Mono Lake

Mono Lake Mammoth Lakes

door Familie Moonen op 26-08-2014

Mono Lake is een zoutmeer, waar schitterende tufa's (zoutpilaren) zijn ontstaan. Ligt aan de 395


door annekedehaan10 op 15-08-2019

bezocht op doorreis naar Bishop vanuit het Yosemite. Niet overnacht daar, maar een korte stop gemaakt bij het visitorcentrum. Dat viel ons wat betreft uitzicht wat tegen, maar we werden verwezen naar de zuidkant, aan de 120 en daar kom je met een korte wandeling dichtbij het meer en de zoutpilaren en dat is echt prachtig. Absoluut de moeite van een stop waard. Het hoort bij de nationale parken, dus als je een pas hebt is het gratis toegankelijk.

door w.boschma op 31-08-2018

Wat een prachtige uitzichten. Helemaal 'Zen'. Korte wandelingen en zeker niet de zuidkant aan de N120 vergeten, want wellicht vond ik het daar nog mooier dan de westkant aan de N395. Muziek liefhebbers genieten hier zeker van. Beluister tijdens de wandelingen de muziek van Pink Floyd - 'wish you were here'. Prima camping in Lee Vining, dus wat houd je tegen.

door johan op 27-12-2017

Wat een mooi gezicht en wat een rust. Betoverend gewoon. Het is een korte wandeling 10/15 minuten. Gewoon even gaan kijken!

door anneboshuizen op 30-06-2017

Allereerst hadden we er mooi uitzicht op vanaf de 395 vanaf het noorden. We kampeerden in Lee Vining en hebben een wandelingetje gemaakt naar het Visitors Centrum in Het Noorden. Leuk om te doen, herten, vogels, uitzicht. De volgende ochtend zijn we vóór we echt Nevada ingingen aan de zuidzijde wezen kijken. Hier staan de tufa’s aan en in het water. Prachtig. Wie weet hadden we dat ’s avonds bij zonsondergang moeten doen. Zo’n raar idee dat het waterpeil van het meer vanaf 1941 drastisch is gedaald (zo’n 15 m), omdat Los Angeles 4 van de 5 voornaamste stromen die het meer voeden voor drinkwatervoorziening is gaan gebruiken. American Beautiful Pas geldig, anders $3,-

door Familie de Visser, Tollebeek op 28-08-2016

Op zich wel bijzonder, maar niet in vergelijking met de andere parken. Op weg naar Yosemite is het wel een korte stop waard.

door M. Mulder op 29-09-2015

Zeker interessant voor de vogelliefhebber qua zangvogels als water- en wadvogels. Op de tufa's zie je ook de nesten van de visarend. Er zijn verschillende plaatsen waar je bij het meer kan komen. Bij het visitor-center bleken ze ook een nederlandse beschrijving te hebben.

door Ellen de Jong op 04-08-2015

Niet bij het visitor center maar aan de zuidoever van Mono Lake (aan de 120) zijn de mooiste kalksteenformaties te vinden. Het is er echt sprookjesachtig. Wij wandelden daar mee met een ranger die leuke proefjes deed met de kinderen en ook voor de volwassenen interessante verhalen vertelde. De zuidoever is onderdeel van een National Park en dus gratis met een America the Beautiful Pas. PS. Negeer de waarschuwingen bij de afslag naar de 120: bij de parkeerplaats aan de zuidoever kun je gewoon met de camper komen.

door Familie Moonen op 26-08-2014

Mono Lake is een zoutmeer, waar schitterende tufa's (zoutpilaren) zijn ontstaan. Ligt aan de 395.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan