Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon Page

door Familie Moonen op 26-08-2014

Upper Antelope Canyon is wel drukker dan Lower, maar absoluut de moeite waard. Boek, als het lukt, de tour van 11.30 uur. Lichtinval is dan echt het mooiste, krijg je van die foto's met lichtstralen. Van tevoren al boeken, snel volgeboekt. Inmiddels (augustus 2016) kost een kaartje voor de tour ong. 45 dollar pp. Daarboven komt nog 8 dollar per persoon om het parkeerterrein op te rijden (kosten park). Noodzakelijk om al ver van tevoren te reserveren. Kan eventueel via Tioga Tours: https://tiogatours.nl/voorpret/excursies/amerika/arizona/page/antelope-canyon-tours/


Cultureel
door Gert Hilbink op 27-09-2019

Wij hebben regelmatig de Upper Canyon bezocht, dit jaar ook weer. Ik ging op de Photographers tour en mijn vrouw op de "gewone" tour. Zoals altijd was het weer heeeeel druk, de gewone tour wordt door de canyon gedreven(!), op de heenweg weinig tijd om foto's te maken en op de terugweg helemaal geen tijd meer want je moet gelijk doorlopen naar de uitgang. Op de Photographers tour MOET je een (semi)professionele camera MET statief hebben anders ga je niet mee en er is geen refund (a.d.$165). Wij waren maar met 4 personen en kregen 2 gidsen mee die iedere keer de ruimtes waar we wilden fotograferen vrij maakten van publiek (die toch al opgejaagd werden door hun eigen gids). Kortom: de Photographers tour is zeker aan te raden als je echt mooie foto's wilt maken met een goede spiegelreflex- of systeemcamera. De gewone tour duurt ongeveer een uur en je wordt met 150 anderen door de 200mtr lange canyon gejaagd.......... maar het is heeeeel mooi daar binnen!

door Heidi Schuurmans op 24-09-2019

Niet te missen !! Een ongelooflijk schouwspel van licht. Wij waren er rond 15u30. Zeker op voorhand boeken want alles is snel volzet. De gids kent elke gsm en geeft tips hoe je die moet instellen en richten om de beste foto's te kunnen trekken. Een echte aanrader.

door Marc van Hoogendorp op 20-07-2019

In tegenstelling tot de LOWER canyon is dit een fantastische beleving met gidsen die voldoende tijd nemen om mooie foto's te kunnen nemen . zeker de moeite waard maar wel ruim op voorhand boeken om op het juiste uur naar binnen te kunnen.tussen 10u00 en 12u00 beste tijd.

door johan@jdevos.com op 27-12-2017

Het schouwspel is prachtig en onze gids wist precies hoe je de foto's moest maken. Daardoor kwamen er afbeeldingen tevoorschijn door het lichtspel die je anders niet ziet. Maar dat is interessant voor diegene met een fototoestel, voor degene zonder fototoestel was het een tour zonder info en enigszins teleurstellend. Ook mochten we geen statief mee terwijl het in de canyon vol stond met statieven, alleen moet je dan waarschijnlijk een duurdere en langere tijdsduur van de tour kiezen.

door Fam. Hindriks op 06-09-2017

Was een geweldige ervaring. Met name de foto's die je er kunt maken zijn prachtig. Onder begeleiding van een gids, die je na een korte enerverende autotocht naar de canyon, heb je een prachtige tijd. Ik zou zeggen een must.

door keesenmarjankonings@ziggo.nl op 28-09-2016

Doldwaze rit ernaartoe in open wagen op bankjes. Prachtige ervaring. We gingen om 17 uur naar binnen en werden in groepjes rondgeleid. Gids was zeer behulpzaam om mooie foto's maken. Stelt in mum van tijd je camera in en heeft onvergetelijke foto's helpen maken. Zeer de moeite.

door Familie Moonen op 26-08-2014

Upper Antelope Canyon is wel drukker dan Lower, maar absoluut de moeite waard. Boek, als het lukt, de toer van 11.30 uur. Lichtinval is dan echt het mooiste, krijg je van die foto's met lichtstralen. Van tevoren al boeken, snel volgeboekt.

door Rob den Heijer op 21-08-2014

De foto's van Antelope Canyon kom je overal tegen, vooral op boek omslagen zo mooi is het daar. Na wat google-werk besloten om de fototour te boeken om 11.30 uur. Bezoek datum was 30 juli en deze was in februari al volgeboekt! Vervolgens hebben we het schema omgegooid om toch de fototour op deze tijd te doen en daar hebben we absoluut geen spijt van gekregen. Bij het aanmelden in de ochtend bleek dat alle tours voor de hele week al volgeboekt waren... Door de fototour heb je 2 voordelen; a) kleine groep (7 personen) en b) beste licht, tips en hulp bij maken van onvergetelijke foto's. Bij aankomst moesten we snel in een half uur de hele canyon door omdat anders het mooiste licht weg was. Daarna kregen we nog een half uur om zelf extra kiekjes te schieten. Het verschil in licht tussen het eerste en tweede half uur was echter enorm, er was minder dan de helft van over na het middaguur. Ook kwamen we enorm grote groepen tegen van ca 20 personen die elkaar in de weg liepen om een vrij beeld te krijgen. Wat ons betreft was de fototour het extra geld dubbel en dwars waard.

door Margo van Oers op 12-08-2014

De weg naar de canyon is ook al een beleving. Maar het bezichtigen van de canyon onder leiding van een navojo gids is geweldig. Deze gids geeft geweldige tips om fotos te maken. Het is zeker de US 37,-/pp waard.

door Ruud en Hannie op 26-07-2014

Wij hebben de Upper gezien. Het beste tijdstip is zo rond 11 uur i.v.m. de lichtinval. Een grandioze ervaring. Je ziet bruin/grijze wanden binnen, maar als je de foto hebt gemaakt en ziet ...! Super mooi. Ook de rit door de woestijn er naar toe is spectaculair.

door J van Zoest op 20-06-2014

Wij waren bij de Upper Canyon iets na de middag. Maar wij hebben spijt dat we niet naar de Lower Canyon zijn gegaan. Het is enorm druk en je krijgt nauwelijks tijd om ervan te genieten. Daarnaast voegt de begeleiding weinig toe!

door Leni Beele-Benschop op 08-11-2013

Er staat overal beschreven,dat de kleuren in upper Antilope Canyon zeer de moeite waard zijn,maar dat hangt af van de periode van het jaar. Wij waren hier in oktober,zowel upper als lower bezocht,maar de lower heeft in oktober veel meer kleuren dan de upper,ook de Indianen beamen,dat dan de lower veel mooier is in deze tijd van het jaar.Je betaalt voor upper wel het dubbele.

door Marvin Kuipers op 18-08-2013

Fabelachtige canyon vlakbij Page in Arizona. Je boekt een excursie bij een van de bureautjes in het dorp (overal te vinden) en wordt door Navajo-gidsen meegenomen de canyon in na een rit van ong. 15 minuten. Neem een goed fototoestel mee. Je weet niet wat je ziet...

door Jeroen, Chantal, Yoren en Mila op 10-07-2013

Houd je van fotografie? Dan zou je in Antelope Canyon de Photography Tour kunnen nemen, Deze is iets duurder, maar daar tegenover staat ook meer tijd voor het fotograferen van al het moois in de canyon.

Schrijf een review
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan