Chloride, Arizona

Chloride, Arizona

door Fam. Houtman op 04-08-2016

Langs Highway 93, op de route van Kingman, Arizona naar Las Vegas, Nevada ligt zo'n 17 mijl ten noorden van Kingman de afslag naar Chloride. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan in dit oude mijnstadje. Het plaatselijke winkeltje wordt gerund door een uiterst vriendelijke man die de indruk geeft het jachtige Amerika te zijn ontvlucht. En dat is de indruk die het hele dorpje geeft. Juist omdat er niets is en het ook weer zo authentiek is, is het een hele leuke korte stop, op weg naar de gekte van Las Vegas. Leuke oude gebouwtjes. Prima koffie en lunch in "restaurant" Yesterdays. Op zaterdagen is er een soort cowboy-toneelvoorstelling in het leuke wildwest-terreintje. Chloride had niet misstaan langs Route 66. Zie bijvoorbeeld ook https://maps.roadtrippers.com/us/chloride-az/attractions/historic-chloride of https://westernmininghistory.com/towns/arizona/chloride/


Leuk met kinderen Cultureel Historisch
door de BB's on road op 02-03-2020
door de BB's on road op 02-03-2020
door Fam. Mulder op 07-10-2019

Leuk oude "ghost- town". Moet je bezoeken als je via de 93 van Las Vegas naar Kingman/Grand Canyon gaat of andersom.

door Heidi Schuurmans op 24-09-2019

Een authentiek dorpje waar het woord stress uit het woordenboek is geschrapt. Bijna geen ziel te bespeuren. In het enige winkeltje/cafe hebben we een flesje bier gekocht dat we op het 'terras' mochten uitdrinken als we het flesjes in een papieren zak zouden steken. "That's the law !". Een zeer gezellig gesprek op het terras met twee bewoners van het dorp maakte het bezoekje aan het dorpje compleet ! Arizona hoe het vroeger was, wat er van overgebleven is en hoe de (arme) mensen er overleven en niet weg willen. Gewoon geweldig !

door Tineke op 27-07-2017

Zo'n mooi dorpje, zo veel te zien en te fotograferen, oude huisjes, benzine pompen, treinrails, oude gebruiks voorwerpen, cactussen, koeien, ezels, en de post office is nog gewoon in gebruik! Een uithang bord piept door de wind. Je kijkt er je de ogen uit. Wij hebben in het souvenir winkeltje mooie hoeden gekocht voor een zacht prijsje (nergens meer zo tegen gekomen) Hier moet je even naar toe rijden en vergeet niet om ook even een zij straatje in te slaan. Voor ons 5 sterren met stip!

door Fam. Houtman op 04-08-2016
Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan