Tioga Pass Yosemite

Tioga Pass Yosemite Tioga Pass, Yosemite, Tioga Pass Road, Groveland, CA, United States

door Tom van der Sande op 17-05-2014

De Yosemite Valley is al erg indrukwekkend in combinatie met Glacier Point. Echter het ware pareltje van Yosemite is de Tioga Pass via Highway 120. Controleer goed of de weg open is (i.v.m. sneeuw). Zo ja, dan biedt deze weg ongestoorde vergezichten gecombineerd met prachtige bossen! De weg is vaak geopend tussen mei/juni en oktober/november. Check https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/wroads.htm voor de wegcondities.


door s.vanderwaal op 13-08-2022

Er wordt dit jaar aan de weg gewerkt op de Tioga pass. In het weekend liggen die vaak stil en heb je er geen last van. Door de weeks moet je op bepaalde punten ca 20 minuten wachten tot je achter een volgauto aan langs een stuk mag waar maar 1 baan open is. Als je voor de middag op het uitkijkpunt bent waar je de half dome kan zien, heb je kans dat er vrijwilligers zijn met een telescoop. En kan je daarmee kijken naar de klimmers op de half dome.

door de BB's on road op 02-03-2020
door Familie van Zwieten op 22-08-2019

Het is zeker een mooie route, maar voor de chauffeur is het wel vermoeiend rijden. 60 km. lang dalen, stijgen en bochten is erg vermoeiend rijden! Een (paar) stop(s) is zeker aan te raden! Ook voor de chauffeur, zodat die ook wat meekrijgt van de mooie uitzichten.

door Dennis en Marike op 01-07-2018

Prachtige route aan de noordkant van Yosemite. De foto's doen er zeker geen eer aan: het is in de werkelijkheid veel mooier! Wij waren er begin juni en er lag hier en daar ook nog sneeuw.

door johan op 27-12-2017

Geweldig mooie route, maar de chauffeur moet in ieder geval geen last van hoogtevrees hebben. Mooi vergezichten alleen waren er wat gecontroleerde branden zodat helaas het zicht soms wat beperkt was. Maar als de pas open is deze beslist nemen.

door jochemlies op 24-12-2017

Prachtige uitzichten en natuur.

door jetty en marc op 07-06-2017

wij waren daar half mei en hebben deze niet kunnen doen door te veel sneeuw , er werd ons gezegd dat de pas dit jaar niet open gaat voor half juni , jammer want blijkbaar is dat een heel mooie route

door w.piksen op 18-08-2016

Een stop die je zeker moet maken is die bij Olmsted Point. Parkeer je auto/rv en klauter op de naast liggende berg naar de top. Je wordt beloond met geweldige uitzichten. Naast de omliggende bergtoppen kijk je ook uit over Tanaya Lake.

door M. Mulder op 29-09-2015

Schitterende weg die blijft stijgen met prachtige uitzichten. Vergeet niet om onderweg stops te maken

door Familie Moonen op 27-08-2014

Schitterende weg. Onderweg kom je langs Tenaya Lake. Liggen hele leuke picknickplaats (met eigen BBQ), waar in het weekend families komen met hun hele hebben en houden. Je kunt er ook zwemmen: wel KOUD!

door Margo van Oers op 12-08-2014

Heel de weg vanaf Yosemite Valley tot aan de Tioga Pass is schitterend. Dus neem extra tijd om onderweg te stoppen.

door Tom van der Sande op 17-05-2014

De Yosemite Valley is al erg indrukwekkend in combinatie met Glacier Point. Echter het ware pareltje van Yosemite is de Tioga Pass via Highway 120. Controleer goed of de weg open is (sneeuw). Zo ja, dan biedt deze weg ongestoorde vergezichten gecombineerd met prachtige bossen!

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan