Vraag offerte

  New Englander

Maak kennis met New England: een combinatie van historie, cultuur en natuur. Je reis begint in de Big Apple. Vervolgens rijd je door een landschap dat karakteristiek is voor het noordoosten, met kleine stadjes en overdekte bruggen. Breng een bezoek aan Boston, het boegbeeld van New England. In de omgeving vind je verschillende natuurgebieden, waaronder het Acadia National Park, de White Mountains en de Berkshires.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. New York

Je reis begint in New York.

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en tevens een van de meest beroemde steden ter wereld. Wie kent niet de beroemde bezienswaardigheden als Times Square, het Vrijheidsbeeld en de gele taxi's? Maar vergeet ook het Empire State Building niet, de bekendste wolkenkrabber van New York aan de boulevard Fifth Avenue. De 381 meter hoge wolkenkrabber heeft twee uitkijkplatforms, je hebt er een magistraal uitzicht over de Big Apple. Geduchte concurrenten zijn het Top of the Rock Observation Deck van het Rockefeller Center en het gloednieuwe One World Trade Center.

New York, New York

Dag 2. New York

De terroristische aanslag op de Twin Towers wordt herdacht in het 9/11 Memorial and Museum. Op de randen van de vierkante bassins staan alle namen van de slachtoffers gegraveerd. Vanaf het gloednieuwe One World Trade Center heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Haal na dit heftige bezoek een frisse neus op Brooklyn Bridge. Deze brug verbindt Manhattan met Brooklyn en is indrukwekkend om over heen te wandelen of fietsen. Een overtocht is vooral mooi in de avond, als de stalen kabels verlicht zijn.

New York, New York

Dag 3. New York

Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island is alleen bereikbaar per veerboot. Klim naar de kroon van het beeld of bezoek het Liberty Island Museum. Bij een ticket zit ook de toegang voor Ellis Island inbegrepen. Op dit eiland arriveerden ruim twaalf miljoen immigranten in afwachting van toestemming om Amerikaans burger te worden.

New York, New York

Dag 4. New York - Windsor Locks

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je haalt 's middags de camper op in New York en vervolgt je weg naar Windsor Locks.

Aan de Connecticut-rivier ligt Windsor Locks. Veruit de populairste attractie in deze plaats is het New England Air Museum, waar je meer dan zestig (oorlogs)vliegtuigen en twintig helikopters kunt bekijken. Ook zijn er tentoonstellingen over bijvoorbeeld luchtpost en de Tweede Wereldoorlog. Verder is Windsor Locks rijk aan stadsparken, Spring Park en Southwest Park zijn het grootst. De plaats ligt vlak bij de hoofdstad Hartford, waar ook het Connecticut State Capitol zich bevindt.

Windsor Locks Connecticut

Dag 5. Windsor Locks - Cape Cod

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

‘The Cape’ heeft meer dan vijftig stranden: de mooiste vind je langs de Cape Cod National Seashore. Cape Cod telt vijftien plaatsen en enkele eilanden. Provincetown, gelegen in het noordoostelijke puntje van Cape Cod, is een van de bekendste plaatsen. Hiervandaan vertrekken van april tot en met oktober diverse walvistochten. Op de zuidwestelijke punt van het eiland staat Nobska Lighthouse, een ansichtkaartwaardige vuurtoren.

Cape Cod, Massachusetts

Dag 6. Cape Cod - Boston

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Boston behoort tot Amerika's meest historische en welvarende steden en is rijk aan musea en historische locaties. De Freedom Trail voert langs bezienswaardigheden als het Old State House en het houten schip de USS Constitution. Via de Black Heritage Trail wandel je langs vooroorlogse gebouwen in de wijk Beacon Hill. Veel gebouwen maakten deel uit van de ‘Underground Railroad’, een voormalige vluchtweg voor slaven. Museumliefhebbers bezoeken het Museum of Fine Arts, met bijvoorbeeld Egyptische werken en Franse impressionistische schilderijen.

Boston, Massachusetts

Dag 7. Boston

Vlak bij Boston ligt de Harvard University. Harvard is de oudste universiteit van Amerika en heeft een prachtige campus. Studenten kunnen je rondleiden over de campus. Je kunt ook een self-guided tour volgen. Op de campus, die deels ook in Boston ligt, bevinden zich onder andere het Harvard Museum of Natural History, diverse kunstmusea en de Arnold Arboretum, een grote bomentuin.

Cambridge Harvard

Dag 8. Boston - Kennebunkport

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De rustige kustplaats Kennebunkport is populair bij één bijzondere bezoeker: voormalig president George W. Bush, hij heeft er een zomerhuis. De Ocean Shore Road voert je langs de rotsachtige kustlijn. Een mooi strand is Goose Rocks Beach. Een snoezige vuurtoren vind je op Cape Porpoise.

kennebunkport

Dag 9. Kennebunkport - Acadia National Park

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Acadia National Park ligt grotendeels op Mount Desert Island, waar glooiende heuveltoppen en schilderachtige dorpjes de steile rotsen afwisselen. Daarnaast zijn er veel bossen en kijk je uit op een mozaïek van meren. Bar Harbor is het grootste dorp in Acadia National Park en dient vaak als uitvalsbasis voor een bezoek. Northeast Harbor is een van de mooiste plaatsen aan de kust van Maine; bij Southwest Harbor vind je de Bass Harbor Head Lighthouse.

Acadia National Park Maine

Dag 10. Acadia National Park - White Mountains

Afstand: 380 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

De White Mountains strekken zich uit van New Hampshire tot Maine. De bergen, bossen, kloven, watervallen en grotten maken het gebied zowel 's zomers als 's winters een populaire bestemming. Kenmerkend voor White Mountains zijn de overdekte bruggen. Honeymoon Bridge in Jackson is een beroemd voorbeeld dankzij talloze trouwfoto's. Ook de oude treinroutes Conway Scenic Railroad en Cog Railway trekken veel publiek.

White Mountains New Hampshire

Dag 11. White Mountains

Dwars door het White Mountain National Forest loopt de Kancamagus Scenic Byway. Je reist terug in de tijd naar een bos zonder moderne voorzieningen. In het najaar zijn de herfstkleuren werkelijk schitterend. Populaire staatsparken in White Mountains zijn Franconia Notch en Crawford Notch. Beide parken hebben een diep dal en watervallen. Om de regio echt te ervaren maak je een rit met de Conway Scenic Railroad (foto).

White Mountains

Dag 12. White Mountains - Green Mountains

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De Green Mountains zijn de oudste en hoogste bergen van de staat Vermont. Er leven veel wilde dieren, zoals bevers, elanden, bruine beren en herten. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende recreatiemogelijkheden. De herfst is een populair vakantieseizoen vanwege de prachtige verkleuring van de bossen ('indian summer'). Een groot deel van het landschap valt onder het Green Mountain National Forest.

Green Mountains, Vermont

Dag 13. Green Mountains

De Green Mountains strekken zich in vierhonderd kilometer uit tussen Canada en Massachusetts, waar de naam verandert in Berkshires. Het kleine dorp Stowe is een van de belangrijkste plaatsen in het noorden van de Green Mountains. Het Green Mountains-gebied kent veel verschillende vormen van recreatie, afhankelijk van het seizoen. Zo zijn er verschillende wintersportgebieden en kun je er mountainbiken, wandelen, paardrijden, vissen en kanoën.

Green Mountains, Vermont

Dag 14. Green Mountains - Finger Lakes

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Deze groep van lange, smalle meren dankt de naam 'Finger Lakes' aan de gelijkenis met vingers. Cayuga Lake en Seneca Lake vormen het centrum van de regio en behoren tot de diepste wateren van Amerika. De meren zijn ongeveer zestig kilometer lang en zes kilometer breed. Ze liggen in een landschap vol glooiende heuvels met wijngaarden en charmante dorpjes. Toch zijn de meren niet de beroemdste attracties. Dat zijn de honderden watervallen, zoals die in Watkins Glen State Park (foto).

Finger Lakes, New York

Dag 15. Finger Lakes - Niagara Falls

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

'Niagara Falls' is de benaming voor drie watervallen langs de grens van Ontario (Canada) en New York (Amerika). Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Aan beide zijden van de Niagara Falls bevinden zich voorzieningen, attracties en uitkijktorens. De Niagara Falls behoren tot de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Niagara Falls, New York

Dag 16. Niagara Falls - Gettysburg

Afstand: 550 km / 340 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Tijdens de Burgeroorlog, in 1863, veranderde Gettysburg voorgoed. National Military Park neemt je mee terug in die tijd. Begin je bezoek in het bezoekerscentrum en het bijbehorende museum, waar je een rondleiding kunt aanvragen. Wandel over de Soldiers’ National Cemetery, de grote begraafplaats waar president Abraham Lincoln zijn toespraak ‘Gettysburg Address’ hield. In Gettysburg zijn veel musea over de Burgeroorlog, zoals het National Civil War Museum en het Gettysburg Diorama. Ten oosten van Gettysburg ligt Lancaster County, het gebied van de traditionele Amish gemeenschap.

Gettysburg, Pennsylvania

Dag 17. Gettysburg - Washington

Afstand: 140 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Washington DC is de hoofdstad van Amerika en is een stad vol publiekstrekkers. Niet te missen zijn het Capitoolgebouw (met zijn hoge koepel) en het Witte Huis (waar de president en de First Family wonen). Washington bezit de belangrijkste monumenten en gedenktekens van Amerika, ze liggen voornamelijk aan de National Mall. Hier vind je bijvoorbeeld het Washington Monument (een 170 meter hoge obelisk), het Roosevelt Memorial en Jefferson Memorial.

Washington DC

Dag 18. Washington

Washington DC biedt een scala aan (gratis) musea, zoals de National Gallery of Art, het National Museum of American History en het National Museum of Natural History. Ben je geïnteresseerd in ruimte- en luchtvaart, bezoek dan het National Air and Space Museum. Een museumtocht kun je het beste beginnen bij het Smithsonian Instution Building, aan de National Mall. Geen fan van musea? Bezoek dan Smithsonian's National Zoo, Jefferson Memorial of het Washington Monument.

Washington DC

Dag 19. Washington - Lancaster

Afstand: 190 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Het gebied van Lancaster wordt bewoond door de Amish. Deze strenge kerkgemeenschap gelooft in de letterlijke interpretatie en uitvoering van het woord van God. De Bijbelse geboden houdt men streng in acht. Je zult in de Amish gemeenschap nauwelijks mobiele telefoons of televisies tegenkomen, paard en wagen zijn daarentegen geen vreemd verschijnsel. De Amish bedrijven landbouw en huisnijverheid. Wist je trouwens dat James Buchanan, de vijftiende president van de VS, uit Lancaster komt? Zijn voormalige woonhuis, Wheatland, is nog altijd te bezoeken.

Lancaster Pennsylvania

Dag 20. Lancaster - New York

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

New York, New York

Dag 21. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan