Rondleiding Boeing-fabriek

Rondleiding Boeing-fabriek Everett, WA, United States

door M. Lennartz op 18-10-2014

The Future of Flight & Boeing Tour is een aanrader wanneer je in de buurt van Seattle bent. Het is een indrukwekkende ervaring om een rondleiding te krijgen in de immens grote Boeing-fabriekshal. Er staan tientallen vliegtuigen in verschillende fases van fabricage. Je krijgt eerst een film te zien, dan ga je met een bus naar de fabriekshal waar een gids je uitleg geeft over de bouw van een vliegtuig. Als je geluk hebt wordt er een vliegtuig opgehaald door een opdrachtgever. https://www.futureofflight.org/boeing-tour-seattle

12-06-2022: Op dit moment werden er geen rondleidingen meer gegeven door Boeing, nog steeds vanwege Corona. Ze willen hier ooit weer mee gaan starten, maar naar alle waarschijnlijkheid is dit pas volgend jaar (2023), goed hun website in de gaten houden. Verder kun je de future of flight wel bezoeken, maar je krijgt dan alleen een film te zien en er staan een paar tentoonstellingen. Veel interessanter is het Museum of Flight, in Seattle zelf, in de buurt van het vliegveld. Hier staan oa de concorce, een 787 en de allereerst gebouwde ooit 747.


Leuk met kleine kinderen Leuk met kinderen Leuk met pubers
door Martin W. op 28-05-2016

Leuke trip. Je ziet de grote tunnels door deze mega-fabriek en hebt uitzicht over het bouwproces van de 747, 767, 777 en 787. De tour is niet echt geschikt voor jonge kinderen, de gallery zeker wel.

door Fam. de Gier op 26-08-2015

Tour van 1,5 uur langs eindassemblage van 747, 777 en 787 (dreamliner). Indrukwekkend om deze laatste fase van het productieproces te zien. Ook buiten genoeg te zien aan vliegtuigen. Toen wij er waren stond er een Boeing dreamlifter, het grootste vrachtvliegtuig ter wereld waar er maar 4 van gemaakt zijn, voor onderhoud en de Boeing 747 met Seahawks logo.

door Bas Ruiter op 29-05-2015

Een bezoek aan de boeing fabriek in Seattle is echt de moeite waard. Kinderen moeten wel 1.22 m zijn. Zo konden bij ons twee kinderen niet mee. De fabriek ligt aan de landingsbaan. Dat is al mooi om naar te kijken maar binnen vermaak je je in het future of flight center ook prima. Zelfs met een 1 jarige is dat goed te doen.

door M. Lennartz op 18-10-2014

The Boeing Everett factory tour is een aanrader wanneer je in de buurt van Seattle bent. Het is een indrukwekkende ervaring om een rondleiding te krijgen in een immens grote fabriekshal. Er staan tientallen vliegtuigen in verschillende fases van fabricage. Je krijgt eerst een film te zien, dan ga je met een bus naar de fabriekshal waar een gids je uitleg geeft over de bouw van een vliegtuig. Als je geluk hebt wordt er een vliegtuig opgehaald door een opdrachtgever.

Schrijf een review
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan