Wachttijd douane

Wachttijd douane

door op 01-09-2018

Op reis naar Florida hadden we een overstap in Atlanta. We hadden 3 uren de tijd; dus ruim genoeg, zou je denken. Ook moesten de koffers opnieuw worden ingechecked. We hebben 2 1/2 uur in de rij gestaan voor de douane en daardoor onze aansluiting naar Miami gemist, samen met heeeel veel andere mensen die aansluitingen hadden naar allerlei bestemmingen. Diezelfde avond gingen er nog 2 vluchten naar Miami, maar waren beide volgeboekt. We zijn op de reservelijst geplaatst en konden gelukkig diezelfde avond nog door (onze koffers zouden zeker naar Miami gaan, dus als we niet mee zouden kunnen, werd het een overnachting in Atlanta zonder spullen).

Drie jaar geleden vlogen we naar New York en daar hadden we dezelfde ervaring. Ook 2 uren in de wachtrij gestaan voor de douane. Omdat toen New York onze bestemming was, was het minder erg, maar nog steeds erg lang.

Zo blijkt maar dat het wellicht handig is voor een overstap heel ruim de tijd te plannen.

Terug naar Nederland hadden we vanuit Orlando weer een overstap in Atlanta, en nu maar 50 minuten, maar het land uit gaat als een speer! Uiteraard hoef je dan ook je koffers niet weer in te checken.


Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan