Cincinnati, Ohio

Cincinnati Ohio
De stad Cincinnati ligt aan de Ohio-rivier. Bezoekers worden getrakteerd op Europees aandoende buurten, mooie rivieroevers en musea zoals je ze nergens anders in Amerika vindt. Wat dacht je van een museum vol neonreclame (Sign Museum) en een museum met honderden buikspreekpoppen (Vent Haven Museum)? Voor de wat serieuzere zaken ga je naar het National Underground Railroad Museum, waar aandacht wordt geschonken aan de Underground Railroad ten tijde van de slavernij.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Oriëntatie op Cincinnati

Om een goed beeld van Cincinnati te krijgen, bezoek je het uitkijkpunt op de 49e verdieping van de Carew Tower. leuk weetje: het is 's werelds hoogste gebouw van vóór de Tweede Wereldoorlog. Ook leuk om te bezoeken zijn Fountain Square, met 's zomers muziekoptredens (di.-za.), een ticketkiosk voor Reds-tickets in het Great American Ballpark en natuurlijk de 'Genius of Water'-fontein. Verder zal het je niet ontgaan dat Cincinnati een stad is van bruggen. De elegante Roebling Bridge uit 1876 is de voorganger van de wereldberoemde Brooklyn Bridge in New York. De brug leidt je naar Covington, Kentucky. De Purple People Bridge is een voetgangersbrug van Sawyer Point (een gekkig parkje met beeldjes van gevleugelde varkentjes) naar Newport, Kentucky. Bijzonder om van binnen én buiten te zien, zijn het Cincinnati Museum Center at Union Terminal en het Cincinnati Art Museum.

Cincinnati Ohio

National Underground Railroad Freedom Center

Cincinnati was ten tijde van de Burgeroorlog een belangrijke stop op de Underground Railroad. De Underground Railroad was een uitgebreid netwerk van ondergrondse gangenstelsels, om slaven uit het zuiden van de VS te helpen ontsnappen naar het vrije Canada. Veel inwoners van Cincinnati waren abolitionisten en zetten zich met ziel en zaligheid in voor afschaffing van de slavernij. In het Freedom Center worden hun verhalen verteld en laten tentoonstellingen zien hoe slaven naar het noorden konden vluchten.

American Sign Museum

Als je helemaal weg bent van typisch Amerikaanse neonverlichting en -reclame, dan is dit museum jouw place to be. Wandel de oude parachute-fabriek binnen en je wordt overspoeld door knipperende lichten, vintage neonverlichting, reclamezuilen en met gloeilampen bedekte voorwerpen. Er zijn tours mogelijk, kijk voor de tijden op de website. Het museum is gesloten op maandagen, dinsdagen en (de meeste) feestdagen.

Vent Haven Museum

Een hele andere Amerikaanse eigenaardigheid zie je in dit museum. Kamers vol buikspreekpoppen jagen sommige bezoekers de stuipen op het lijf. In juli vindt de jaarlijkste conVENTion plaats, waarbij 400 buiksprekers met hun praatgrage maatjes bijeenkomen. Dit museum ligt in Fort Mitchell, Kentucky en is geopend van mei tot en met september. Je kunt er alleen terecht op afspraak, dus bel van tevoren even op!

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan