Camperreizen Oost-Canada

Een camperreis door Oost-Canada zit vol natuurlijke en culturele hoogtepunten. Start je camperrondreis in Toronto, Halifax of Montréal. Je bepaalt vervolgens zelf je route: onderstaande camperroutes geven je een idee van de bezienswaardigheden van Oost-Canada. Bewonder de Niagara Falls, spot ijsbergen op Newfoundland of schiet pittoreske plaatjes aan de kust van Nova Scotia. Jouw camperreis door Oost-Canada begint hier!

Routevoorbeelden camperreis Oost-Canada

Heb je hieronder een leuke camperreis in Oost-Canada gevonden? Je kunt direct een offerte aanvragen of de reis (laten) aanpassen aan je wensen.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Maak een mooie one-way van Toronto naar Halifax! Onderweg beleef je de Canadese Atlantics in vijf verschillende provincies. Je combineert in deze autoreis de overweldigende natuur van de provincies Nova Scotia en New Brunswick met de grote steden van Oost-Canada, waaronder Québec en Halifax. Het rustige schiereiland van Gaspé vormt een schril contrast met het bruisende Toronto. Bezoek vissersdorpjes op het pittoreske Prince Edward Island en bewonder immense vogelkolonies op het eiland Bonaventure. Het hoogtepunt van Nova Scotia, het Cape Breton National Park, ontbreekt uiteraard niet in deze bijzondere route.

Hopewell RockGaspeQuebecCabot Trail

Tijdens deze reis maak je onder andere kennis met de geschiedenis van het Franse deel van Canada. Van Montréal volg je de St. Lawrence naar het schiereiland van Gaspé, waar Jacques Cartier in 1534 Nieuw-Frankrijk stichtte. Daarna rijdt je naar het historische, ommuurde Québec City. Tenslotte bezoek je de hoofdstad Ottawa en het kosmopolitische Toronto met de nabij gelegen Niagarawatervallen, waarna je terugkeert in Montréal.

Humpback Whale, TadoussacGaspeMontrealToronto

Maak een onvergetelijke reis dwars door Canada van Vancouver naar Halifax. Je crost door de overweldigende natuur van West-Canada naar de Canadese Atlantics en reist via bergen, meren en prairies. Je combineert nationale parken als Banff en Jasper met torenhoge watervallen met lieflijke eilanden als Prince Edward Island en bezoekt de bruisende stad Toronto. Een unieke route waar je het echte Canada leert kennen van de Indigenous People, maar ook de Franse invloeden in Oost-Canada ervaart.

Maligne Lake Albertadinosaur provincial park albertaCalgary AlbertaBanff National Park Alberta

Ontdek de diversiteit van Zuidoost-Canada tijdens deze onvergetelijke camperreis. Via Toronto en de Niagara Falls kom je in het landelijke Ontario. Je bezoekt Ottawa, de hoofdstad van Canada, en rijdt via de Laurentian Mountains naar de steden Québec en Montréal. Via Kingston en het rustige gebied van de Thousand Islands reis je uiteindelijk weer terug naar Toronto.

Mont TremblantCamping in CanadaParliament Hill, OttawaNiagara Falls

Ontdek de Oost-Canadese kustprovincies Newfoundland en Nova Scotia vanuit Halifax. Hier haal je de camper op en begint je avontuur! Je reist langs vissersdorpjes vol gekleurde houten huisjes, torenhoge fjorden en drijvende ijsbergen. Bezoek de oostkust van Newfoundland om walvissen te spotten en kolonies papegaaiduikers en jan-van-genten. Op Nova Scotia voelen tuimelende dolfijnen zich thuis. Je geniet tijdens deze camperreis van de grootsheid van de natuur.

NewfoundlandSaint John sGros MornePeggys Cove

Maak een onvergetelijke reis dwars door Canada van Montreal naar Vancouver. Je reist via bergen, meren en prairies, naar de overweldigende natuur van West-Canada. Je combineert nationale parken als Banff en Jasper met torenhoge watervallen met onontdekte pareltjes als Manitoulin Island en bezoekt de bruisende stad Toronto. Een unieke route waar je het echte Canada leert kennen van de Indigenous People, maar ook de Franse invloeden in Oost-Canada ervaart.

Medicine Hat AlbertaMaligne Lake AlbertaCalgary AlbertaBanff National Park Alberta

Maak een onvergetelijke reis dwars door Canada van Montreal naar Vancouver. Je reist via bergen, meren en prairies, naar de overweldigende natuur van West-Canada. Je combineert nationale parken als Banff en Jasper met torenhoge watervallen met onontdekte pareltjes als Manitoulin Island en bezoekt de bruisende stad Toronto. Een unieke route waar je het echte Canada leert kennen van de Indigenous People, maar ook de Franse invloeden in Oost-Canada ervaart.

Medicine Hat AlbertaMaligne Lake AlbertaCalgary AlbertaBanff National Park Alberta
Laad meer routes
Routes worden geladen

FAQ camperreizen Oost-Canada

Waar begint mijn Oost-Canada camperreis?

Jouw camperrondreis in Oost-Canada begint in een grote stad zoals Toronto, Montréal of Halifax. Hier zijn camperverhuurders gevestigd. Je ziet dat onze camperroutes dan ook in zo'n plaats starten. Daarna is het aan jou: je bepaalt zelf de route van jouw camperreis door Oost-Canada. Je mag overigens je camper ophalen in bijvoorbeeld Toronto en hem inleveren in Halifax. Dit heet een one-way.

Wat zijn mooie camperroutes door Oost-Canada?

Op deze pagina zie je voorbeelden van camperroutes in Oost-Canada. Ze bevatten populaire plaatsen en parken in de regio. Je past deze voorbeelden van camperreizen door Oost-Canada naar wens aan. Je kunt ook je Oost-Canada camperreis zelf samenstellen met onze camperrouteplanner.

Zijn er combinaties van camperreizen Oost-Canada met Amerika?

Ja, je stelt zelf je camperroute samen. Na het ophalen van je camper in Oost-Canada kun je bijvoorbeeld naar New England rijden in Noordoost-Amerika. Zo lang je de camper maar weer op de juiste datum op de juiste plaats inlevert. Soms geldt er een toeslag voor rijden in de VS. Je kunt ook een camperreis maken van Oost-Canada naar West-Canada. Bedenk wel dat het midden van het land uit eindeloze vlaktes bestaat en dat daar minder toeristische plaatsen liggen dan aan de oost- of westkant.

Wat kost een camperreis Oost-Canada?

Wat een camperreis Oost-Canada kost, hangt af van meerdere factoren. Zoals de reisperiode, aantal huurdagen en het campermodel. Bovendien kan de prijs per locatie en per model verschillen. Daarnaast werken camperverhuurders met flexrates. Dit houdt in dat ze wekelijks de prijs bepalen op basis van vraag en aanbod. Daarom noemen wij geen kosten voor de Oost-Canada camperreizen. Vraag via de oranje knop hieronder een offerte aan en je weet binnen een dag de prijs voor jouw reis! Wij zoeken voor jou de voordeligste optie en denken met je mee. Bekijk alvast de aanbiedingen voor jouw camperreis.

Waar overnacht ik tijdens een camperreis door Oost-Canada?

Tijdens je camperreis door Oost-Canada overnacht je op campings. Er zijn campings midden in de natuur, zonder veel voorzieningen. Er zijn ook campings met alles erop en eraan; van wifi tot zwembad. Uitgebreide informatie over campings vind je in onze FAQ campings. En waar vind je campings in Oost-Canada? Om het je makkelijk te maken, hebben we een uitgebreide database met campings in Oost-Canada, inclusief reviews van onze reizigers. Bekijk campings in Oost-Canada.

Welke bezienswaardigheden zie ik tijdens mijn camperreis?

Onze Oost-Canada camperroutes hierboven bevatten de mooiste plekken. Wil je meer of juist minder zien? Dan pas je de route aan. Om je in te lezen hebben we uitgebreide info over bestemmingen in Oost-Canada. Tot slot maak je je campervakantie helemaal af met onze bijzondere excursies in Oost-Canada.

Waar vind ik reisverslagen van camperreizen in Oost-Canada?

Veel reizigers gingen je voor. Je leest hun ervaringen over camperreizen in Oost-Canada in de reisverslagen Oost-Canada.

Waar vind ik tips over camperreizen Oost-Canada?

Andere reizigers lieten ons weten wat de mooiste uitzichtpunten, wandelingen en bezienswaardigheden waren. En waar ze het lekkerste hebben gegeten in Oost-Canada. Lees de reistips Oost-Canada.

Waar vind ik blogs over Oost-Canada?

Must-sees van Newfoundland, excursies in Oost-Canada, tips voor Toronto: noem maar op. Je vindt deze info in onze blogs over Oost-Canada. Bekijk ook de blogs over camperreizen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan