Jack Daniels distillery

Jack Daniels distillery

door M. Lennartz op 25-10-2015

In het kleine plaatsje Lynchburg ligt de distillery van Jack Daniels. Er is de mogelijkheid voor een gratis tour of een tour van 10 dollar waarbij je ook whisky kunt proeven. Je wordt bij de gratis tour vanuit het visitorcentrum met een busje met een groep van 25 personen onder begeleiding van een gids naar de verschillende locaties van het productie proces gebracht. Je ziet onder andere de grot waar het water voor de whisky vandaan komt, hoe de vaten worden gemaakt en waar de flessen worden gecontroleerd en verpakt . Je krijgt veel te horen over de geschiedenis van Jack Daniels en over het productieproces. Er wordt ook een groepsfoto gemaakt die je na de rondleiding kunt downloaden. De weg ernaar toe is een omweg waard, Lynchburg county is een mooie omgeving om doorheen te rijden.


Historisch
door robertwantia@gmail.com op 14-05-2019

De prijs is de tour zonder het proeven van de whisky, anders komt er nog 5 of 10 dollar bij bovenop. De tour is prima, maar het leukste vond ik de souvenirwinkeltjes in het dorpje zelf. Hier merk je echt overduidelijk waar je bent, meer dan in andere plaatsen in het zuiden. "Make america great again", confederate flags, "2 things I love: god and guns". Voor ons is dit humor, maar voor hen is het bloedserieus, en ik heb dat nergens anders zo sterk gevoeld als in Lynchburg. Dus als je nog een confederate flag wilt meenemen voor thuis, moet je hier zijn.

door vanlon@xs4all.nl op 20-08-2017

Bezocht met gezin, zeer leuk & authentiek, vriendelijke en goed geinformeerde gidsen. Je krijgt echt een kijkje in de keuken op de "fabriek", zeer interessant (ook voor de kinderen) was het hele proces van gisting, maken van alcohol, destileren en het unieke houtskool filter proces van jack Daniels, je mag overal kijken en ruiken bij alle processen, uniek in deze tijd. Er zijn trouwens geen gratis tours (meer) voor een echte rondleiding van ca. 1,5 uur wordt toch een kleine bijdrage verwacht en fooi voor de gidsen. Maar zeer de moeite waard, zeer authentiek.

door M. Lennartz op 25-10-2015
Schrijf een review
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!