Muurschilderingen in Chemainus

Muurschilderingen in Chemainus

door op 16-07-2017

Chemainus is een mooie en sfeervolle plaatsje met een dorpskern. Leuke eetgelegenheiden en winkeltjes. Het is eigenlijk een openluchtgalerij. Via een route (volg de gele voetstappen) kun je de levensgrote, prachtige en kleurrijke muurschilderingen bewonderen. Er zijn bijna 40 muurschilderingen en 12 beelden die de geschiedenis van het plaatsje (en daarmee ook dit gedeelte van Canada) op cultureel en historisch gebied laten zien. Iedere schildering en beeld heeft zijn eigen verhaal. Bij het plaatselijk toeristenbureau is een beschrijving van de schilderingen en beelden te verkrijgen. Het is op loopafstand van elkaar. Je kunt er gerust enige uren spenderen. Het plaatsje kijkt uit op het water.


Cultureel Historisch
door Kris Bresseleers op 08-08-2022

Aangenaam dorpje, perfect voor een tussenstop. Wel even moeten zoeken naar RV-parking: op het einde van het dorp: Croftstreet. En inderdaad, mooie muurschilderingen rond geschiedenis van autochtone indiaanse bevolking.

door Creutzburg op 16-09-2018

Mooi rustig stadje, met een mooie rustige sfeer. je kunt rustig door het stadje heel lopen en de vele muurschilderingen bekijken.

door leonie.savelkouls op 16-07-2017

Prachtig plaatsje, mooi gelegen. Indrukwekkende gevelschilderingen die een goed beeld schetsen van de geschiedenis van Chemainus.

Schrijf een review
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan