Een groen wandeling op hoog niveau in Centrum van New York

Een groen wandeling op hoog niveau in Centrum van New York High line, New York, NY, United States

door Frank Engelen op 09-08-2014

Geweldig om op een oude bovengrondse metrolijn op 5 meter boven de grond te wandelen. Heel deze stelage is beplant met boompjes en meer dan 400 bloemen. Halverwege moet je even afdalen om zeker een bezoek te brengen aan Chelsea Market Baskets 75 9th Ave, New York . Zeer oud oakhuis met zeer gezellige winkeljes met vis, vlees, brood en kruiden...Dit verwacht je niet als je er binnen gaat. Je kan er in een zeeer grote viswinkel, soep, sushi en kreeften in alle maten eten die je zelf uit kiest en die dan terplaatse gegrild worden... je ziet wel 30 vooral Chinezen vis en sushi klaar maken... een echte belevenis... koop een plateau sushi en wat drank en eet die dan op een zitbank buiten op Highline op... Op een bepaalde plaats waar de spoorlijn een knik maakt en waar zitbanken staan kan je zelf het vrijheidsbeeld in de verte zien staan. Het was voor ons een geweldig moment daar boven in het groen.


door Richard en Linda op 27-08-2018

Deze verhoogde jarenlang verwaarloosde spoorlijn is nu opgeknapt met veel bankjes en planten. Dit is een leuke plek om rond te hangen en te genieten van de uitzichten (design wolkenkrabbers). Als je van boven begint (w 30street) en dan "omlaag" loopt ligt bijna op het einde de Chelsea market. Hier binnen liggen vele winkeltjes, restaurantjes, barretjes.

door liesroest op 27-08-2017

Officieel gaat de high line met schemering dicht, maar in de zomer mag je langer blijven en kun je aan de noordkant heel mooi de zon zien ondergaan boven new jersey. Was het hoogtepunt van onze midweek new york!

door Lisa H. op 01-12-2014

Leuke wandeling over een oud spoor, boven de straten van New York. Ga als het even kan niet in het weekend, het is er dan erg druk.

door Frank Engelen op 09-08-2014

Geweldig om op een oude bovengrondse metrolijn op 5 meter boven de grond te wandelen. Heel deze stelage is beplant met boompjes en meer dan 400 bloemen. Halverwege moet je even afdalen om zeker een bezoek te brengen aan Chelsea Market Baskets 75 9th Ave, New York . Zeer oud oakhuis met zeer gezellige winkeljes met vis, vlees, brood en kruiden...Dit verwacht je niet als je er binnen gaat. Je kan er in een zeeer grote viswinkel, soep,Sushi en kreeften in alle maten eten die je zelf uit kiest en die dan terplaatse gegrild worden... je ziet wel 30 vooral Chinezen vis en sushi klaar maken... een echte belevenis... koop een plateau Suchi en wat drank en eet die dan op een zitbank buiten op Highline op... Op een bepaalde plaats waar de spoorlijn een knik maakt en waar zitbanken staan kan je zelf het vrijheidsbeeld in de verte zien staan. Het was voor ons een geweldig moment daar boven in het groen.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan