Camperreizen Alaska & Yukon

Een camperrondreis door Alaska en Yukon betekent dat je 'into the wild' gaat: ongerepte en indrukwekkende natuur wachten op je. Camperreis door Alaska en Yukon beginnen vaak in Anchorage of Whitehorse en brengen je langs gletsjers, door het leefgebied van wilde dieren en in het spoor van de vroegere goudzoekers. Met wat geluk spot je beren, walvissen of elanden. De camperreizen hieronder zijn voorbeelden die je kunt aanpassen aan jouw voorkeuren.

Routevoorbeelden

Heb je hieronder een leuke Alaska/Yukon-camperreis gevonden? Je kunt direct een offerte aanvragen of de reis (laten) aanpassen aan je wensen.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Deze camperreis door Alaska brengt je naar bergen, gletsjers, bossen en rivieren. Je kijkt je ogen uit in Denali National Park, maakt een cruise over de Prince William Sound of door de Kenai Fjords en gaat op zoek naar beren in Homer. 'It is often said that there are no more frontiers to explore. Alaska is the great exception.’ Deze camperreis toont je alle hoogtepunten van Alaska.

Camperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis Alaska

Tijdens deze camperreis door Yukon en Alaska zie je gletsjers, besneeuwde bergen en diepblauwe fjorden. Je avontuur start in Whitehorse en brengt je naar het prachtige Kluane National Park. Ook treed je in het spoor van de goudzoekers met een treinrit over de fabelachtige White Pass & Yukon Route Railroad. Je steekt de grens over naar Alaska, waar je Denali National Park en de Matanuska en Exit Glaciers bezoekt. Ook kun je een dagcruise maken door de Prince William Sound.

In 2023 is de grenspost op de Top of the World Highway tussen Tok/Chicken (Alaska) en Dawson City (Yukon) geopend van 1 juni t/m 5 september.

Denali National Park, Mount DenaliAnchorage bezienswaardighedenWhitehorse Yukondawson city yukon

Maak een avontuurlijke camperreis door Alaska en bewonder unieke landschappen met bergketens, fjorden en gletsjers. Je bezoekt de wilde natuur van Alaska in Denali National Park, je rijdt over de beroemde Denali Highway en gaat op zoek naar beren in Homer. Ook de nationale parken Kenai Fjords en Wrangell-St.Elias ontbreken niet in deze actieve natuurrondreis.

Camperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis AlaskaCamperreis Alaska

Je kunt een camper huren in Whitehorse en vanuit daar een rondreis maken door Yukon, langs de hoogtepunten van de territory. Van Kluane National Park en goudzoekersplaats Dawson City tot de beroemde Alaska en Dempster Highways. Met wat geluk zie je het Noorderlicht! Neem je tijd voor de schitterende, maar soms onverharde wegen. Onderweg ontmoet je meer elanden, beren en kariboes dan andere reizigers. Kortom: deze camperreis door Yukon barst van de ongerepte en uitgestrekte natuur!

In 2023 is de grenspost op de Top of the World Highway tussen Tok/Chicken (Alaska) en Dawson City (Yukon) geopend van 1 juni t/m 5 september.

Yukon, capmer huren Watson LakeYukon, camperreis Kluane National ParkYukon, Dawson CityYukon, capmerreis Dempster Highway
 

Northwest USA & Alaska-cruise

Camperreis vanuit Seattle van 25 dagen

Sail & Drive: met deze unieke rondreis maak je een combinatie van een spectaculaire cruise langs de ruige kust van Alaska en een campertrip door Noordwest-Amerika. Na een nacht in Seattle, scheep je in op het cruiseschip van de Holland America Line voor een bijzondere cruise door schitterende baaien en langs de beroemde gletsjers van Alaska. Na deze indrukwekkende achtdaagse tocht ga je een roadtrip maken vanaf Seattle, via Mount Rainier langs diverse hoogtepunten van de staten Washington en Oregon.

Deze reis is standaard 25 dagen lang. De route voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier.

YellowstoneSeattle Mount RainierCruise Glacier BayAlaska Cruise van Holland America Line
 

Western Canada & Alaska-cruise

Camperreis van Calgary naar Anchorage van 24 dagen

Drive & Sail: op deze avontuurlijke trip reis je per camper van Calgary via de Rocky Mountains naar de ruige kust van de Grote Oceaan. De ontdekkingstocht gaat over de schilderachtige Icefields Parkway van Banff, naar Lake Louise en Jasper. Na een bezoek aan Whistler vaar je met een veerboot naar het Pacific Rim National Park op Vancouver Island. Na een bezoek aan Victoria en Vancouver lever je de camper in en scheep je in op het cruiseschip van de Holland America Line voor een spectaculaire cruise door de Inside Passage langs de hoogtepunten van Alaska.

Deze reis is standaard 24 dagen lang. De camperroute voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier..

Vancouver SkylineRocky Mountains bij BanffCruise Glacier BayAlaska Cruise van Holland America Line

Houd je van een avontuurlijke reis buiten de gebaande paden? Treed dan in de voetsporen van goudzoekers en inheemse volkeren met deze afwisselende camperreis van Seattle naar Alaska. Je rijdt over historische scenic routes in Canada en Amerika, zoals de Alaska- en Cariboo Highway. Tijdens deze reis bezoek je nationale parken zoals Denali, North Cascades en Kluane. Ervaar tenslotte de rust en weidsheid van het ongerepte Yukon en het ruige Alaska.

Fort NelsonAlaska Highway YukonDenali national park AlaskaMuncho Lake British Columbia
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan