Eigenrisicoverzekeringen camperhuur

Tioga Tours biedt via Europeesche Verzekeringen een eigenrisicoverzekering aan voor camperhuur in de VS en Canada. Deze verzekering voegen wij standaard toe aan een offerte voor camperhuur.

Waarom afsluiten?

Camperverhuurders bieden cascoverzekeringen en/of verzekeringen voor bestuurdersaansprakelijkheid aan bij de huur van een camper. Bij sommige camperverhuurders is de cascoverzekering een basisverzekering, bij andere verhuurders gaat het om een uitgebreide en hoge dekking. Bij alle cascoverzekeringen is een eigen risico van toepassing, soms wel $1.500 per gebeurtenis.

Om altijd voldoende verzekerd te zijn, adviseren wij de camperverzekering van Europeesche Verzekeringen bij ons af te sluiten.

De voordelen zijn:

  • Afkoop eigen risico
  • Dekking van een aantal door de verhuurder uitgesloten cascoschades, zoals schade aan banden en ruiten. Deze schades komen relatief veel voor
  • Aanvullende dekking voor bestuurdersaansprakelijkheid en rechtsbijstand, door Europeesche Verzekeringen keuzedekking 'Amerika & Canada' genoemd*

Voor elke dekking geldt dat er maximumbedragen van toepassing zijn. Zie het linkje naar de voorwaarden hieronder voor alle vergoedingen.

*In 2019 is de dekking 'Amerika & Canada' een keuze. In 2020 is deze dekking altijd inbegrepen - voor dezelfde prijs. De verzekering van de Europeesche is in 2020 altijd goedkoper en vollediger dan de ter plaatse bij te boeken SLI-verzekering van de verhuurder (WA-verzekering).

Europeesche Verzekeringen

Extra info bij vertrek in 2019

Bij vertrek in 2019 kun je nog kiezen uit een verzekering Afkoop eigen risico met of zonder bestuurdersaansprakelijkheid. Mocht je verhuurder een uitgebreide verzekering inbegrepen hebben met een verhoogde aansprakelijkheidsdekking (min. $ 1.000.000) dan heb je in principe voldoende aan de verzekering Afkoop eigen risico zonder extra bestuurdersaansprakelijkheid. In dat geval heb je het eigen risico gedekt en je hebt een uitbreiding op je cascodekking voor enkele zaken die vaak uitgesloten zijn bij de verhuurmaatschappij, zoals schade aan banden en ruiten.

Mocht er alleen een basisverzekering inbegrepen zijn bij de verhuurder, dan adviseren we een Afkoop eigen risco verzekering met extra bestuurdersaansprakelijkheid. In dat geval is een aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen die tot € 1.000.000 dekking biedt.

Voorwaarden en verzekeringskaart

Wij kunnen de camperverzekering van Europeesche Verzekeringen voor je afsluiten als de te betalen premie niet meer bedraagt dan 200 euro per volwassene. Dit is volgens Europese wetgeving. Als het premiebedrag hoger is dan 200 euro per volwassene, dan kun je de verzekering afsluiten via een verzekeringskantoor. Dit komt voor als twee personen een reis van 53 dagen of langer willen maken.

Wat betekenen al die termen?

  • WA: Wettelijke aansprakelijkheid. Soms is deze dekking inbegrepen bij de Amerikaanse verhuurder voor het wettelijk verplichte minimumbedrag of voor een hoger bedrag, bijvoorbeeld $ 1.000.000. Dit heet dan een SLI-verzekering (Supplemental Liability Insurance, zie ook hieronder). Mocht er geen dekking van $ 1.000.000 inbegrepen zijn, dan raden wij aan deze af te sluiten via ons bij de Europeesche Verzekeringen.
  • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met een cascoverzekering. De CDW-verzekering beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig tot een bepaald bedrag. Let op! het eigen risico per gebeurtenis kan dan nog steeds erg hoog zijn. Ook sluiten verhuurders bepaalde schades veelal uit, zoals schade aan banden en de voorruit. Dit verschilt per verhuurder. Je leest de voorwaarden op de pagina van de verhuurder, onder het kopje Verzekeringen (zijmenu).
  • SLI (Supplemental Liability Insurance): Dit is een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij met de camper aan anderen veroorzaakt. Het bedrag waarvoor je verzekert bent, wordt met deze verzekering verhoogd tot een bepaald maximumbedrag. Dit wordt ook wel bestuurdersaansprakelijkheid genoemd. In Canada ben je bij wet verzekerd tot $ 1.000.000.
  • VIP betekent niet altijd hetzelfde. Meestal geeft dit een combinatie van verzekeringen aan; een verzekering voor Vacation Interruption; een hogere dekking dan de standaard verzekering en/of een lager eigen risico. Raadpleeg de verzekeringsinfo op de pagina van de verhuurder voor de exacte voorwaarden.

Vragen?

Heb je vragen over camperverzekeringen of wil je de voorwaarden per e-mail ontvangen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan