In het voorjaar kun je op de bonnefooi, reserveren is niet nodig.

In het voorjaar kun je op de bonnefooi, reserveren is niet nodig.

door Louis & Karin naar ZE op 18-06-2018

Wij hebben in de periode 22 mei tot 12 juni ruim drie weken van Vancouver via Banff naar Jasper en zo via de Whistler weer terug naar Vancouver Island gereden met de camper. Bewust nergens een camping of ferry gereserveerd. Dat bleek ook helemaal niet nodig! Het geeft je dan ook een geweldige vrijheid, je kunt gaan en staan waar je wilt en je plan op elk moment aanpassen als jij dat wilt zonder consequenties. Dit heeft voor ons zeker bijgedragen aan een geweldige vakantie met een heerlijk vrij gevoel. Absolute aanrader om dit zo te doen. Canada is in die periode gewoon nog erg leeg, je zult er versteld van staan.

Wij waren van 13 juni t/m 3 juli in Canada, maar toen was het al veel drukker en sommige campings waren al vol. Dus e.e.a. is afhankelijk van de tijd en de plaats. In de natuurparken is het zeker aan te raden om vooraf te reserveren en in de weekenden helemaal. Veel Canadezen gaan er in het weekend op uit!

27-06-2019. "bonnefooi" dat klopt niet helemaal. Canada is nl. erg gewild op het ogenblik. Wij waren van 24-05 tot 16-06 in BritsColumbia en waren blij dat we alle Nationale Parken hadden gereserveerd, want de meeste waren al vol. Let vooral op wanneer je een grote RV (>24ft) hebt, want dan kun je sowieso niet overal terecht. Let op: Boek in 2019 vooral wel Jasper NP: daar is nl een grote camping (whistlers) gesloten en dus moet alles op de resterende (Wapiti) en in juni was deze al alle dagen vol.

27-06-2019 Wij waren ook van 1 t/m 21 juni in Canada en ook bij ons was het zeker op Vancouver eiland (laatste week) behoorlijk druk. Zelfs bij vooraf reserveren waren al veel campings volgeboekt bij Tofino. In Tofino leek alles al bezet te zijn dus ik zou zeker niet op de bonnefooi naar Tofino gaan. Zoveel campings zijn er niet en aangezien het al redelijk afgelegen ligt moet je een heel eind rijden om bij andere campings te komen. En in Jasper in 2019 moet je echt reserveren en hopen dat er dan nog een plekje is of een heel stuk doorrijden voorbij Jasper richting Clearwater. In Mount Robson NP is een nieuwe camping in 2019 gekomen. Wellicht dat daar nog wel plek is.


Kamperen
Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan