Campings en ferries reserveren West-Canada

Campings en ferries reserveren West-Canada

door Schrijvershof te Berkel en Rodenrijs op 28-08-2016

In de maanden juli en augustus hebben veel inwoners van British Columbia en Alberta vakantie. Het is dan erg lastig om een plaats op een camping te vinden. Van te voren reserveren had ons een heleboel zoekwerk bespaard. In verschillende plaatsen is dan nog wel een plekje te vinden op de "overflow", maar daar zijn vaak geen voorzieningen (Banff: je moet geluk hebben; Jasper: een hele grote ver buiten het dorp; Squamish: een heel kleintje (3 tot 5 auto's naast een soort autokerkhof). Langs de Icefields Parkway zijn aardige campings, maar allemaal lang van te voren volgeboekt in de zomermaanden.

Veel campings op Icefield parkway hebben alleen plaats voor campers van maximaal 25' (7,5 m).

Ook in de tweede helft van juni is het op Vancouver eiland al erg druk. Wanneer je naar Tofino wilt gaan dan kun je beter vooraf reserveren. Bij het reserveren waren al veel campings volgeboekt en veel campings waren ook vol toen wij er er toevallig langs kwamen.

Ook BC Ferries is in de weekeinden snel volgeboekt voor wat grotere auto's (21' RV en groter).

Een Canadese sim-kaart in de telefoon is welhaast onmisbaar om boekingen te kunnen doen, want internet is op veel campings onbetrouwbaar, zeker in de piekuren (17-21 uur). Ook lang niet alle campings hebben wifi en dan ben je sowieso aangewezen op mobiel internet. Visitor centers hebben over het algemeen redelijke wifi.


Kamperen
door Schrijvershof te Berkel en Rodenrijs op 28-08-2016

Ga naar een 7-eleven winkel voor een sim-kaart

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan