Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon National Park, AZ

door Cor Konings op 07-09-2013

De Grand Canyon South Rim biedt veel uitzichtpunten en wandelingen langs de rand van de kloof.


door Dennis en Marike op 01-07-2018

35 dollar per voertuig of een park pas nodig voor de entree.

Het park is gewoon overweldigend mooi. De uitzichtpunten aan de westkant van het park zijn stuk voor stuk fantastisch. Prima te doen in 1 dag als je rond het middaguur aankomt, niet echt een wandelpark vonden wij.

door chantall op 30-08-2017

De 1e middag zijn we over een deel van de Rim trail en Hermite route gelopen. Geweldige uitzichten. Je loopt de stukjes die jij denkt interessant te vinden de andere overbrug je met de gratis shutlle bus. De 2e dag maakte we een afdaling via de Bright Angel trail, zijn 55 min. naar beneden gelopen en waren in 75 min. weer boven. Geweldig, hoe snel je afdaalt, de terug weg is erg pittig.

Aan het einde van de middag ook een klein deel van de afdaling van de South Kaibab Trail gedaan. 25 min. naar beneden 35 min. terug naar boven. Deze daalt minder snel, maar heeft weer een 280 graden view onderweg.

De South kaibab Trail vonden wij makkelijker, maar hier zijn geen water bij vulplaatsen onder weg. Bij Bright Angel Trail wel de 1e was voor ons op 55 min..

Ons gezelschap 2 volw., 2 x16 jarige.

door Yannick Tielen op 09-10-2016

Vorige maand was ik met 3 vrienden bij de Grand Canyon, wat een overweldigend stuk natuur is dit. Op dag 1 zijn wij langs de rand gaan wandelen en hebben wij de zonsondergang bewonderd. Dag 2 was met een helikopter over de Grand Canyon, super ervaring en als het kan moet je het zeker doen. Dag 3 zal ik nooit meer vergeten, zo eigenwijs als we waren en tegen alle waarschuwingen in zijn wij gaan wandelen via de South Kaibab Trail naar de bodem van de Canyon om de Colorado River van dichtbij te bekijken en voelen(ijskoud!). En toen moesten we weer omhoog, dit hebben wij gedaan via Bright Angel Trail. Ik heb nog nooit zo afgezien in mijn leven. Wellicht als je een ervaren wandelaar bent en iets beter voorbereid bent dat je het wel leuk vindt maar ik doe het nooit meer haha.

door M. Lennartz op 12-10-2013

De Grand Canyon is werkelijk schitterend om te zien. Elk uitzichtpunt is weer anders. Het is leuk om ook een stuk te voet langs de rim te lopen. Je gaat met de shuttle bus naar de Hermit road en stapt uit bij een uitzichtpunt. Je kunt dan naar de volgende stopplaats van de bus lopen. Op de bordjes staat de afstand naar de volgende stopplaats aangegeven.

door Cor Konings op 07-09-2013

Als je enkele dagen eerder bij Patrified Forest bent geweest, waar je in alle rust de bergen kunt bekijken en dan hier. Je rijdt auto aan auto van kijkpunt naar kijkpunt... Grand Canyon is geweldig, maar wat een grote mensen massa gaat er dagelijks doorheen.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan