Wegafsluiting Zion

door Onze redactie vr 13 jul. 2018 9:00

Update 16 juli: Goed nieuws! Alle wegen in Zion zijn weer open. Enkele trails zijn nog dicht, waaronder de Angels Landing en Upper Emerald Pools Trail.

Hieronder volgt het bericht van 13 juli
In Zion National Park (Utah) is de Zion - Mt. Carmel Highway (Highway 9) richting Bryce dicht wegens stormschade en rotsblokken op de weg. Je kunt dus niet via het oosten het park betreden of verlaten. De westingang bij Springdale is open. Daarnaast is de Zion Canyon Scenic Drive afgesloten vanaf shuttlebushalte Big Bend. Dit betekent dat de Narrows niet bereikbaar zijn. Het is nog niet bekend wanneer beide wegen weer open gaan. Actuele info vind je op de Facebookpagina van Zion National Park. Zie ook de kaartjes hieronder.

Afsluiting Zion Canyon Scenic Drive

Momenteel is de weg afgesloten na shuttlebusstop Big Bend. Dit betekent dat de bussen niet helemaal tot het eind van de weg doorrijden. De Riverside Walk en de Narrows zijn niet bereikbaar. Ook enkele andere trails zijn dicht, waaronder Angels Landing en de Upper Emerald Pools Trail. Houd de Facebookpagina van Zion in de gaten voor updates, het kan zijn dat de weg hier weer snel wordt vrijgegeven.

Wegafsluiting omrijden Zion

De bovenste rode lijn geeft de afsluiting op de Zion Canyon Scenic Drive weer. De rode lijn aan de rechterkant is de afsluiting van de Zion - Mt. Carmel Highway.

Afsluiting Zion - Mt. Carmel Highway

Tussen Zion en Bryce zou je normaal gesproken de Zion - Mt. Carmel Highway nemen en via de oostingang Zion National Park betreden/verlaten. Dat kan nu niet. Je moet omrijden via Hurricane/Colorado City (Highway 389) of Cedar City (I-15). Dit leidt tot 30-60 minuten extra reistijd. Kijk op Google Maps wat voor jou de snelste route is.

Wegafsluiting omrijden Zion

Omrijden via Colorado City: bezoek Coral Pink Sand Dunes

Tips voor onderweg! Rijd je onderlangs van/naar Zion, dan kun je het Coral Pink Sand Dunes State Park bezoeken. Het park dankt zijn naam aan de koraalroze duinen van Navajo-zandsteen. Vanuit Kanab brengt een verharde (smalle) weg je in 30 minuten naar het staatspark. Vanaf de weg kun je de duinen in wandelen. De duinen zijn het mooist rond zonsondergang.

Coral Pink Sand Dunes State Park

Omrijden via Cedar City: bezoek Cedar Breaks

Rijd je om via de I-15 bij Cedar Breaks, dan kun je een stop maken bij het Cedar Breaks National Monument. Dit is het kleine broertje van Bryce Canyon. Het uitgestrekte, sprookjesachtige amfitheater is gevuld met honderden gekleurde, kalkstenen pilaren ('hoodoos'). Het Cedar Breaks National Monument ligt een half uur rijden ten oosten van Cedar City, midden in het Dixie National Forest.

Cedar Breaks NM
Infodag met presentaties en camper, zaterdag 26 januari (Zwolle)
Meld je aan, vol = vol
€100 korting op camperhuur bij Cruise America
Boek t/m 17 januari