River Safari

River Safari River Safari, Blue River, BC, Canada

door J. Hoetmer op 19-08-2014

Hele leuke rivier safari (boottocht over de rivier) met personeel die het heel leuk brengt. Weten veel te vertellen over de omgeving en over beren.


Leuk met kinderen Leuk met pubers Dieren Bespaartip
door C. van Kralingen op 05-01-2020

Niet doen, ze hebben onlangs een flinke boete gehad omdat ze beren lokken met voedsel, dus zo natuurlijk is het niet. Dit is ook verboden.

door Anouk Bodenstaff op 09-08-2019

Leuke boottour over de prachtige Blue River. Vriendelijk personeel dat veel kennis heeft over de beren en het andere wildlife in de buurt. De combinatie van twee verschillende boten maakt het divers en afwisselend. Onderweg stop je bij een prachtige waterval! Helaas hebben wij vanwege het zeer slechte weer geen beren kunnen spotten tijdens deze tour. Ondanks dat dit teleurstellend was (en niet hun schuld) hebben we wel veel geleerd over het leven van een beer en hebben we de prachtige natuur hier mogen bewonderen.

door Martin de Jonge op 05-07-2019

leuke boottrip/excursie om te doen met droog weer. we wilden eerst andere excursie doen,maar ons werd verteld dat deze niet meer werd gedaan vanwege de korte tijdsduur en kans om wildlife te zien. het werd dus een trip van totaal 3 uur,waarvan 2 uur in een fluisterboot en 1 uur met een jetboot. de gids die we hadden was erg enthousiast met vertellen over de natuur en we hadden het geluk dat we na een half uurtje varen een grizzlybeer zagen eten langs het water. een half uur later zagen we een zwarte beer met 2 jongen tussen de bomen lopen. bij beide hebben we een kwartiertje stil gelegen om ze te bewonderen. met de jetboot ga je naar het begin van de rivier maar de kans dat je daar wild ziet is vrij klein, omdat je met 3 powerboten over de rivier raast, wat op zich al de helft van het plezier is. voordat we met de powerboot gingen varen hebben we een smal pad van 10 min lopen gedaan om een mooie waterval te zien. ik kan me voorstellen dat als je geen wild ziet dat je dan wel teleurgesteld bent en je 3 uur lang over het water gaat waar je dan 100 dollar per persoon voor betaald. het is, denk ik , een kwestie van geluk hebben of je beren ziet of niet. wij hebben ervan genoten, zowel van de beren die zagen als van de bootreis. de gids vertelde heel veel over de natuur en over de beren. al met al en leuke middag geweest.

door bouwmanfe@hotmail.com op 20-08-2018

fantastisch gebied en leuke manier om op beren zoektocht te gaan. Wij hebben er slechts 1tje gezien, maar het was ook bloedheet, dus dat zat er wel in. goede gidsen, nemen alle tijd en de omgeving alleen al is de trip waard.

door maritfonhof1@hotmail.com op 15-08-2018
door J.J. Valentin op 14-08-2018

Wat was dit een leuke belevenis. Eerst met bootje (fluister) door het meer varen opzoek naar beren en wildlife. We hebben 4 beren gezien, zwemmend, lopend, etend, en rennend. Super leuke ervaring met erg erg leuke gidsen. Vervolgens met de jetboat. Dat was gewoon gaaf!

door Roos op 10-08-2018

Zonder reservering konden we klein uurtje later mee met de 2-uur durende boottocht. Speurden vanuit de electrisch aangedreven catamaran de oever af, maar rekenden nergens op. Maar jawel hoor, toen al werd koers gezet naar het overstappunt voor de jetboats verschenen alsnog 4 beren op de oever. Een beer zwom een heel eind naar een eiland. Gids Alice nam er alle tijd voor. Daarna nog een tocht met snelle jetboats op de Blue River. Ook geweldige ervaring. Al met al waren we pas na 3 uur varen weer terug. Daarna nog met lekkere hamburgers geluncht voordat we weer verder trokken op onze route van Clearwater naar Jasper. Prima onderbreking op een rij-dag.

door Familie van der Waal op 09-08-2018

Leuke tussenstop in Blue River. Wij hebben een boottocht gemaakt. Eerst met een langzame electrische boot en daarna met een snelle boot verder. Veel beren gezien! Aardig personeel, aardig restaurantje erbij en voldoende parkeergelegenheid voor campers. Er wordt geadverteerd met 'één uur-excursie', wij zijn zo'n drie uur onderweg geweest. We hebben genoten.

door marloessiccama@hotmail.com op 24-06-2018

Leuke boottocht met leuke gids. En ja, we hebben een beer gezien.... Wel erg duur voor het geleverde. Beren zie je zeer waarschijnlijk ook ergens anders en een kano huren om een tochtje op een meer te maken is mogelijk voor 15 CAD. Ik zou het niet weer doen.

door Familie Smit op 15-08-2017

Mooie excursie! Hoewel we midden op de dag en in het hoogseizoen zonder reservering aankwamen, was dat geen enkel probleem en konden we na 40 minuten wachten op een bootje stappen. Wordt door veel Nederlanders gedaan, lijkt het wel. Vier beren gezien, een waterval bezocht, maar het boottochtje zelf op het meer is ook al de moeite waard. Er wordt erg veel informatie gegeven over dat wat je ziet (en ook over wat je niet ziet trouwens). Kinderen half geld.

door Jacco en Louise op 23-07-2017

Deze boottocht was 100$/67€ per persoon. Onze trip duurde 2 uur maar als dit echt maar een uurtje zou zijn vonden we dit het niet waard. We zien ook beren langs de weg gratis (wij hebben in totaal 17 beren gezien in onze vakantie). Maar onze gids Tim deed er 2 uur over, hij was even de tijd vergeten, Tim deed het erg leuk en vertelde vol enthousiasme over de beren. Totaal hebben we 4 beren gezien van dichtbij, ze liepen rustig langs de oever. Ook maakte we een uitstapje van de boot naar een waterval. Dat was wel een leuke twist. We zouden het niet nog een keer doen voor deze prijs.

door Versloot op 18-06-2017

Leuk uitstapje op weg van/naar Jasper. Met een boot het water op en in alle rust beren spotten. Wij hadden het geluk een zwarte beer ruim een kwartier te volgen. Scharrelen, eten, liggen, weer wat scharrelen. Erg tof.

Gids (Russell) deed het leuk.

door West-Canada Rondreis op 05-06-2017

Een fantastische belevenis met gids (Tim). Beren spotten per speedboot. Spannend, leuk en leerzaam. Absolute aanrader !!!

door Sjors en Joke van den Tillaar - Karman op 03-06-2017

Op zich doen de gidsen hun best om beren te spotten, geven goede uitleg over de leefomgeving van de beren. Maar als je al een paar keer beren hebt gespot ( gratis) dan is 100 Can dollar pp toch veel geld voor een boottochtje van een uur. Wij hadden dan nog het geluk dat we vroeg waren en de gids alle tijd er vooruit trok zo' n 1 1/2 uur. We hebben op het laatst een paar beren gezien, waarvan ik er een goed heb kunnen filmen. De rest bevond zich in het struikgewas en was moeilijk te fotograveren. Filmen ging nog omdat de struiken bewogen waar ze liepen.

door Rene en Jacqueline op 22-10-2016

Deze Riversafari van 1 uur om o.a. zwarte beren is zeker een aanrader. Wij kwamen om 15:00 uur en het was heel rustig, dus we konden gelijk vertrekken met de boot. Door de medewerkers wordt je eerst bijgepraat over de leefomgeving van de beren en over de populatie van de dieren in deze omgeving. Daarna op zoek naar beren gegaan. Al snel hadden we een zwarte beer in het vizier. Rustig bracht de gids de boot dichter bij de kust waardoor wij een geweldig zicht hadden op de beer, die rustig zijn ding aan het doen was. Eten zoeken voor de lange winterslaap die in november begint. (geleerd van de gids) Ook bezochten we nog een prachtige waterval die alleen per boot te bereiken is.
Tip: in een van de reviews staat dat je 10% korting krijgt..... dit krijg je bijna altijd als je de flyer van een Visitor Centre (Wells gray) meeneemt.

door a.lee@chello.nl op 19-08-2016

Een prima manier om beren in hun natuurlijk gedrag te spotten. Je vaart in een prachtige omgeving en de medewerkers respecteren de beren volledig. Dit betekent dat je op gepaste afstand rustig de beren die langs de oever rond bazuinen kunt observeren. De volgende ochtend hebben we ook de jeepsafari gedaan, maar toen hebben we geen wild kunnen zien. Was een beetje zond van het geld, maar misschien hebben we gewoon pech gehad. Het blijven wilde dieren die in een groot gebied leven, dus het is ook een kwestie van geluk als je wild ziet.

door R. van Vessem / E. Sijm op 01-11-2015

Deze Riversafari van 1 uur om o.a. zwarte beren te kunnen spotten is ons prima bevallen. Door de medewerkers wordt je in warme en/of waterdichte kleding plus zwemvest geholpen en voorzien van een extra dekentje als het fris is. Daarna op zoek naar beren gegaan, waarbij wij het geluk hadden enkele zwarte beren te zien. Onderweg wordt een goede uitleg gegeven, zowel over de omgeving als ook over het leven van de zwarte beer, waarbij niet strikt de tijd wordt aangehouden, wij waren ca. 1.45 uur onderweg. Tip: 10% korting als je met Canadream reist.

door K. Dambrink op 16-08-2015

Onderweg tussen Jasper en Wells Gray hebben we de River Safari gedaan. Zoals eerder aangegeven zijn de gidsen vriendelijk en vol informatie. We hebben 2 beren gezien. Nadeel is wel dat je de beren vanaf het water en dus vanaf redelijke afstand. We vonden het achteraf relatief duur, maar dat komt misschien ook omdat we ca 2 uur later bij Wells Gray een beer tegenkwamen die op 3 meter aan de kant van de weg stond...... (gratis)

door Alice D'hont op 07-10-2014

Wij hebben dit gedaan op de weg van Wells Grey naar Jasper als tussenstop. De safari zelf is een uurtje, mooie omgeving met inderdaad veel informatie door de gids. Hebben 2 beren gezien tijdens onze trip. De moeite waard zeker als je niet een paar uur op een boot wilt zitten.

door J. Hoetmer op 19-08-2014

Hele leuke rivier safari met personeel die het heel leuk brengt. Weten veel te vertellen over de omgeving en over beren.

Schrijf een review
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan