Vraag offerte

  Pueblos, sombreros & lasso's

Camperreis door Texas, New Mexico en Arizona? Leg je cowboyhoed maar klaar voor de Texaanse steden Houston en Austin en maak je op voor een kampeeravontuur in de ruige National Parks van Big Bend en Guadelupe Mountains. Ook maak je kennis met de kleurrijke steden San Antonio en Santa Fe en duik je in de cultuur van de Native Americans. Natuurlijk staan er enkele Wild West-klassiekers op het programma: Grand Canyon, Mesa Verde en Monument Valley.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Houston

Je reis begint in Houston.

'Houston, we have a problem' is de quote die het Houston Space Center wereldberoemde maakte. Het Space Center is de populairste bezienswaardigheid van Houston. Naast leerzame tentoonstellingen over zwaartekracht en sterrenstelsels zijn er stoere attracties. Vlieg door de ruimte in een supersonische lift, maak een ontdekkingsreis naar Mars, neem een kijkje in de Control Room die de eerste maanlanding van Neil Armstrong coördineerde en bekijk de Saturn V-raket: de krachtigste raket die ooit vloog.

Houston Texas

Dag 2. Houston

Je haalt 's middags de camper op in Houston.

Voor cultuur bezoek je in Houston het Museum District of het Theater District. Een aanrader voor jong en oud is het Houston Museum of Natural Science, waar je alles ontdekt over de wereld om je heen. Van mineralen, diamanten en scheikunde tot de aardbol en het wildlife dat erop leeft. Ook is er aandacht voor het Oude Egypte en de dinosauriërs (plus een gigagroot skelet!). Op het gigantische IMAX-scherm kun je natuurfilms bekijken in 3D, bijvoorbeeld over oceanen, orkanen of pandaberen. Wil je levende dieren zien? Bezoek dan de nabijgelegen Houston Zoo!

Houston Texas

Dag 3. Houston - Austin

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Austin is de hoofdstad van de staat Texas en draagt met trots de bijnaam 'Live Music Capital of the World'. Het kloppend hart is Sixth Street, waar je een scala aan clubs, bars en muziektentjes vindt. Een mooie bezienswaardigheid in Austin is het roze granieten Texas State Capitol, het op één na grootste capitoolgebouw van Amerika. Je kunt op eigen gelegenheid door het gebouw wandelen. Als thuishaven van de University of Texas is Austin bovendien een ware studentenstad. Er heerst een alternatieve, liberale en artistieke cultuur. De tekst 'Keep Austin Weird' zul je regelmatig tegenkomen op bumperstickers en t-shirts.

Austin Texas

Dag 4. Austin

De Congress Avenue Bridge in Austin trekt tussen maart en november veel bezoekers. En dat is niet voor niets, want hier huist in die periode een grote populatie guano-vleermuizen. Tijdens zonsondergang verlaten de vleermuizen met honderdduizenden tegelijk de brug, wat een spectaculair schouwspel oplevert. Bezoek ten westen van Austin ook de beroemde Hamilton Pool; een natuurlijke waterbron, omringd door kliffen en een ruisende waterval. Je mag erin zwemmen, maar je bent niet de enige die dit wil: reserveer dus vooraf een tijdslot. Niet gelukt? Niet getreurd, ook in het nabijgelegen Pedernales Falls State Park kun je een duik nemen!

Austin Texas

Dag 5. Austin - San Antonio

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Spaanse en Mexicaanse invloeden maken San Antonio tot een exotische en kleurrijke stad. San Antonio kent een lange geschiedenis en is een smeltkroes van culturen. Ooit telden de straatnaamborden drie talen: Spaans, Engels en Duits. Proef de sfeer op El Mercado: de grootste Mexicaanse markt buiten Mexico. Struin of vaar daarna langs de gezellige River Walk en strijk neer in een van de gezellige bars of restaurants. Ongeveer een kwartier rijden buiten het centrum liggen historische missieposten die resteren uit de Spaanse overheersing.

San Antonio River Walk

Dag 6. San Antonio

De River Walk brengt je naar allerlei historische bezienswaardigheden. Een attractie die je zeker niet mag missen in San Antonio is The Alamo, een missiekerk die later werd omgetoverd tot fort. Hier verklaarde Texas zich in 1836 zijn onafhankelijk van Mexico. Bezoek ook het Missions National Historical Park, dat driehonderd jaar aan geschiedenis herbergt. Je kunt verschillende missieposten bekijken. Mission San Jose heeft een oude molen en een irrigatiesysteem met dam en aquaduct, Mission San Juan draaide juist om agricultuur en had naast een kerk en klooster ook een boerderij met graanschuur. Sluit zeker aan bij een rondleiding door een parkranger om meer te leren over deze historische plekken.

San Antonio Missions Park

Dag 7. San Antonio - Del Rio

Afstand: 250 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Welkom in Del Rio! Deze stad ligt op een half uurtje rijden van het helderblauwe stuwmeer Lake Amistad, waar je kunt zwemmen, varen of wandelen. Voor geschiedenisliefhebbers is een bezoek aan Seminole Canyon State Historical Park de moeite waard, hier vind je petroglyfen die ruim 4000 jaar oud zijn. Een andere populaire attractie in Del Rio is de Val Verde Winery; een wijnmakerij waar je een kijkje kunt nemen. Het centrum van Del Rio is klein en heeft Latijns-Amerikaans getinte winkeltjes en restaurants. Del Rio is een populaire bestemming om vogels te spotten.

Del Rio Texas

Dag 8. Del Rio - Big Bend National Park

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op de grens tussen Amerika en Mexico maakt de Rio Grande-rivier een grote bocht: Big Bend National Park werd daarnaar vernoemd. De omgeving kun je vanaf verschillende wegen bezichtigen, zoals Ross Maxwell Scenic Drive. Volg de weg tot aan de indrukwekkende Santa Elena Canyon. Deze indrukwekkende kloof is ongeveer dertien kilometer lang en 450 meter diep. Geniet van het uitzicht of daal af naar de Terlingua Creek die door de kloof stroomt.

Big Bend National Park

Dag 9. Big Bend National Park

Een tweede prachtige kloof in Big Bend National Park is de Boquillas Canyon. Je kunt hier uitkijken over de kloof of een leuke wandeling maken waarbij je afdaalt naar de rivier. Ook bijzonder is een bezoek aan de ruïnes van spookstadje Terlingua. Plan je wandelingen in de ochtend of namiddag; de temperatuur kan 's middags aardig oplopen

Boquillas Canyon

Dag 10. Big Bend National Park - Guadalupe Mountains National Park

Afstand: 430 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

In het zuiden van Texas ligt een van Amerika's minst bekende nationale parken: Guadalupe Mountains. Het grootste deel van dit National Park bestaat uit wildernis en ligt ver weg van de bewoonde wereld, maar er is zeker ook een deel goed bereikbaar. Ten zuiden van het park, in Salt Flat, vind je het Pine Springs-bezoekerscentrum. Hier kun je een brochure ophalen over wandelroutes en bezienswaardigheden in het park. Het hoogtepunt van het park is Guadalupe Peak, met 2.667 meter het hoogste punt van Texas.

Guadalupe Mountains, Texas

Dag 11. Guadalupe Mountains National Park - Santa Fe

Afstand: 520 km / 330 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

'The City Different', zo luidt de bijnaam van Santa Fe. Hier, in de hoofdstad van New Mexico, bepaalt men zijn eigen regels. Bezoek in het historische stadscentrum van Santa Fe zeker het Barrio de Analco Historic District. Struin door de kleurrrijke straatjes, gluur in winkeltjes met inheemse kunst en sieraden en sla zeker de San Miguel-kapel niet over. Voor een ijsje of lunch kun je terecht op Santa Fe Plaza, waar de San Franciscus-basiliek staat die de stad kenmerkt.

Santa Fe, New Mexico

Dag 12. Santa Fe

Waarom Santa Fe door Unesco werd bekroond tot 'Creative City', is niet moeilijk te raden. Aan Canyon Road - het creatieve hart van de stad - kun je een kijkje nemen in allerlei kunstgalerieën en ontwerpstudio's. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan musea: van het Georgia O'Keeffe Museum en Museum of Fine Arts tot het Harrell House of Natural Oddities and Bug Museum (met opgezette én levende insecten). Santa Fe ligt aan de voet van de Sangre de Cristo-bergen. Je kunt de omgeving perfect te voet of met een mountainbike verkennen.

Santa Fe, New Mexico

Dag 13. Santa Fe - Taos

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

In de kunstzinnige kolonie Taos wordt Spaans en indiaans erfgoed gekoesterd. De artistieke sfeer, de omringende bergen en het mooie weer trekken veel toeristen. Taos valt uiteen in drie aparte gebieden: het historische centrum, Ranchos de Taos in het zuiden en de indianengemeenschap Taos Pueblo in het noorden. Taos Pueblo staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Taos Pueblo

Dag 14. Taos - Mesa Verde National Park

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Mesa Verde National Park geeft een fascinerende indruk van de levenswijze van de Native Americans die er tot de dertiende eeuw woonden. Op beschutte plekken in ravijnen liggen oude nederzettingen, die goed bewaard zijn gebleven. Doordat de Native Americans dichter bij elkaar gingen wonen naarmate hun aantal toenam, ontstonden er gelaagde complexen van soms wel vijf verdiepingen hoog. Sommige woningen kun je zelfstandig bezoeken, voor andere ga je mee met een rondleiding van een parkranger. Mesa Verde is het enige National Park dat niet om natuur, maar om cultuur draait.

Mesa Verde

Dag 15. Mesa Verde National Park

In Mesa Verde National Park vind je vijf grote nederzettingen: Balcony House, Cliff Palace, Spruce Tree House, Long House en Step House. Om het historisch erfgoed te bewonderen, moet je soms steile, ongelijke paden op en af of een ladder beklauteren. Cliff Palace, Balcony House en Long House zijn alleen onder leiding van een ranger te bezoeken. Je kunt een rondleiding reserveren in het bezoekerscentrum. Hier kun je ook een brochure krijgen met meer informatie over dit bijzondere park.

Mesa Verde

Dag 16. Mesa Verde National Park - Monument Valley

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Monument Valley is prachtig: de eindeloze en desolate woestijn wordt af en toe onderbroken door grote, rode zandsteenformaties en tafelbergen. Het lijkt alsof je in een westernfilm bent beland! Monument Valley staat bekend om de door erosie gevormde buttes. Een butte (spreek uit: 'bjoet') is een vrijstaande, smalle en hoge rotsformatie, met steile zijden en vaak spitse pilaren. Monument Valley is een Tribal Park dat wordt beheerd door de Navajo. Je mag niet alle wegen met eigen vervoer betreden: soms moet je mee met een tour.

Monument Valley

Dag 17. Monument Valley - Grand Canyon National Park

Afstand: 280 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De Grand Canyon is een enorme kloof die in miljoenen jaren tijd werd uitgesleten door de Colorado-rivier. De Canyon is meer dan vierhonderd kilometer lang, 16 tot 29 kilometer breed en tot 1.829 meter diep. Maak een rondvlucht, rijd langs de kloofrand en geniet van de zonsondergang. Een wandeling naar de bodem is niet voor iedereen weggelegd; het duurt twee dagen om af te dalen en weer terug te lopen.

Grand Canyon National Park

Dag 18. Grand Canyon National Park

De South Rim van de Grand Canyon is het hele jaar door geopend en goed toegankelijk. Je kunt je auto of camper laten staan en met de shuttlebus langs de kloofrand touren. De bussen rijden zeer frequent en zijn gratis. Onderweg kun je regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten of een wandeling te maken. Installeer je rond zonsondergang bij een van de uitzichtpunten en geniet van het schouwspel.

Grand Canyon National Park

Dag 19. Grand Canyon National Park - Sedona

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Sedona is een sfeervol kunstenaarsstadje en wordt omringd door rode rotsformaties. Enkele bezienswaardigheden zijn de Chapel of the Holy Cross, een rooms-katholieke kapel die uit de rotsen verrijst, en Cathedral Rock. Men beweert dat in deze rotsen een helende en zielversterkende straling aanwezig is. Je hebt een prachtig uitzicht op Cathedral Rock vanaf Red Rock Crossing, vooral rond zonsondergang. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in het Slide Rock State Park, waar een natuurlijke glijbaan is uitgesleten in de platte rotsen. Ook zijn er watervalletjes en stroomversnellingen.

Sedona

Dag 20. Sedona - Phoenix

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Phoenix, de hoofdstad van Arizona, behoort tot de grootste en snelst groeiende steden van de Verenigde Staten. De stad heeft een rijke geschiedenis en veel culturele voorzieningen. Waan jezelf in de vroeg-twintigste eeuw in Historic Heritage Square, het oude stadsdeel. In het Heard Museum kun je meer dan 30.000 historische kunstvoorwerpen van de indianen bezichtigen. Andere musea zijn het Phoenix Art Museum en het Arizona Mining and Mineral Museum.

Phoenix Arizona

Dag 21. Phoenix

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Arizona State Capitol Phoenix

Dag 22. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan