Algemene tips voor reiziger Canada met camper

Algemene tips voor reiziger Canada met camper

door op 01-10-2019

Hier wat aanvullende tips die we graag met toekomstige reizigers willen delen om hiervan te leren:

  • Aan de Maestro bankpassen van de Rabobank heb je in Canada vrijwel niets!! Dit kan dus voor veel stress zorgen. Zorg voor 1 creditcard (Mastercard bijv.) met voldoende krediet. Zorg ervoor dat je hiermee kan pinnen en laat je bank je krediet tijdelijk opschroeven. (Geld opnemen kost per keer € 3.50 + 1.2%. Pinnen kost alleen maar de 1.2%)
  • Voor een camperreis zijn een tafel en een parasol los niet echt nodig. Van die eet-tafels staan op iedere camperplek en meestal zijn er voldoende bomen. Het bijhuren van losse stoelen kan fijn zijn. (De zgn 'regiseurstoelen' zitten niet echt heel comportabel) -Het hebben van een luifel aan je camper kan soms erg fijn zijn als de zon draait en je van veel schaduw houdt. Vraag hier na bij je camperverhuurder VOORDAT je huurt. Niet iedere heeft dit standaard!!
  • In Canada zijn boodschappen erg duur en er zijn meestal grootverpakkingen te koop. Wat wij handig vonden is dat je van thuis van die 'bakjes meeneemt die van de Chineese afhaalgerechten. Deze kan je heel goed samenstapelen en nemen geen ruimte in. Tijdens je reis kan je de grootverpakkingen opdelen in deze bakjes en in de koelkast en vriezer bewaren (denk o.a. aan boter/margarine, vlees, kip, vleeswaren, kaas etc. etc.)
  • Alcohol staat over het algemeen dus niet in de supermarkt maar in de liquor stores. Deze zitten vaak vlak bij een supermarkt.
  • Op emballage zoals kunststof flessen, flessen maar ook op blikjes (!) zit statiegeld. Gewoon onderin het ruim bewaren. Er is vrijwel geen supermarkt die het inneemt. Bij de Liquor stores meestal wel.
  • Water: Koop de goedkoopste hersluitbare 4 litercans (de eerste keer) deze kan je met kraanwater vullen (de smaak is redelijk). Mocht je toch liever water uit de supermarkt hebben vul dan de 4-litercans bij. Dit kan bij heel veel supermarkten bij een refill-station en dat kost een schijntje (wel even een foto maken van de barcode/prijs, dat kan je bij de kassa even laten zien)
  • Melk: Sommigen vinden het moeilijk om melk te kiezen: De melk van Diaryland 2% maken vrijwel net als de halvolle melk thuis. MAAR LET OP ze lekken wel helaas dus niet neerleggen in de koelkst maar neerzetten. Zelfs nieuw lekken helaas!!

Kamperen Bespaartip Winkelen
Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan