Mobiel internet Canada (en andere landen)

Mobiel internet Canada (en andere landen)

door DHL op 31-08-2019

Voor reizigers die beschikken over een telefoon met e-Sim (zoals iPhone X) en op zoek zijn naar relatief voordelige opties om over mobiel internet te beschikken raad ik aan eens te kijken bij Truphone en/of Gigsky. Zelf gebruik gemaakt van de laatste, naar volle tevredenheid! Deze was voor Canada en onze reisduur het voordeligst. Online geregeld, makkelijk in te stellen, goed bereik. Ook voor andere landen een optie, prijzen zelf vergelijken voor het land/ duur.

Aanvulling door een andere reiziger: Ik heb in west canada voor mobiel internet op mijn telefoon gebruik gemaakt van een Holafly e-sim (30 dagen 20 Gb voor ca € 45) en ben over de Holafly esim minder tevreden:

  • werkt via locale netwerken (Bell, Telus en Rogers). Is er geen service van deze netwerken, wat in de buitengebieden en op campings in de parken nogal eens voorkomt, dan heb je dus ook geen internet. En omdat je Nederlandse simkaart ook via diezelfde netwerken verbinding maakt, ben je telefonisch ook onbereikbaar.
  • de verbinding was vaak zo slecht dat ik moeilijk verbinding kon maken om online een camping te reserveren, terwijl ik hem ook daarvoor juist had aangeschaft.
  • voor de zekerheid had ik 20 Gb voor 30 dagen gekozen, omdat ik gelezen had en er op rekende dat ik met twee andere telefoons via de hotspot functie ook internet zou kunnen gebruiken. Helaas bleek dat met een Holafly e-sim niet mogelijk. Misschien in andere landen wel, maar niet in Canada. Voor 1 telefoon had ik aan 10 Gb meer dan genoeg voor die 30 dagen.

Wij waren een maand in Canada en de laatste dag kon ik geen gebruik meer maken van mijn holafly e-sim. Ook was er geen wifi in de buurt. Een half uurtje de roaming op mijnmobiel even uitgezet om in Vancouver via google maps even de weg naar de camping (met openbaar vervoer) op te zoeken. Kan nooit veel kosten dacht ik, want alle functies behalve google maps had ik uitgezet. Gebruik bleek achteraf ca 12 Mb en dat kostte mij € 60. Een heel dure les.

Ik heb mij verbaasd dat campings in geval van geen telefoonbereik soms toch wifi hebben en je daar gewoon online met je creditkaart kan betalen. Heb het gevraagd en het blijkt dan dat zij dan beschikken over een satelliet internet verbinding.


Bespaartip
Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan