Kies voor minder stops en verblijf langer op één plek!

Kies voor minder stops en verblijf langer op één plek!

door Stef Kalders op 20-06-2019

Voor onze camperreis in Canada van 23 dagen kregen wij van Tioga oorspronkelijk een voorgestelde route die heel wat plaatsen afging. De meeste van deze stops waren zelfs bij 19 dagen deel van het voorgestelde reisplan. Na contact met wat Canadezen kregen we keer op keer dezelfde opmerking: véél te veel stops.

We hebben de route dan ingekort. Daarna kregen we nog steeds dezelfde opmerking, dat we te veel zouden moeten gaan rijden en we niks gedaan zouden krijgen. Hierdoor hebben we heel Vancouver Island laten wegvallen en de route zodanig ingekort dat we overal meestal 2-3 dagen verbleven.

Had ik de reis opnieuw moeten plannen, zou ik de route nóg meer inkorten! De originele route zou gewoon om zot van te worden zijn, bijna om de dag uren en uren moeten rijden en niks gedaan krijgen. Vooral als je een natuurliefhebber bent die veel hikes en activiteiten wil doen (kajak, raften, klimmen,...) krijg je niks gedaan als je constant moet rijden. Er is veel te veel te doen op zowat alle enigszins bekendere plaatsen in Canada. Het is ook enorm zalig als je eens ergens voor minstens 2 dagen bent, je de camper niet hoeft uit te rijden, je op je gemak kan gaan eten en iets alcoholisch drinken,...

Mijn advies is overal mínstens 3 dagen verblijven. In sommige nationale parken kan je zelfs gemakkelijk een week verblijven!


Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan