Mariposa Grove

Mariposa Grove Mariposa Grove, Mariposa, CA

door C. van Son op 04-11-2013

In de Mariposa Grove of Giant Seqouias staan de grootste en dikste sequoiabomen van Yosemite National Park. Loop langs de Fallen Monarch (een omgevallen boom), door de Tunnel Tree en naar de beroemde Grizzly Giant. De Mariposa Grove is tot de zomer van 2017 gesloten in verband met opknapwerkzaamheden!


Cultureel Actief
door Heidi Schuurmans op 24-09-2019

Wel een stukje rijden langs de bochtige bergweg, maar ondertussen heb je wel mooie uitzichten. Aangekomen in de Grove moet je de auto laten staan en kan je met een shuttlebus verder. dan nog een korte wandeling en je waant je klein duimpje in een sprookjesbos met reuzebomen. Niet te vatten hoe de bomen bijna 3000 jaar oud kunnen worden. Blijkbaar was er een tijd gelden een bosbrand geweest. enkele bomen zijn hierdoor beschadigd. Maar zeker de moeite !

door koen.spriet op 17-08-2016

Als je Yosemite via het Westen verlaat, kun je opteren voor Tuolumne Grove Trailead (bij op de splitsing van de baan naar uitgang West en de uitgang Oost (Tioga Pass) - niet ver van Crane Flat Gas Station. Parking is wel klein voor een 30 ft Camper maar je kunt op verschillende plaatsen langs de baan parkeren. Wandeling van een half uurtje neerwaarts - relatief steile klim terug. Misschien niet zo indrukwekkend al Mariposa maar toch ook enkele 15-20 imposante Sequoia's, waarvan er eentje (dood) een opening heeft waardoor een postkoets kan rijden. Er ligt er eentje neer die volledig hol is en waar je gewoon kan doorkruipen.

door amanda_grit op 11-08-2016

Mariposa Grove GESLOTEN tot zomer 2017! Heeft geen zin om daar naar toe te gaan!

door C. van Son op 04-11-2013

Wandeling naar Fallen Monarch. Erg indrukwekkend

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan