Reserveer geen campgrounds West-Amerika wanneer je je wilt laten verrassen

Reserveer geen campgrounds West-Amerika wanneer je je wilt laten verrassen

door Jan Wit op 30-10-2014

Wij reizen 5 weken met een jeep + daktent en een klein pop-up tentje voor onze zonen(13 en 15 jaar). Voor aanvang van de vakantie deden we een poging om campings te reserveren. Dit blokkeerde ons totaal omdat we gewoon niet wisten wanneer we waar zouden aankomen. Dat allemaal vast legen past ons ook niet. Een camping toch gereserveerd en deze hebben we uiteindelijk toch weer moeten afzeggen. Dan ben je je geld kwijt want de meeste moet je vooraf betalen. Het was dus even spannend om zonder reserveren op pad te gaan, maar het viel ons 100% mee. Het bracht ons juist op zeer mooie en bijzondere overnachtingsplekken. Check ook vooral locals en vraag tips aan hen. Onze ervaring is dat op de "state" campings (doet me denken aan de natuurkampeerterreinen in Nederland van staatsbosbeheer) met wat minder faciliteiten meestal wel een plekje is. Vaak ook veel mooier en ruimer, vaak in een forrest of park. Een KOA camping was onze slechtste ervaring en $88. Veel te duur, aan een drukke weg, hutje mutje en alle extra's zoals game-room, ontbijtje, zwembadje hadden we niet nodig. Het lijkt even leuk, maar uiteindelijk is een kampvuurtje maken, vissen in de rivier of wild spotten toch meer ons vermaak. Alle state campings die wij hebben gehad lagen op mooie plekken in bos, aan rivier of meer of ergens boven in de bergen of in een national park. De kosten van een state campings liggen rond de $8-$25. Zelf registreren of een ranger komt geld innen. Voor de campings in de parken waren we een paar keer te laat ivm first come first serve. Einde middag. Tot nu toe de ervaring dat er net buiten het park ook state campings zijn waar nog genoeg plek is. Ook als je pas rond etenstijd aan komt. Twee keer hebben we de volgende ochtend de boel weer ingepakt en zijn naar een camping in het park gegaan voor de first come first serve plekken. Rond 10:00 uur was er zowel in Yellostone en Zion nog plek. Wild kamperen mag ook in veel staten in Amerika, behalve in de nationale parken. Op soms worden er ook kampeer optie aangegeven zonder faciliteiten en zonder kosten. Zo hebben we een fantastische overnachting gehad met uitzicht op Momnumetn Valley. Met RV kon je er niet komen, maar prima met auto. Een mooie en spannende rit naar het puntje van een plateau (mesa). Mijn tip is dus, wanneer je de tijd hebt en je het leuk vindt om je te laten verrassen, je graag ook wat off-rond gaat. Reserveer dan geen campings!!!!!


Kamperen
door Familie van Zwieten op 22-08-2019

Onze ervaring is juist dat je altijd nog wel een plekje vindt, ook al hangt er een bordje "full". Zeker als het voor één nacht is. De campings in de nationale parken (Bryce, Grand Canyon, Yosemite) hadden we wel van tevoren geboekt. Wij hebben één keer gehad (bij Page) dat een camping nog wel plekjes had, maar alleen campers tot max. 25 ft. kon herbergen. En die van ons was 31. Toen werd het de parkeerplaats op zeer nabij gelegen Walmart. Wat ook prima wil, de winkel sluit pas om middernacht en gaat om 06:00 alweer open (voor toiletten en evt. WiFi). We stonden daar overigens met zo'n 6 andere campers.

door op 09-08-2019

Ons viel ook op dat veel campings in juli toch gewoon vol zijn. Reserveren is aan te raden. Zeker in de nationale parken en aan de Pacific Coastway, waar maar weinig campings zijn. Daar hebben we zelfs een keer verkeerd gegokt, waardoor we gedwongen werden een nachtje wild te kamperen. En dat is daar niet toegestaan. Mocht je niet alles van tevoren willen vastleggen, dan kun je het beste een dag van tevoren boeken. Moet wel via internet. De ervaring leert dat campings de telefoon niet of nauwelijks opnemen.

door Jan Wit op 30-10-2014

Wel of niet campings reserveren in de periode september-oktober. Wat ik als advies gelezen en gehoord had was dat ,uitgezonderd Yosemite NP, je geen campings in de parken hoefde te reserveren. Al snel bleek echter dat dat zeker in de maand september in parken als Arches, Capital Reef, Bryce toch ook nodig was, en ook KOA campings in de buurt van deze parken waren snel vol. Vanuit onze ervaring is ons advies  dan ook om een paar dagen van te voren via internet of telefonisch te reserveren want soms zijn de plaatsen die je niet hoeft te reserveren al voor 11 uur  s morgens vol. Wij hoorden ook van Amerikanen dat september de laatst paar jaar een drukke maand is voor het bezoeken van de parken, zeker in de weekends

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan