Bellen in de VS/Canada

door Onze redactie zo 8 mei 2016 9:00

Je bent op vakantie in Amerika of Canada en je wilt bellen naar je auto- of camperverhuurder. Of je wilt telefonisch contact opnemen met een camping, bijvoorbeeld omdat je later aankomt of een plaats wilt reserveren. Hoe bel je dan voordelig in Amerika of Canada? Een aantal opties:

Amerikaanse/Canadese simkaart

Wil je onderweg met je mobiele telefoon bellen? Dan kun je het beste een Amerikaanse of Canadese prepaid simkaart aanschaffen. Bel je met je Nederlandse/Belgische simkaart naar Noord-Amerikaanse nummers, dan kunnen de kosten aardig oplopen. Bij sommige providers betaal je bijna €2 per minuut, andere providers hebben speciale reisbundels.

Een voordelige optie als je veel wil bellen of zelfs internetten is een Amerikaanse/Canadese simkaart met prepaid-tegoed. Je belt en internet dan tegen het lokale tarief. Een simkaart met tegoed kun je aanschaffen bij bijvoorbeeld een grote supermarkt of elektronica- of telefoonzaak. Laat je vooraf goed informeren door de verkoper, die kan je ook helpen de simkaart te activeren.

Let op: Check voor je op reis gaat of je mobiel simlockvrij is en geschikt om vanuit Noord-Amerika te bellen.

Voordelig bellen vanuit Canada of Amerika

Internet!

Je kunt met een prepaid simkaart in Amerika/Canada ook gebruikmaken van mobiel internet. Soms gaat dit van hetzelfde prepaid tegoed af; soms moet je aparte internetbundels kopen. Ook hier geldt: Vraag de winkelmedewerker om advies.

Bereik

In grotere plaatsen en langs doorgaande (snel)wegen heb je in Amerika en Canada meestal goed bereik, daarbuiten kan het minder zijn of zelfs helemaal wegvallen. Het beste bereik heb je doorgaans bij providers AT&T en Verizon. Houd er rekening mee dat je ook met een lokale simkaart geen bereik hebt in onherbergzame gebieden en uitgestrekte nationale parken, zoals Yosemite of de Rocky Mountains.

Gratis nummers

Auto- en camperverhuurders hebben doorgaans een gratis telefoonnummer voor hulp onderweg. Telefoonnummers die beginnen met 800, 844, 855, 866, 877 of 888 kun je gratis bellen met een Amerikaanse/Canadese telefoon of simkaart of vanuit een plaatselijke telefooncel. Voor het nummer toets je eerst een 1. Let op: het is niet gratis om deze nummers met je Europese telefoon/simkaart te bellen!

Telefoonkaarten

Met een telefoonkaart kun je in Amerika en Canada bellen vanuit elke telefooncel. Je betaalt dan een vast bedrag voor een bepaald aantal minuten. De gratis nummers zijn dan kosteloos. Telefoonkaarten zijn te koop bij bijvoorbeeld supermarkten en tankstations. Helaas verdwijnen ook in de VS en Canada de telefooncellen uit het straatbeeld. Je ziet ze vaak nog wel in nationale parken en staatsparken.

Skype/WhatsApp

In veel hotels, grote supermarkten en fastfoodrestaurants en op commerciële campings is wifi beschikbaar. Je kunt dan met je smartphone, tablet of laptop gebruik maken van Skype. Hiermee bel je gratis naar andere Skype-gebruikers en gratis telefoonnummers. Voor bellen naar ‘gewone’ nummers kun je tegoed kopen. Met je smartphone kun je, als je verbonden bent met een wifi-netwerk, ook bellen via de berichtendiensten WhatsApp of Facebook Messenger. Bedenk wel dat de wifi-verbinding in sommige hotels en op de meeste campings (erg) traag kan zijn.

Met je smartphone met wifi bel je via WhatsApp of Messenger

Disclaimer

Deze blog is bedoeld als uitleg. Aan eventuele typ- of uitlegfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

Tarieven Road Bear 2018 bekend
Bekijk de aanbiedingen