De Camper, klein is fijn

De Camper, klein is fijn

door op 19-11-2017

Onze eerste camper van Seattle naar Denver was de Sunrise Escape (Minnie Winnie), 27 FT (9 meter ) van Apollo, de tweede camper, van Denver naar San Francisco, was een Family-camper van Cruise America van 19 FT (6,2 meter).
De Minnie Winnie had een slaapkamer achterin en een slide out. Als je met twee personen (en eventueel een klein kind) op reis bent is de kleine camper aan te raden. Je kan dan parkeren op de reguliere Amerikaanse parkeervakken want je bent ongeveer zo lang als de Pick-Ups waar de meeste Amerikanen in rijden en dat is handig zowel in de nationale parken als er buiten. Het benzine verbruik van een kleine camper is natuurlijk ook minder heftig. We misten alleen de douche die bij de grote camper een afgescheiden ruimte is van de wc. In de kleine camper kan je ook douchen in de wc maar dan wordt alles nat en dat is onhandig. Oplossing; bijna alle Campgrounds hebben douches. We vonden zowel Cruise America als Apollo efficiënt in de intake en afhandeling.


Kamperen
door Willem W. op 30-09-2018

We hadden een grote camper (33 feet ) gereserveerd, omdat we met twee volwassen kinderen 3 weken rond gingen toeren vanaf Vancouver naar de Rocky Mountains. Vier volwassenen met een lengte van 190 cm. vereisen redelijke bedden en die zijn niet aanwezig in alle verhuurde campers. Daarom uiteindelijk gekozen voor de grootste Camper die beschikbaar was. Door verhuurders wordt gemeld, dat het rijden met een Camper net is als een gewone auto. Dat gaat niet helemaal op; het dashboard en het schakelen ziet er vergelijkbaar uit, maar de handelingen zijn toch anders. Door het formaat van de Camper moeten bochten ruimer genomen worden en door het gewicht vereist de versnellingsbak toch wat extra aandacht. Vooral de hellingen maken enkele correcties noodzakelijk op de automatische 6-traps versnellingsbak. Daarvoor is er een knop met town/haul functie waardoor de bak eerder terugschakelt, zodat in een lagere versnelling geklommen wordt en ook in een lagere versnelling afgedaald wordt (en daardoor de remmen niet belast worden). Maar soms moest je deze functie juist weer uitschakelen om te voorkomen dat de motor teveel toeren maakt Voordelen: Ieder heeft zijn eigen bed, waarbij meerdere bedden iets aan de korte kant zijn, maar waar de voeten konden uitsteken. Veel bewegingsruimte in de Camper, mede door de Slide-out. Gezellige knusse ruimte en alle comfort en voorzieningen bij de hand Nadelen: 33 feet is bijna 10 meter, dat vereist stuurmanskunst, omdat de achtersteven uitzwenkt en bij het nemen van een krappe bocht de achterwielen de stoep ( of wat daar op staat) kan meenemen. de camper is ook erg breed, dat vereist de nodige gewenning. dit formaat camper is erg zwaar (6500 kg.) en daardoor niet zuinig in gebruik (1 op 4). de chauffeur en de bijrijder zitten voorin, maar de anderen moeten een plekje vinden aan de tafel. Hierdoor hebben zij geen uitzicht naar voren, omdat ze iets hoger zitten, alleen naar opzij. Bij bochtige wegen kan dit tot misselijkheid leiden. dit formaat camper produceert veel geluid tijdens het rijden, waardoor communicatie onderling bemoeilijkt wordt.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan