Campings vol? Maak een praatje met de camphost

Campings vol? Maak een praatje met de camphost

door op 22-08-2017

Hoewel hier al een reistip over staat en vaak het advies wordt gegeven veelal vooraf te reserveren, toch een nuancering van onze kant. Wij hebben in de drukste periode van het jaar (juli-aug) met een camper van 25 ft. gereisd via de Grand Canyon - Page - Bryce - Zion - Las Vegas - Yosemite - San Francisco - Santa Barbara - San Diego. Allemaal zeer toeristische plaatsen. Het enige wat wij deden, áls we reserveerden want bij state campings kan dat vaak niet (first come - first serve), was de ochtend van de dag van aankomst zelf pas gaan bellen, eventueel de avond van te voren. We vonden dan altijd nog plek of een goed aangeschreven camping. Het was soms wel even zoeken, betrof regelmatig de laatste 5 plekken, en we betaalden soms dan 10 dollar meer (omdat de goedkoopste plekken al weg waren), maar wij vonden dat de flexibiliteit alleszins waard. Het is ons ook altijd gelukt.

En voor niet te reserveren campings, wat geldt voor vele natuurcampings: veelal waren ze lang niet vol, ook niet altijd in de nationale parken (zoals Bryce, plek zat). En als ze wel vol waren moet je toch er heen gaan.

  • Vaak staat er een bordje 'full' terwijl er verschillende annuleringen zijn
  • Als je de camphost opzoekt (de ranger van dienst) en met hem een vriendelijk gesprekje aanknoopt en belangstellend naar hem/haar bent, gaan ze bijna altijd nog een plekje voor je zoeken (en in ons geval altijd vinden). Eén keer moesten we de eerste nacht op de parkeerplaats overnachten, maar we waren met een camper en dan heb je toch alles bij je. En mensen met een tent werden vaak bijgeplaatst op de plek van een andere gast (uiteraard in overleg).

Uitzonderingen: Grand Canyon en Yosemite Valley. In beide gevallen geldt echter dat er direct buiten het park wel nog plaatsen waren. Bij de Grand Canyon (staatscamping Ten-X in Tusayan) zelfs vele plaatsen en vanuit Tusayan zit je met een gratis shuttle in 15 min. bij de tourist information in het hart van de Grand Canyon.

Onze tip dus: als je bereid bent wat meer tijd kwijt te zijn aan het reserveren van een camping op de dag van aankomt dan wel aan het in gesprek gaan met een ranger op een staatscamping, hoef je vaak niet vooraf te reserveren en krijg je er wel een hoop flexibiliteit voor terug. Dat is althans onze ervaring


Kamperen
Schrijf een review
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan