Uber taxi in grote steden

Uber taxi in grote steden

door Diny Veldhorst op 11-08-2016

Je kunt de Uber-app downloaden en je dan met de Uber door de grote steden laten vervoeren. Je kunt ook met OV maar meestal heb je veel tijd nodig om uit te zoeken hoe dat werkt. In Nederland hangt er een illegale sfeer om Uber maar in San Francisco en Los Angeles, waar wij het gebruikt hebben, is het gewoon legaal. Het is echt heeel erg makkelijk via de app! Binnen enkele minuten staat er een taxi voor de deur en het is veel goedkoper dan het normale tarief! Iedereen daar geeft aan dat dit de beste, makkelijkste manier van reizen is en zeker niet duur.


Bespaartip
door op 09-08-2019

Wij hebben in Los Angeles een paar keer een Uber taxi genomen, omdat het OV daar niet geweldig is en een taxi toch het snelste vervoermiddel is. Je moet soms ook grote afstanden afleggen. Zeker als je weinig tijd hebt is Uber dan een uitkomst. Onze ervaringen met Uber in LA zijn gewoon erg goed. Binnen een paar minuten was een taxi beschikbaar. De prijs was redelijk en we hebben hele leuke gesprekken gehad met de chauffeurs, die ook keurig reden. De slechte verhalen over Uber herkennen wij dus niet obv deze ervaringen. Het installeren van de app moet je wel vooraf doen en niet vlak voor vertrek. Het kost toch wel veel tijd en je hebt goede wifi nodig, die niet overal voorhanden is.

door Fam. Lakerveld op 21-10-2018

Om van Oakland, waar we een huis hebben gehuurd via Airbnb, naar San Francisco te komen, hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van Lyft. Is heel goed bevallen. Ook in Las Vegas hebben we de taxi's van Lyft gebruikt. Snel, niet duur en goed.

door op 31-08-2018

Uber is zeker handig, maar als jullie de krantenkoppen wel eens lezen over Uber maakt het je niet vrolijk. Het is een bedrijf die heel slecht scoort op 'social consiousness'. Er lopen verschillende rechtszaken tegen Uber wb slecht behandelen van zijn werknemers en slechte werksfeer, vooral een anti-vrouw, dus seksistische houding op de werkvloer en zelfs tegen vrouwelijke journalisten die niet alleen maar een hosanna verhaal over het bedrijf wilde publiceren. De voormalige CEO heeft zelfs ontslag moeten nemen vanwege zijn slechte houding. Een goed alternatief is LYFT. Werkt precies hetzelfde als Uber, maar is kleiner, fijner voor zijn werknemers. Meer vrouwelijk chauffeurs hier werkzaam en ook fijnere gesprekken gehad met elke Lyft chauffeur. Helaas is Uber nog steeds de grootste, omdat ze nu eenmaal de eerste op de markt waren, maar wij hebben stelselmatig Lyft gebruikt om juist dit soort bedrijven die zo slecht scoren op social consiousness schaal te laten weten dat de consument dit niet pikt.

door op 18-02-2018

Uber taxi via de app is gewedig! Op onze rondreis door Florida wilden we niet met de camper in de grote steden rijden en parkeren. Vanaf de camping in de buurt namen we steeds voor enkele dollars een Über taxi.

door op 25-09-2017

Echt dé manier om zeer comfortabel snel en niet te duur van A naar B te komen in San Francisco. Er zijn zoveel Uber taxis dat je binnen een paar minuten onderweg bent. Echt ideaal! Wij betaalden bijvoorbeeld voor 45 min van vliegveld naar Union Square zo´n 30 dollar (+6 dollar fooi). Met 3 koffers is het toch een stuk aangenamer dan met het openbaar vervoer.

door op 15-09-2016

Tijdens ons verblijf in Miami hebben we de auto ingeleverd vanwege de hoge parkeerkosten. In plaats daarvan hebben we de app van Uber geinstalleerd op onze telefoon. Met z'n tweeën hebben we drie dagen door heel Miami gereden voor nog geen $50. De app werkt heel makkelijk, binnen enkele minuten staat er een taxi voor je klaar en het is erg goedkoop en super makkelijk om op deze manier door de stad te reizen.

door Diny Veldhorst op 11-08-2016

Wij vonden het reizen met de Uber erg fijn; je krijgt van te voren te zien wie je op komt halen (soort auto, nummerbord, naam van de chauffeur), het is niet duur en de meeste chauffeurs zijn aardig en hebben wel zin in een praatje. We hebben dit vooral in Los Angeles gedaan omdat we daarvoor in San Francisco alles met de bus gedaan hebben en dat was erg ingewikkeld en frustrerend. Als we daar de weg vroegen naar een bushalte zeiden de meeste mensen: ik ga nooit met de bus, ik gebruik altijd Uber, zal ik er eentje voor je bestellen? Daarom zijn we in LA niet eens begonnen aan het uitzoeken van het openbaar vervoer. Is heel goed bevallen, alleen maar positieve ervaringen.

Schrijf een review
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan