Bethel, New York (Woodstock)

Woodstock
Bethel is beroemd vanwege het popfestival Woodstock, dat er in augustus 1969 plaatsvond. Woodstock ging de geschiedenis in als een van de beroemdste festivals allertijden. Artiesten als Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, Joe Cocker en Santana brachten maar liefst 400.000 mensen - voornamelijk hippies - op de been. Oorspronkelijk zou het festival in het plaatsje Woodstock plaatsvinden, een kunstenaarskolonie waar onder andere Bob Dylan resideerde. Uiteindelijk werd het festival gehouden op een terrein even buiten Bethel. Wil je Woodstock bezoeken en vlakbij overnachten? Kijk dan eens naar hotels/campings in (de buurt van) Monticello en Liberty.

Over Woodstock

Three Days of Peace and Music

Op de eerste dag, 15 augustus, verwachtte men tussen de 50.000 en 200.00 mensen. Maar toen de poorten openden, stonden er zo'n 400.000 mensen. Mensen zonder tickets wandelden door gaten in de omheining, wat de organisatoren ertoe dwong het festival gratis toegankelijk te maken. De meeste bezoekers waren hippies die kwamen voor hun 'Three Days of Peace and Music'. Er vonden betrekkelijk weinig incidenten plaats op het overbevolkte terrein. Veel muzikanten brachten songs ter gehore waarin ze hun onvrede uitten over de Vietamoorlog. De promotors van Woodstock bleven haast bankroet achter, maar de film- en opnamerechten brachten uiteindelijk volop geld in het laatje.

Woodstock

Woodstock Monument en Museum

Het Woodstock Monument ligt in Bethel, op de plek waar het hoofdpodium stond. Je kijkt uit over het festivalterrein. In het museum (onderdeel van Bethel Woods Center for the Arts) bekijk je filmmateriaal, foto's en zelfs een kever en hippiebus die er zijn achtergebleven. De belangrijkste tentoonstelling is 'Woodstock and The Sixties'. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke herinneringen van bezoekers. Natuurlijk draait op de achtergrond muziek die tijdens het festival gespeeld werd.

Woodstock Monument

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan