Snorkelen met Manatees

Snorkelen met Manatees

door Edwin Hoofs op 19-05-2016

Diverse organisaties in Crystal River bieden snorkeltochten aan met Manatees (Zeekoeien). In de directe omgeving van Crystal River overwinteren grote groepen zeekoeien bij de warme zoetwaterbronnen, zodat de winter ook de beste tijd is om deze excursie te doen. Toch zijn er de rest van het jaar ook nog enkele achterblijvers, waardoor het mogelijk is om deze zachtaardige beesten van heel dichtbij in hun natuurlijke omgeving mee te maken.


Leuk met kinderen Leuk met pubers Sportief Dieren Actief
door Anne Marieke op 06-01-2019

Wij hebben een Manatee (zeekoeien) tocht bij Homosassa Manatee Snorkling Center geboekt. Het was fantastisch! We zijn met Captain Traci Woods op pad geweest, op een boot waar maar max 6 passagiers mee kunnen. Wij waren maar met één ander stel. Je vaart eerst naar een plek waar de meeste zitten, waarna je in het water kan gaan snorkelen. We hebben veel zeekoeien gezien. Ze zijn heel nieuwsgierig en komen zelf op je af. Op een gegeven moment had ik er 4 om mij heen zwemmen. Als ze het leuk vinden, rollen ze op hun rug zodat je ze op hun buik kunt aaien. Echt een super ervaring en een echte aanrader! Helemaal niet eng, manatees zijn heel zachtaardig. Je krijgt een wetsuit, wat wel nodig is, en naderhand koffie/thee/chocomelk om op te warmen. Mijn man is op de boot gebleven, en heeft ook genoten omdat manatees ook dichtbij de boot komen waardoor je ze goed kon zien.

door Edwin Hoofs op 19-05-2016

Alhoewel de meeste zeekoeien al weer weg waren (in de winter verblijven ze bij de warmwaterbronnen). Een prachtige ervaring om heel dicht bij zeekoeien te zwemmen en de dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Je bent zo dicht bij de zeekoeien dat je ze aan kan raken. Ik zou buiten het seizoen wel altijd voor een private tour kiezen en niet voor een groepstour. Het voordeel van een private tour is dat je dan niet met een grote groep mensen rondom de paar achter gebleven zeekoeien zwemt.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan