Campgrounds reserveren in West-Canada

Campgrounds reserveren in West-Canada

door Kees Thuijsman op 19-05-2016

Onze ervaring bij een camperrondreis in West-Canada (British Columbia en Alberta) inclusief Vancouver-island was dat in het drukke seizoen (juli-augustus) elke campsite telkens vol raakte. Gelukkig hadden wij alle campings op een na gereserveerd. En die ene bleek dan ook prompt vol, hoewel we er om drie uur smiddags al arriveerden.... Ook campsites waarvan je denkt dat die minder gangbaar zijn waren begin van de middag al vol. Dus in het hoogseizoen in West-Canada maar beter reserveren.

Aanvulling door andere reiziger: Wij reisden van 15 aug t/m 15 sept 2022 door west Canada. Alleen de eerste drie nachten hadden we gereserveerd. Verder zouden we het onderweg wel uitzoeken. Van Tioga hadden we een lijst met campings op onze route en via google op ons mobiel konden we de meeste vinden. Als ze een website hebben kan je meestal wel een mailtje sturen met de vraag of ze plaatst hebben. Bellen kan ook, maar heb ik geen ervaring mee. Handige (gratis) apps zijn: de Ioverlander app en de Canadream app. Daar staan betere contactgegevens op dan in de "jouw favourite campings lijst" die je van Tioga meekrijgt. Een andere mogelijkheid is de campingoverzichten in de gratis folders die je bij de diverse visitors centra kan meenemen. Daar hebben we ook wel een camping gevonden die niet in de genoemde campingapps of Tioga lijst stond. Controleer altijd wel op internet of de camping wel open is. Let ook goed op de annuleringsvoorwaarden van de camping voor het geval je niet kan komen of je route wil (of moet) aanpassen. Vanwege de wildfires waar wij tijdens onze reis tegen aanliepen hebben we gemerkt dat je flexibel moet zijn. Voor het on line boeken van een camping in de nationale parken, en vaak ook in de provinciale parken, moet je een account aanmaken. Wij hebben dat account pas lokaal aangemaakt en daarvoor, maar ook voor het boeken, heb je wel een goede internetverbinding nodig. Met mijn Holafly esim voor Canada was dit vaak lastig, en dan geeft online een paar dagen vooruit boeken wel eens stress. Maak dus in Nederland alvast die accounts aan!


Kamperen
door op 04-07-2019

Niet alleen in het hoogseizoen maar ook in mei begin juni waren er al heel veel campgrounds vol. Gelukkig hadden wij ook (bijna) alle plekken vooraf kunnen reserveren. Buiten de campgrounds overnachten is op heel veel plaatsen verboden en ook nog eens gevaarlijk vanwege de vele wilde dieren.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan