Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld New York, NY

door Danielle Kool op 08-08-2013

Stap op de boot bij de pier in Downtown Manhattan (Battery Park). Je kunt via www.statuecruises.com verschillende tickets reserveren. Zo zijn er tickets voor alleen het platform rond het beeld en zijn er tickets die toegang bieden tot de kroon. Tickets voor de kroon zijn altijd maanden van tevoren uitverkocht.

Een gratis alternatief is de Staten Island Ferry. Deze grote oranje boot brengt je in een klein half uur gratis naar de overkant en vaart redelijk dicht langs het Vrijheidsbeeld. Je moet daar verplicht van boord maar kunt direct weer instappen om terug te varen. De boot vertrekt vanaf de grote terminal aan Bay Street.


Leuk met pubers Cultureel Actief Exclusief Historisch Bespaartip
door david_en_jannie op 17-08-2019

Geweldige ervaring om via een heel klein wentel-trapje het hoofd van het Vrijheidsbeeld te bezoeken.

door Lisa - Tioga Tours op 06-10-2016

De oranje Staten Island Ferry vaart tussen Manhattan en Staten Island, redelijk dicht langs het Vrijheidsbeeld. Je kunt gratis aan boord, vertrek bij de grote terminal aan Bay Street bij Battery Park. In 25 minuten sta je aan de overkant, daar moet je van boord i.v.m. veiligheidsoverwegingen en kun je direct weer aan boord gaan om terug te varen. Ik vond het persoonlijk geen meerwaarde hebben om bij Statue Cruises (dure) kaartjes te kopen, zodat je het beeld van nog dichterbij ziet.

door - op 03-12-2015

boeking voor de Kroon nu al vol tot eind april, dus reis je van de zomer, probeer dan nu al een plaats te bestellen

door Fam. de Gier op 25-08-2015

Een van de hoogtepunten van ons bezoek aan New York: een bezoek aan de kroon van het vrijheidsbeeld! Een hele klim, maar zeker de moeite waard. Omdat het een NP is, betaal je niet schrikbarend veel geld voor een wereldattractie. Ook het museum op Ellis Island zit bij de prijs in en vonden wij heel interessant. Onze tieners waren hier wel snel uitgekeken. Reken een halve dag voor deze excursie en boek hem heel vroeg; een bezoek aan de kroon is gelimiteerd qua aantal. Je mag geen tassen mee naar boven nemen, maar er zijn wel kluisjes te huur tegen redelijk tarief.

door Irma Wenneker op 03-08-2015

We zijn met de gratis ferry naar Staten Island gegaan. Je ziet het beeld van een grotere afstand maar prima zicht en mooi beeld van skyline. Als je op Staten Island bent kun je meteen weer overstappen richting NY.

door Familie Moonen op 27-08-2014

Ook wij zijn met de Staten Ferry langs het vrijheidsbeeld gevaren. Aanrader: je komt er niet heel dichtbij, maar hebt goed zicht op lady Liberty.

door Familie Moonen op 26-08-2014

Als je geen tickets hebt voor bezoek aan vrijheidsbeeld, ga dan met gratis ferry van Battery Park naar Staten Island. Je vaart dan op redelijke afstand langs vrijheidsbeeld (niet heel dichtbij, maar dicht genoeg om goed te kunnen kijken).

door Shana George op 30-09-2013

Ga niet op de toeristische ferry's waar je trouwens ellelang moet wachten, maar neen de Staten Island Ferry!  Ook bekend van in de Sex& the City series. Veel plezier!

door J. Atsma op 20-08-2013

Veerpont naar Statue of Liberty kan, maar de stadsveerdienst (gratis) komt er ook in de buurt. Je moet jezelf afvragen wat de meerwaarde is om rond te lopen op het eiland waar de Statue of Liberty op staat.

door Danielle Kool op 08-08-2013

Stap op de boot bij de pier in Downtown Manhattan (Battery Park) welke je brengt naar het Vrijheidsbeeld. Misschien is 'the Crown' open en kan je hoog in het beeld komen voor een fantastisch uitzicht!

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan