mont Sainte-Anne en Mont Blanc Trails (een netwerk van verschillende routes) starten in het centrum van dit stadje en leiden naar mooie uitzichtpunten.

Perce bezienswaardigheden

Dag 9. Percé - Bonaventure

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het Gaspé-schiereiland biedt ruige natuur en is daardoor de perfecte locatie voor buitenactiviteiten. In Bonaventure, aan de zuidkust van Gaspé, kun je kanoën, vissen of meegaan met een rondvaart door de Baie des Chaleurs. Bonaventure zelf staat in het teken van Acadisch erfgoed. In het Musée Acadien du Québec leer bijvoorbeeld je van alles over de Franstalige kolonisten die Acadië stichtten. Verwar de plaats Bonaventure trouwens niet met het Bonaventure Island, dat twee uur verderop ligt en bekendstaat om de jan-van-genten die er leven.

Bonaventure-rivier-kajakken

Dag 10. Bonaventure - Rivière-du-Loup

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Îles du Bas-Saint-Laurent, een eilandengroep in de rivier, vormt de bekendste attractie van Rivière-du-Loup. Je spot er regelmatig zeehonden, walvissen en witte dolfijnen. Je kunt ter plaatse een walvisexcursie boeken om de dieren dichterbij te bekijken vanaf een Zodiac. Bezoek ook Parc des Chutes, met een dertig meter hoge waterval, en het kleine Parc de la Croix, voor een schitterend uitzicht op Rivière-du-Loup en de rivier. Het nabijgelegen Lac-Témiscouata is een uitstekende plek om te wandelen, fietsen, zwemmen en kajakken.

Riviere-du-Loup Quebec

Dag 11. Rivière-du-Loup - Montreal

Afstand: 430 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Je levert de auto in.

Een leuke bezienswaardigheid in Montréal is wooncomplex Habitat ‘67, dat veel wegheeft van een blokkendoos. Vanuit Ville Souterraine, de verborgen stad onder de straten van Montréal, bezoek je hotels, restaurants, bioscopen en winkels zonder in de buitenlucht geweest te zijn. Natuurliefhebbers bezoeken het Parc du Mont-Royal of Jean-Drapeau Parc met de markante Biosphere. Dit park ligt op twee eilanden, je vindt er wandelpaden, een strand én een Formule 1-Circuit (Gilles-Villeneuve).

Montreal Quebec

Dag 12. Montreal

Heb je voldoende tijd in Montréal en ben je een liefhebber van de schone kunsten? Overweeg dan een bezoek aan het Musée des beaux-arts de Montréal, waar naast schilderijen van Rembrandt, Picasso en Monet ook sculpturen, prints, tekeningen en foto's te bewonderen zijn. Met name de Canadese kunst is indrukwekkend, met werk van Jean-Baptiste Roy-Audy en de Group of Seven. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het Biosphère (gebouwd voor de Expo van '67) en het Oratoire St. Joseph.

Montreal Quebec

Dag 13. Montreal

Je reist terug naar huis.

Montréal oude stad

Dag 14. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2044 kilometer / 1270 mijl
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan