Yoho Valley Road - haarspeldbochten met de camper?

Yoho Valley Road - haarspeldbochten met de camper?

door R. op 16-08-2019

De Yoho valley road neem je als je naar Takkakaw falls wilt gaan. Deze weg bevat twee haarspeldbochten.

Als je met een langer voertuig bent (camper vanaf 23 feet meen ik?) dan kan je de bocht niet nemen en moet je een trucje doen: Er zijn twee haarspeldbochten vlak na elkaar. Je rijdt je neus in de eerste haarspeldbocht, rijdt achteruit over het rechte stuk naar de 2e bocht. Je steekt de achterkant van de camper in deze bocht en vervolgt vooruit weer je weg. Natuurlijk handig als iemand even uitstapt om het overig verkeer in de gaten te houden en evt te waarschuwen. Onze ervaring is dat het overig verkeer je graag even de ruimte en tijd geeft zodat je je niet opgejaagd voelt. Op de terugweg moet je dezelfde truc nog eens herhalen. Het is verplicht om het op deze manier te doen vanaf een bepaalde voertuiglengte er staan ook uitlegborden.

De mensen bij het bezoekerscentrum doen het graag even voor op de kaart met een speelgoedautootje (erg grappig). Wij hebben op deze manier prima de watervallen kunnen bezoeken en zagen ook een bus boven staan.

Het hangt dus van je eigen controle over het voertuig en zelfverzekerdheid af of je dit kunt ondernemen. Als je onzeker bent achter het stuur of je vindt achteruit rijden lastig, dan zou ik het afraden. Er is helaas geen alternatief zoals een shuttlebus, een lift vragen aan andere toeristen is nog wel een optie!


Schrijf een review
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan