Emerald Lake Yoho Provincial Park

Emerald Lake Yoho Provincial Park

door op 27-06-2016

Lake Louise? Veel mooier en minder toeristisch zijn Moraine Lake (vlakbij Lake Louise) en Lake Emerald (bij Field). Heel mooi. Om het laatste meer kun je fijn wandelen. Een uur rond het meer wordt aangegeven, maar als je op je gemak loopt, wordt het al snel twee uur. Meren zijn prachtig turquoise van kleur. Yoho park was voor ons het mooiste park.


door Creutzburg op 14-09-2018

wij waren hier vroeg in de morgen. rond 10 uur. lekker nog rustig. was nog aan de bewolkte kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Het lake was een plaatje om te zien. wij hebben er voor gekozen om op dit meer een uurtje te gaan kanoeën. heerlijk om te gaan doen.

door krisvdb86 op 11-06-2018

Vooraleer Emerald Lake te bezoeken snel nog even gestopt bij de Natural Bridge. Daarna aangekomen bij Emerald Lake. Vooraf stelden we ons de vraag of het water echt zo blauw zou zijn. En jawel hoor, eens we onze camper hadden gestald op de parking zagen we onmiddellijk het prachtige meer en de eindeloze bergtoppen rondom.

Meteen gingen we dan ook naar de kanoverhuur. Best prijzig ($60 per uur) maar zo leuk om eens te doen! Aangezien we vroeg in het seizoen waren, was het er nog vrij kalm. Na onze kanotocht begon het al wat drukker te worden en zijn we begonnen aan de hike rondom het meer. Als geoefende hikers hebben wij toch 1,5 à 2 uur gedaan over deze tocht. Een uurtje lijkt me heel optimistisch. Indien je de volledige hike niet wil doen, raden wij toch aan om zeker eens tot de andere kant van het meer te wandelen. Van hieruit heb je ook een prachtige zicht over het meer!

Voor ons was Emerald Lake het mooiste meer tijdens onze reis!

door Versloot op 18-06-2017

Ondanks de regen en laaghangende wolken één van de mooiste meren in de regio. Extra tip: de lodge naast het meer serveert een meer dan prima lunch.

door hammingtermeer op 05-10-2016

Yoho Park is absoluut een aanrader. Die magnifieke, ruige bergen, echt prachtig. Voor mensen die van een uitdaging houden, bezoek de Takkakaw Falls. Je gaat via een echte bergweg, een uitdaging voor camper bestuurders want je moet wel de switchbacks durven nemen.

door jodewisp op 27-06-2016

Twee prachtige meren in de buurt van Lake Louise. Rond Lake Emmerald kun je een wandeling maken. Op de bergtoppen lag nog sneeuw en de kleurencontrasten waren geweldig!

door jodewisp op 27-06-2016

Twee prachtige meren in de buurt van Lake Louise. Om Lake Emmerald kun je een wandeltocht maken. In juni ligt er nog sneeuw op de toppen. De kleurencontrasten waren geweldig.

door Gerard de Krosse op 16-06-2014

Mooie bezienswaardigheden onderweg in het Yohopark. Richting Banff het schitterende meer Lake Louise en de Lower spirual Tunnel, treinen lopen als een spiraal door tunnels

Schrijf een review
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!