Valley of Fire State Park

Valley of Fire State Park

door op 28-10-2018

Als je vanuit Las Vegas naar Zion NP reist kan ik jullie aanraden om eerst Hooverdam te bezoeken om dan via Lake Mead, Valley of Fire binnen te rijden. Je ontdekt er prachtige rotsformaties en met wat geluk, gelukkig hadden wij dat die dag, ontmoet je er wilde paarden. Afhankelijk van je planning is een overnachting met de camper op RV en trailerpark Fu N Sun in het dorpje Overton een aanrader. Het was één van de mooiste,meest verzorgde en bovendien goedkoopste full hook up campersites op onze reis (30usd). Na een lange dag is een echt Amerikaans biertje gaan drinken in de Red Rooster bar (tegenover de Mac Donalds) een aanrader.(ligt op wandelafstand van de RV site)


Kamperen
door lv.dendaas op 31-05-2024

Een prachtig park om doorheen te rijden en enkele korte trails te doen. Stond niet op onze planning, maar zeer de moeite waard. Wij waren hier begin mei, dus de temperaturen waren goed te doen. Ik kan mij voorstellen dat dit later in het seizoen te warm is.

door Dorien en Jan op 17-06-2022

Wij waren hier begin mei en dan zijn de temperaturen nog goed te doen: Loop dan in ieder geval de Seven Wonders trail van ongeveer 4 km (gesloten in de zomer wegens de hitte). Een prachtige tocht langs de Fire Wave en door canyons met rotsen in alle kleuren van de regenboog en allerlei vormen. Loop ook even door via Kaolin Wash naar Pastel Canyon (eigenlijk deel van de White Dome loop) . Zie bv ook https://www.smartrippers.com/en/united-states/valley-of-fire-the-7-wonders-loop-trail/

door wuyts.vercammen op 28-10-2018
door sten.vandermeer op 21-08-2018

Op de route van Las Vegas naar Zion door dit park gereden. Heel gaaf hoe je opeens door het vel rode gesteente rijdt. Zeker een must see!

door ronschouten op 05-07-2018

Een mooie onderbreking van de reis van Barstow naar Zion. Een wandeling naar White Domes of de Fire Wave trail is aan te raden.

door Dennis en Marike op 01-07-2018

Een erg mooi park, zeker als je nog niet zoveel rode rotsen hebt gezien. Het is een staatspark, waar de prijzen in onze ervaring tussen de 10 en 20 dollar liggen. Heel eerlijk, in die omgeving zijn zoveel rode rotsen dat het voor ons gevoel wat minder een wauw effect gaf. Dan vonden we Kodachrome en vooral Dead Horse vele malen mooier!

door Jeroen en Floor op 26-06-2018

Heel leuk staatspark. Aparte entree dus, maar zeker de moeite waard om door de rijden, hier en daar te kijken en een wandelingetje te maken. Niet groot, maar wel indrukwekkend.

door Bas op 24-01-2018

Prachtig park om te bezoeken ipv via interstate I-15 van of naar Las Vegas

door Tineke op 13-07-2017

Prachtig rood park met korte en langere hike's heel veel te zien. Zo blij dat we er 2 nachten hebben geslapen en super aardige ranger. Vraag bij het visitorcenter naar een platte grond en je weet precies wat waar te zien is en hoe lang de wandeling ernaar toe is.

door schneideroutdoor op 14-05-2016

Prachtig park, niet groot maar verrassend met desolaat maanlandschapgevoel. We hebben hier ook met de camper overnacht op de campsite zonder voorzieningen, mooie plek.

door Familie Moonen op 26-08-2014

Wij waren hier midden juli, maar ook toen nog redelijk rustig. Schitterend park.

door F. Venema op 19-08-2014

Heerljk klein natuurparkje met in de avond prachtig rode rotspartijen. Zelfs in Juli was er nog ruim plek en in onze ogen hadden we zelfs de mooiste plek met uitzicht. Er zijn prima douches, hookups, en veel natuur.

door Annemie Vercruysse op 12-08-2014

Minder gekend park, maar heel interessant. Kleiner dan andere parken, de pas voor de NP is er niet geldig, je stopt 10 $ in een omslagje aan de ingang van het park.

door Clasina Kool-van Angeren op 18-10-2013

Op weg naar Bryce canyon is het Statepark Valley of Fire zeker de moeite waard. Toen wij er waren (september) was het er ook heerlijk rustig.

door Leon & Yvon van Maaren op 06-10-2013

50 mijl voor Las Vegas van de snelweg afslaan naar de 169 naar Valley of Fire, dit is een State park. Het park heeft zijn naam te danken aan de rode rotsformaties die in allerlei modellen boven de grond uit toortsen. Via deze weg naar Laken Mead State Park en de Hooverdam. Het landschap is wederom adembenemend.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan