Nova Scotia & Prince Edward Island

Deze autoreis is een historische en culturele ontdekkingstocht. Je leert alles over de Schotse, inlandse en Acadische geschiedenis van de maritieme provincies Nova Scotia en Prince Edward Island, Canada’s kleinste provincie en de bakermat van de Canadese Federatie. Na je vertrek vanuit Halifax maak je onder andere kennis met kleine vissersdorpjes, de Bay of Fundy, Cape Breton en de mooie panorama’s bij Bras d’Or Lake.

VROEGBOEKKORTING 2019
Boek uiterlijk 31 december een autorondreis met vertrek in 2019 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1935 kilometer / 1203 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Europa - Halifax

Je vertrekt vanuit Europa en komt aan in Halifax.

Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia en ligt aan een grote natuurlijke haven. Kenmerkend voor de haven zijn de Historic Properties: oude opslagplaatsen en werven die een belangrijke rol speelden in het bedrijvige zeeleven. Een stervormig verdedigingswerk op Citadel Hill beschermde de haven van Halifax in de achttiende eeuw. Aan de rand van de heuvels is de Old Town Clock niet te missen.

Halifax Nova Scotia

Dag 2. Halifax

Dat in de haven van Halifax in de twintigste eeuw veel immigranten arriveerden, wordt herdacht in het Canadian Museum of Immigration (op Pier 21). In Halifax wordt daarnaast aandacht besteed aan de Titanic-ramp. De stad stuurde in 1912 twee reddingsschepen naar het gebied waar het onzinkbare schip op een ijsschots voer. Veel Titanic-slachtoffers zijn begraven op Fairview Lawn Cemetery. In het Maritime Museum of the Atlantic vind je de belangrijkste collecties over deze scheepsramp en over de Halifax Explosion (1917).

Halifax Nova Scotia

Dag 3. Halifax - Lunenburg

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je haalt de auto op in Halifax en vervolgt je weg naar Lunenburg.

Lunenburg is een grote vissersplaats aan de zuidkust van Nova Scotia. De gekleurde houten huizen in Old Town zijn werelderfgoed. Een rondwandeling langs deze achttiende- en negentiende-eeuwse bouwwerken is een aanrader. Een andere mooie bezienswaardigheid is de St. John's Anglican Church. In het Fisheries Museum of the Atlantic staat de visserijtraditie centraal. In het Knaut-Rhuland House Museum nemen gekostumeerde gidsen je mee terug in de tijd.

Lunenburg Nova Scotia

Dag 4. Lunenburg - Digby

Afstand: 170 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

In een beschermde inham van de Fundy-baai ligt het plaatsje Digby. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich ten noordoosten van Digby, rond de plaats Annapolis Royal. Bezoek Fort Anne National Historic Site, met oude vestingwerken en een museum, en Port-Royal National Historic Site. In Port-Royal vind je een zeventiende-eeuwse Franse nederzetting waar het verleden tot leven komt. Meer geschiedenis vind je bij de nabijgelegen Melanson Settlement National Historic Site, dat de overblijfselen van een Acadische nederzetting bevat.

Nova Scotia

Dag 5. Digby

Digby is een uitstekende uitvalsbasis om het nabij gelegen Kejimkujik National Park te bezoeken. Kejimkujik National Park ligt grotendeels in het binnenland, een kleiner deel (Kejimkujik Seaside) ligt langs de Atlantische kust bij Port Joli. Kejimkujik is zowel nationaal park als een National Historic Site. Een klein deel van 'Keji' kun je per auto verkennen, de rest alleen te voet, per kano of fiets. In Kejim vind je tientallen wandelroutes, een mooie route is die naar Mill Falls (2 km). Of huur een kajak of kano in Jakes Landing en trek erop uit via de vele wateren.

Kejimkujik National Park

Dag 6. Digby - Truro

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De grootste publiekstrekker in Truro is Victoria Park. De Lepper Brook-rivier stroomt in een kloof tussen heuvels en bossen. Je kunt verschillende wandelroutes volgen naar de watervallen die hieruit ontspringen: Waddel en Joseph Howe Falls. Truro staat in verbinding met de Cobequid Bay. Bekijk de grote getijdenverschillen die hierin ontstaan bij de Marchlands Section. De Cobequid Trail (16 km) leidt je over een voormalige spoorlijn door de mooie omgeving.

Truro bezienswaardigheden

Dag 7. Truro - Charlottetown

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Charlottetown is de provinciehoofdstad van Prince Edward Island (PEI). De stad was cruciaal voor de eenwording van Canada, veel gebouwen herinneren daar nog aan. Struin door de rustige straten met hoge bomen en verken het centrum te voet. Bezienswaardigheden zijn het Province House en de Founders Hall. Beaconsfield Historic House is volgens velen het mooiste Victoriaanse landhuis van Canada, met elegante negentiende-eeuwse meubelen en een prachtuitzicht vanaf de veranda.

Charlottetown bezienswaardigheden

Dag 8. Charlottetown

Struin op je tweede dag in Charlottetown eens door de oude straten van Victoria Row en breng een bezoek aan het Confederation Centre of the Arts. Het centrum ligt in het hart van het historische Charlottetown en exposeert kunst van nationale talenten. Drink iets op een van de terrasjes en struin vervolgens door Queen Street naar de St. Dunstan's Basilica. Je kunt je middag afsluiten met een picknick of wandeling in Victoria Park.

Charlottetown bezienswaardigheden

Dag 9. Charlottetown - Antigonish

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Antigonish is de thuishaven van de oudste Highland Games van Noord-Amerika. Elk jaar in juli trekken mensen uit alle windstreken naar Antigonish om deze spelen, die in het teken staan van de Schotse en Keltische cultuur, mee te maken. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het Antigonish Heritage Museum, Cape George Lighthouse en de boerenmarkt Antigonish Farmers' Market. Een mooie wandeling kun je maken over de Cape George Hiking Trail (33 km) of door Arisaig Provincial Park.

Antigonish bezienswaardigheden

Dag 10. Antigonish - Cape Breton Highlands National Park

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Cape Breton Island combineert Iers-Schotse tradities met oud-Franse Acadische gewoonten. De driehonderd kilometer lange Cabot Trail over het noordelijke deel van het eiland is een absoluut hoogtepunt. De autoroute brengt je in driehonderd kilometer naar onder andere Baddeck, St. Ann’s, Cape Breton Highlands National Park en Chéticamp. Onderweg zie je zandstranden, steile kliffen en met dichte bossen omgeven meren. Tel daarbij op de schilderachtige vissersdorpen, ingeklemd tussen de bergen en de zee, en je hebt een van 's werelds mooiste routes.

Cape Breton

Dag 11. Cape Breton Highlands National Park

Een derde van de Cabot Trail loopt door het Cape Breton Highlands National Park, een beschermd natuurgebied met spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankust. Hier leven zeearenden, dolfijnen en elanden. Langs de route starten meer dan twintig wandelroutes, vaak met panoramische uitzichten. Rond Pleasant Bay ligt het meest spectaculaire deel van de Cabot Trail. Na een tocht door de hooglanden doemen aan de kust steile kliffen en rotsformaties op. In Pleasant Bay is het Whale Interpretive Centre gevestigd, met een aquarium en meer informatie over de walvissoorten van Nova Scotia.

Cape Breton

Dag 12. Cape Breton Highlands National Park - Sydney

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In de grote cruisehaven van Sydney staat de grootste viool ter wereld. Rondom de Esplanade zijn monumenten, zoals St. Patrick’s Church, de oudste rooms-katholieke kerk van Cape Breton Island. Ook vind je er Cossit House Museum en het Jost Heritage House, in het museum is een collectie modelschepen en medicijnen uit de vroege negentiende eeuw. Bezoek voor meer historie het Cape Breton Centre for Science & Heritage, waar alles draait om de cultuur, het erfgoed en de wetenschap van Cape Breton. Je ziet er onder andere historische kostuums en voorwerpen van Mi'kmaq-indianen.

Sydney Nova Scotia

Dag 13. Sydney - Liscomb Mills

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Liscomb Mills ligt aan een kleine baai in de monding van de Liscomb River. De omgeving is rijk aan meren en andere mooie natuur. Je kunt er prachtige wandelingen maken over diverse (aangelegde) paden. In Liscombe Lodge is een resort met binnenzwembad, sauna en bubbelbaden. Vanuit hier vertrekken wandeltochten en kun je andere buitenactiviteiten ondernemen.

Liscomb Mills

Dag 14. Liscomb Mills - Halifax

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je levert de auto in en vliegt terug naar Europa.

Halifax Nova Scotia

Dag 15. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag aan in Europa.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 1935 kilometer / 1203 mijl
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!