Moraine Lake en parkeren

Moraine Lake en parkeren

door G. van der Schaaf op 20-09-2016

Moraine Lake bij Lake Louise is een trekpleister. Alleen is er weinig parkeerruimte. Na 11 km bergop te hebben gereden bleek er geen plek meer voor onze camper. Dan maar terug. Toen was de weg bergop inmiddels afgesloten . Tip: Ga echt heel vroeg daarheen. Wij weken uit naar Lake Louise (meer) en daar was een groot parkeerterrein. Het dorp Lake Louise heeft eigenlijk niets te bieden.


Ontspanning
door rall op 01-10-2023

In 2023 is Moraine Lake niet meer met de auto te bezoeken. Vooraf kaartje voor de bus vanuit dorp Lake Louise kopen. Is via website te bestellen. Voor maar 8,- CAD brengt een bus je naar Lake Louise én Moraine Lake op het door jezelf gereserveerde tijdslot. Terug naar het dorp met dezelfde bus die elke kwartier reed in september 2023. (Kijk op internet naar 'Parks Canada Reservation Service')

door Leo & Maxime op 01-07-2019

Zoals al geschreven: voor 9uur of na 16uur naar Moraine anders is de weg dicht. Maar je kunt wel aangeven dat je niet naar het meer gaat, maar naar Paradise Valley. Vanaf daar is een prachtige wandeltrail naar Lake Moraine. En eerlijk gezegd, vind ik Lake Annette (half bevroren) en Paradise Valley mooie dat Lake Moraine.

door marloessiccama op 24-06-2018

Echt prachtig meer! Ja, parkeren is lastig, zeker met een 30ft RV. Voor ons bezoek aan Lake Louise namen we de bus vanaf de overflow langs de hwy. We aten in het motel in Lake Louise (verder niet echt de moeite waard) waar je prima achter kunt parkeren met een RV . Daarna, tegen een uur of 19 gingen we omhoog naar Moraine Lake, de weg was weer open en er was parkeergelegenheid genoeg! Dus of heel vroeg of wat later.

door Familie Smit op 21-08-2017

Bezoek in het hoogseizoen eerst Moraine Lake en daarna pas Lake Louise. De parkeerplaats van Moraine Lake was om kwart over acht vol, we konden nog langs de weg parkeren. Iets later en het was niet meer gelukt. Het uitzicht op dit meer is fantastisch! Moet je bezoeken!

door Versloot op 18-06-2017

Mooiste meer in de regio. Ook hier een must om vroeg te zijn (liefst voor 8en). Er lopen een aantal tof uitziende hikes vanaf de parking, maar waren helaas nog niet toegankelijk toen wij er waren (juni 2017).

Extra tip: er zijn (heel) veel pika's te spotten op de korte wandeling naar het hoge uitkijkpunt. Grappige beestjes die al hun angst voor mensen ondertussen hebben verloren.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan