Wandelen in beren-gebied

Wandelen in beren-gebied

door op 08-08-2019

Als je op wandel gaat in beren-gebied (Glacier NP, Yellowstone NP, Grand Teton NP, ...) huur of koop zeker een beren-spray. Dit wordt sterk aangeraden ook als je in deze gebieden gaat wandelen. De kans bestaat dat je een beer tegenkomt. Wij zagen 6 beren (gelukkig toen we in onze camper zaten), maar vele wandelaars op ons pad hadden een beer gezien.

Je mag de beren-spray niet terug meenemen in je bagage naar huis, dus probeer hem nog door te verkopen. Wij konden hem nog voor 20 dollar (ongebruikt) doorverkopen aan onze buren op onze laatste camping. Gemiddeld kost een beren-spray 50 dollar. Jammer genoeg kan je hem niet overal huren (makkelijker in Glacier NP, moeilijk in bijv. Grand Teton NP).

Wij gaven onze kinderen elk ook een voetbalfluitje mee van thuis uit. Er wordt nl. aangeraden om tijdens de wandeling (vlak voor een bocht bijvoorbeeld) lawaai te maken zodat een beer weet dat je eraan komt. Over de beren-bellen die verkocht worden wordt gezegd dat deze niet effectief genoeg zijn om beren af te schrikken.

Probeer vooral te genieten van de wandeling en ga bij voorkeur op wandel met 2 of meer personen.

Ga altijd eens langs het ranger station of visitor center van het National Park om te informeren of de wandeling die je plande om te doen nog open of veilig is. Wij wilden bijvoorbeeld in Glacier NP een wandeling doen, maar aangekomen in het visitor center werd gemeld dat de wandeling die dag vanaf een bepaald punt was afgesloten omdat er teveel grizzly-beren waren gezien.


Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan