Wandeling door Johnston Canyon - Banff NP

Wandeling door Johnston Canyon - Banff NP

door op 10-08-2016

In Banff National Park kan je langs de Johnston Canyon wandelen. Je kan eerst tot aan de lower falls wandelen (1,2 km one-way) en verder doorwandelen tot aan de upper falls (2,4 km one-way). Een wandeling langs een aangelegd pad. Zorg dat je op tijd vertrekt zodat je de drukte voor bent (best voor 10u). Daarna kan je nog doorwandelen tot aan de Inkt Pots (5,6km one-way), kleine vijvertjes met blauw-groene bodem. Het is een zware wandeling door een bospad. Weet dat je van de parking tot de Inkt Pots 6km wandelt en dat je deze ook nog terug moet. Eens aangekomen bij de Inkt Pots ben je blij wat je ziet en het is er mooi maar het is niet spectaculair.


Sportief Actief
door Erica op 27-10-2023

Een prachtige kloof met een aangelegd pad naar de lower falls en verder door de upper falls. Hoe verder je loopt hoe rustiger het wordt. Het loont ook zeker de moeite om nog door te lopen tot de Ink Pots. Het bospad is goed te lopen en kent inderdaad wat steilere stukken. Bij de Ink Pots, een stel prachtige meertjes, is het goed toeven. Hier is het duidelijk rustiger dan bij de watervallen. In verband met drukte: kom vroeg, dan is er nog voldoende parkeergelegenheid voor een RV.

door Gerard en Jodi op 22-09-2022

Helaas bleken de upper falls tijdens ons bezoek gesloten. 'Under construction' dus dat konden we helaas niet beoordelen. Het is vrij druk daar, maar we stonden op de campground tegenover de Canyon.

door Kris Bresseleers op 25-08-2022

Johnston Canyon: must do, must see. Dat geldt hier echt. Na de Upper Falls (2,5 km H) moet je nog verder klimmen naar de Inkpots. Zeker doen, prachtig. Maar de klim tot daar is wel zo'n 45 min (3,2km) stevig klimmen. Hou ook rekening met de drukte op het eerste deel van de wandeling tot aan de Upper Falls. Nadien werd het een stuk rustiger. De parking is gelukkig vrij groot.

door Creutzburg op 14-09-2018

wij hebben de wandeling gemaakt vroeg in de ochtend. het viel nog ontzettend mee met de drukte. de wandeling naar de lower falls is goed te doen. je komt bij de waterfall bij een bruggetje aan waar je uitzicht hebt op de lower falls. je kunt evt ook nog de grot inlopen om de waterval van een stuk dichter bij te zien. iedereen wil in dat kleine grote dichterbij de waterval komen en ze zijn erg ongeduldig. persoonlijk vonden wij het uitzicht van af het bruggetje mooier. wij zijn verder gelopen naar de upper falls. deze wandeling werd al een stukje pittiger. aangezien je omhoog liep beetje bij beetje. maar aangekomen bij de upper falls is het wel allemaal waard. je kunt via het bruggetje die ze er voor hebben gemaakt, genieten van de waterval en de steen formatie er om heen. prachtig gewoon.

wij zijn de wandeling niet verder gaan nemen naar de inktpots, maar terug naar de auto om na te genieten van deze mooie wandeling

door krisvdb86 op 11-06-2018

Doordat we Canada vroeg in het seizoen bezochten, waren er nog behoorlijk wat hikes gesloten. Via het tourist infocenter kregen we Johnston Canyon hike als mogelijk alternatief. Aangekomen omstreeks 9u (half uurtje rijden van Lake Louise), waren wij als een van de eersten. Wat een mooie wandeling: niet al te zwaar, mooie paden en wat een prachtige natuur! De Hidden Cave staat (expres?) nergens aangegeven. Het is dus even goed zoeken naar het juiste pad, een leuke extra uitdaging! Tijdens onze rit en onderweg van de parking naar de hike ook nog wat wildlife tegengekomen!

door Joyce op 11-05-2018

Wij waren hier in april, op een mooie, zonnige dag. Omdat we ook een 7-jarige bij ons hadden, zijn we alleen naar Lower Falls gelopen. Het pad erheen is prima begaanbaar en veilig, alleen toen wij er waren lag op het tweede deel van de tocht nog wel flink wat ijs, en we zagen daardoor ook iemand flink onderuit gaan. Dus in die periode is het verstandig om goed schoeisel aan te doen. Ik denk dat we ook nog naar de upper falls waren gelopen als er geen ijs had gelegen, maar nu hielden we het hierbij. Dat was ook eigenlijk al een prachtige ervaring, want de waterval en het bassin waar hij in terecht komt is prachtig!

door Martin W. op 08-03-2018

Ook erg mooi om in de winter te doen. De rivier is bijna helemaal dichtgevroren. In het begin is het nog wat koud, maar doordat de wandeling toch ook wel behoorlijke klim en daalstukken bevat, ben je snel genoeg opgewarmd. Toen wij er waren werden de upper falls beklommen door ijsklimmers. De watervallen zelf waren helemaal bevroren, dit is ook spectaculair om te zien. De hele wandeling is wel mooier als alles ontdooid is, maar het blijft een aanrader.

door kristelcavens op 20-08-2017

Je moet inderdaad best vroeg zijn aan de Johnston Canyon, want parking is niet zo groot (wel groter dan bijv aan Morraine lake). Nadeel van voor 9u te starten is dat zon dan nog niet in de canyon zit en je dus bij de start van je wandeling nog geen mooie foto's kan nemen. Maar wandeling is wel heel mooi, dus zeker de moeite.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan