Othello Tunnels Hope

Othello Tunnels Hope

door Wim, Hanneke, Thijs, Carola en Daan op 04-07-2016

Kom je in Canada in het plaatsje Hope dan moet je beslist een kijkje nemen bij de Othello tunnels in Coquihalla Provincial Park. Drie oude spoortunnels die achter elkaar liggen met een stroomversnelling die ernaast loopt.


Actief Historisch
door Erica op 24-10-2019

Je kunt de wandeling door de Othello tunnels heel goed combineren met de Hope-Nicola Trail. Deze trail start op dezelfde parkeerplaats. De trail is heuvelachtig, gaat door mooi vochtig bos met grote red cedars en komt uit op het pad door de Othello Tunnels. Loopt eerst de Hope-Nicola Trail, het meest vermoeiende deel en terug relaxed door de tunnels.

door martha-smeding op 28-09-2018

Prachtige tunnels met een bijzonder verhaal. De canyon die onder de bruggen doorloopt is ook schitterend. Heerlijk gewandeld.

door Katrien en Jan op 27-07-2018

Als je via Hope reist moet je zeker de wandeling via de Othello tunnels doen. De natuur is echt prachtig en er is weinig volk.

door Elly & Jan , Joke & Frans op 03-07-2018
door Wim, Hanneke, Thijs, Carola en Daan op 04-07-2016

Lekker gewandeld en de tunnels bewonderd, maar ook de stroomversnelling die er naast loopt is prachtig.

door J.H. Jansen op 26-08-2013

Jct, Othello Road and Tunnels Road, Hope, BC, Canada. Er is een speciale wandeling door verlaten treintunnnels. Ook met een rolstoel goed bereikbaar. Neem wel een zaklantaarn mee. Lees de beschrijvingen van de ontberingen die de tunnelbouwers ervoeren toen de spoorbaan werd aangelegd. Geniet ook van de stilte. Er is een campground dichtbij. Van de campground naar en door de tunnels is ongeveer 7 kilometer lopen. Op een warme dag zijn de tunnel koel.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan